Ученически екскурзии само на културни и образователни обекти

Целта е придобиване на знание чрез преживяване
6 юни 2024 17:07, Анисия Иванова
5
Ученически екскурзии само на културни и образователни обекти
Снимка: БГНЕС

Ученически екскурзии ще могат да се организират само, ако по времето на пътуването се посетят няколко обекта, свързани с историята, археологията, културата или природните науки. Тази промяна се подготвя в Наредбата за ученическите пътувания, обяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков във Варна.

Той посети Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" и Института по океанология "Фритьоф Нансен" към БАН.

Към момента МОН е разработило примерни образователни маршрути, обхващащи цялата страна и които се използват по някои от националните програми, по които училищата получават финансиране. Сега се планира те да бъдат задължителни за всички пътувания, които училищата организират, за да се съчетават те с повишаване на познанията на децата в различни области, да се запознават и да преживяват България по различен начин, да придобиват впечатления на място за процесите в природата, но и за факти от културно-историческото ни наследство.

“Придобиването на знания чрез преживяване доказано дава много добри резултати. Затова искаме да насърчим училищата да посещават знакови обекти, свързани с нашата история и култура”, каза министър Цоков. По думите му и сега много училища включват такива обекти в организираните си пътувания.

“Провеждат се десетки изнесени открити уроци и по този начин насърчаваме връзката между културните и научни обекти с образователната система”, обясни проф. Галин Цоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МОНученициекскурзии
Още от Избори 2024
Евроизборите и бъдещето на ЕС са не по-малко важни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спомени по българското творчество от преди 1944г, което бе унищожено, след идването на СССР и изземване на земите на Българските Ковбои - Селяни и натикването в ТКЗС. По концлагерите бяха избити Българските Кулаци - тия селяни, които не си даваха земите, Творци, Интелигенция, Аристокрация! Идете в Еленския Балкан и вашите сърца ще се напълнят с Незбъднати Мечти, унищожени от комунистите и натикани да живеят по зандани - блокове по градовете!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1, не си ходил по националните обекти скоро :)
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Открили топлата вода. Нали това се прави по време на екскурзиите. Личи, че в МОН работят хора, които не са стъпвали в училище.
2
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 1 седмица
Ммм даааа,зачестили са секс контактие между всички,да не ги изброявам и назовавам
1
3
 
6
 
! Отговори
№1 преди 1 седмица
Всичко хубаво ама те останаха ли културни обекти? Тези които не тънат в разруха се броят на пръсти. Останалите, по лошо стечение на обстоятелствата, се самовъзпламеняват, изгарят и на тяхно място се появява съвсем новичка многоетажна сграда. В най-общия случай на някой случаен роднина на някой случаен човек, който по случайност има връзки в парламента. Казвам има връзки, за да не кажа работи в парламента тъй като думата работа изисква полагането на поне минимално услилие, тук такова няма.