Путин: Русия и Северна Корея ще се обединят, за да се противопоставят на натиска на Запада

Северна Корея е и остава "верен, съмишленик" на Москва, заяви руският президент
Обновена: 18 юни 2024 07:12 | 18 юни 2024 07:00, Елка Василева
413
Путин: Русия и Северна Корея ще се обединят, за да се противопоставят на натиска на Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия и Северна Корея могат да създадат по-близки отношения, които ще укрепят доверието и ще повишат благосъстоянието на гражданите на двете държави, като ги обединят в противопоставянето им на натиска от страна на Запада. Това съобщи ТАСС, като се позова на изявление на Путин днес пред главния севернокорейски в. "Нодон синмун", в деня, когато руският президент пристига на посещение в страната.

Още по темата
Агенцията цитира думите на Путин, че Северна Корея е и остава "верен, съмишленик" на Москва.

Всички опити на Запада да задържи и изолира Русия се провалиха, посочи руският президент пред севернокорейския вестник в навечерието на посещението си в страната.

"Но колкото и да се опитват, всичките им опити да задържат, да изолират Русия се провалиха. Ние продължаваме уверено да изграждаме икономическия си потенциал, да развиваме промишлеността, технологиите, инфраструктурата, науката, образованието, културата", заяви той.

Путин каза, че постиженията на Пхенян в укрепването на отбраната и развитието на различни сектори могат да се смятат за истински пробив.

"САЩ и техните сателити открито заявяват, че целта им е да нанесат стратегическо поражение на Русия. Те правят всичко възможно, за да забавят и да разпалят с по-голяма сила конфликта в Украйна, който сами предизвикаха, като подкрепиха и организираха военния преврат в Киев през 2014 г., а след това и войната в Донбас", посочи Путин.

Руският лидер подчерта, че Москва е отворена за диалог за разрешаване на съществуващите проблеми. "Русия е била и ще продължи да бъде отворена за равноправен диалог по най-трудните въпроси", каза той.

"Пхенян беше и остава наш убеден съмишленик и поддръжник, решен да се противопостави на желанието на колективния Запад да възпрепятства установяването на многополюсен световен ред, основаващ се на справедливост, взаимно зачитане на суверенитета, зачитане на интересите на другия", добави Путин.

В редакционна статия на в. "Нодон синмун", печатен орган на Централния комитет на Корейската трудова партия, се отбелязва, че народът и правителството на Корейската народнодемократична република напълно подкрепят Русия във връзка със специалната военна операция в Украйна, която вестникът определя като "свещена война" за защита на суверенните права на Руската федерация, предаде Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще изведе отношенията със Северна Корея на по-високо ниво и обеща постоянна подкрепа, съобщи по повод на започващото днес посещение на Путин в страната севернокорейската новинарска агенция КЦТА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от Русия
Русия разработва проект в Арктика, добивът на петрол остава стабилен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
0
 
! Отговори
До Гарабед преди 6 дни
Китай и Индия смучат евтини ресурси от рашшистан, докато него го има. Това е икономическа симбиоза, а не военно обединение.
375
0
 
1
 
! Отговори
Инж+ преди 6 дни
Още от Соц-а все Запада им е виновен!? На калпав моряк и водораслите му пречат...
374
2
 
1
 
! Отговори
Гарабед шпионина преди 6 дни
Китай,Северна Корея,Индия вече са с Русия.На какво разчитат краварите?Колкото до санкциите,те удариха най-много тези,които ги предприеха.Западът е в криза.Ще бъде допълнитено довършен от пришълците,дето Меркел ги покани.
373
3
 
4
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 6 дни
Доживяхме да видим социализъм на аутсорсинг. Пазарна Русия в която се крадне (лобира) като в САЩ например, не може да сколаса на НАТО без да падне потреблението и печалбите на финансистите, та ще купи на сметка снаряди, патрони и цеви без надценки и крадене. А корейците ще получат храна, горива, ракетни технологии и системи за насочване и край на ембаргото на ООН.... и КНДР ще го играе Украйна в Тихия океан. Те сега ще видим кон боб яде ли....Франсета срещу корейци в Одесса?
372
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ми верно са непобедими и с Китай до тях.
371
4
 
9
 
! Отговори
манол преди 1 седмица
Лудия диктатор е за психиатър. От Ленин по ред до *** всички са злодеи. Създадени да произвеждат смърт по земята. Комунизма унищожи над 100 милиона човешки души. Зло- най голямото зло.
370
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въпреки всички усилия на украинските въоръжени сили за стабилизиране на фронта, руската армия продължава успешно да напредва
369
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лилипутин ли е стъпил на сандъче, или Кимчу също е джудже?
368
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лилипутин, поради липса на желаещи за обединение, ще се обединява /обеднява/ с Кимчу.
367
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия двамата защо не се целуват по устите? Не са ли гледали Брежнев какво прави?
366
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама как ще се обединят, в една страна и един народ ли?
365
3
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 1 седмица
Китайците са измислили дипломацията. Всичко обещават, нищо не дават. При това го правят елегантно. Още когато Лавров ли, кой беше, тръгна натам да проси, знаех, че неговото е кауза пердута.
364
2
 
7
 
! Отговори
Ашколсун! преди 1 седмица
До Р У С О Ф И Л Ще последвам примера ти. И тъй като комшията постоянно ме шпионира, ще му бучна руското знаме в з.ада, а в крак с новите реалности ще подстрижа дъщерята като Ким Чен Ун. Намислил съм и бункер под гаража с цех за мляко против радиация. Това за козируването много ми хареса. Няма да давам думата никому, ако не ми е козирувал.
363
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Техният си гей парад. Лошо няма. Човещинка!
362
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Двете държави, известни с това, че не спазват договори подписаха договор за сътрудничество. Ха-ха-ха-ха! Представете си сега: Руски стоки със севернокорейско ноу-хау и съответно севернокорейски стоки с руско ноу-хау!?! Яко а? Ха-ха-ха-ха.
361
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
много симпатино участници в парада на любовта
360
6
 
8
 
! Отговори
Ппдблбгт преди 1 седмица
Братя еврогейджендаре! Накъде сме в контра наступа някой знай ли? Превзехме ле севастопола ?? Аахаахахахахсхахах
359
7
 
8
 
! Отговори
малиййй преди 1 седмица
Слон и мишка в съглашение как да борят със вятъра.
358
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия и двамата ли са джуджета, или Лилипутин пак е стъпил на сандъче?
357
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само да попитам: И тия ли станаха "един народ"?