Марков се засегна: Борисов може утре да ми предложи с чистачката в ГЕРБ да се срещна

Той отказа да разговаря с групата за преговори на ГЕРБ
17 юни 2024 14:16, Нели Христова
308
Марков се засегна: Борисов може утре да ми предложи с чистачката в ГЕРБ да се срещна
Снимка: БГНЕС

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна.

Това заяви пред БНР лидерът на партия "Величие" Николай Марков за очакваната покана от ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство.

"Никой не е говорил към момента с нас. Вече казах, че това криене зад женски, широки гърбове е практика в политиката. Аз разбирам среща на лидер с лидер. Ако Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който има 100 000 души зад гърба си, ще ме покани", аргументира се бившият служител на НСО, сега лидер на парламентарно представена партия.

Марков е категоричен, че медиите са "копие мафиотска политическа власт" и прокарват "поръчкова социология".

"Частни телевизии изопачават думи, интервюта, канят гости, които буквално повръщат срещу "Величие" с обидни квалификации. Само това се прави. Няма нито един политически разговор с нас", изрази обидата си той в предаването на "12+3".

А на твърдението, че влизането на "Величие" в НС е мистерия, той отговори: "Вярата в Бог е също мистерия, но това не променя нещата, че хората вярват в Бог."

И обеща да заведе дела срещу журналисти, обиден, че са наричани секта, тиня, червеи, при това публично в ефир:

"Има граници. И ние можем много неща, можем, но не искаме. Искаме някой да ни чуе. Не сме били сензация, бяхме скрити от социологията, която беше фалшива. Ние сме единствената партия, която направи срещи в 50 града, в 3 държави и накрая да ни нарекат фейсбук партия или тик-ток партия. От всички първи, коя друга партия се показа пред народа?", защити политическата си формация Николай Марков.

Той попита, как социолозите не видяха 100 000 души?

"Тези, които ни подкрепиха, знаят кои сме ние. 100 000 гласа ни дадоха и беше направена изборна измама с нашите гласове. Словесно оспорвам резултатите, можем и по друг начин, защото имаме доказателствата. Искам да кажа, това което знам и мисля. Дори социолог в първи курс ще забележи 100 000 гласа. Трябва да се водим по общественото мнение, не може медиите да се борят с общественото мнение", коментира лидерът на "Величие".

Той обясни, че в НС вижда 2 вектора. Източен - защитава руските интереси и западен - защитава чужди интереси.

"Българските интереси не ги виждаме и гражданския дневен ред от трибуната на НС. По места хората питата, защо депутатите на НС се занимават с неща, които не касаят българските граждани, защо няма приоритетност в НС", попита Марков.

И заяви:

"Ние дойдохме за да въведем нов морал. Не отивам в НС и не съм тук, за да съм любопитен. Аз решавам нещата със здрав разум и хладен ум. Ние имаме най-малък проблем с това дали ще се разпусне НС, ние знаем кои сме. Отговорността е на тези, които трябва да излъчат правителство и те трябва да намерят мостове, въжени линии и т. нат."

Той прогнозира, че ще има кабинет от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН:

"Прекрасно излиза математиката за правителство. Това ще е формулата и го казах преди 2 месеца. Имам информация, но не искам да спекулирам. Приемете, че е мое мнение. Спекулира се с експертен кабинет. Има коалиционен кабинет. Какво означава "некоалиция"? Всички медии повтаряхте "некоалиция". Това е термин обиден за здравия разум."

Николай Марков е категоричен, че "с дами на Борисов няма какво да си кажем. Те са феерични, Искра Фидосова, даже едни имаха нарицателни. Там си има лидер"!

И ако Бойко Борисов реши да се срещне с него, лидерът на "Величие" ще го изслуша – какво ще е правителството, срокове.

"Човек трябва да взима информирани решения. Това е отговорното решение. Ангажиментите идват от лидер към лидер, защото отговорността – политическата, е на лидера. Ако всички си спазваме реда, ще се оправи бързо Българската държава", препоръча Николай Марков.

Той е убеден, че България трябва да спре военната помощ за Украйна.

"Ние имаме 8000 щика и 45 000 чантаджии. Не става въпрос за Украйна, а за България", каза Марков.

Според него "ГЕРБ не е евроатлантическа, ДПС не е евроатлантическа партия:

"Не гледайте кой вее байряка! Кой реализира стратегическите проекти на Русия в България? Кой? Това са милиарди! И аз мога да вдигна евроатлантическия влаг. Червената линия е България да не бъде вкарана във война. Защото след война има само тишина, ковчези и забрадени хора. Тази линия не трябва да се прекрачва и това е замисълът на следващото правителство. Но когато се случи юли ще се сетите за моите думи.

"Сега искам да бъда чут аз!", заяви Марков и призна, че се изживява за нравствен стожер на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от Общество
Въвеждането на еврото ще бъде доказателство за евроинтеграцията на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
265 преди 1 седмица
"не са отчаяни българите", а някой ги финансира и се пръкват да са проводник на чужди интересите
281
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох тоя късопишлев какво се прави на мъж.
280
0
 
3
 
! Отговори
Глупава поза преди 1 седмица
Ако му е под достойнството да се среща с преговорния екип на ГЕРБ, може и той да си назначи собствен преговорен екип от жени и да ги изпрати. Няма изрично условие за участие на лидерите в преговорите.
279
1
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 1 седмица
В България хората гласуват, но не избират. За това ще има все по малко избиратели. Кой,как формира листи и издига кандидати си остава загадка.Народа с гласа си узаконява манипулацията.Всички го усещат, но не го виждат.
278
0
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Тоя какво се прави на чукнат? Ще клекне на Боко 100%
277
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При Николай Колев приказва едно, при Сашо Диков - друго, пред БТВ - трето, пред студентите в НБУ - четвърто, пред избирателите - пето!
276
4
 
1
 
! Отговори
Ко преди 1 седмица
От доста време се пращат известия от военните до по възрастните мъже да ги огледат дали стават още.
275
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
без ПУП,без разрешение за строеж събират пари от хората за 6 блока по 25 етажа,измамна пирамида са.
274
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Величие" събориха радиозавод Ч.Море във Варна за 5 дни,без разрешителни,без спазване на нормите и законите за строителство,засипваха балконите и главите на децата ни с прах и азбест,но имат чадър,никой не ги спря.страх ви е за репортаж нали?
273
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наистина, откъде има парите Ивелин Михайлов за този Дисниленд? Кой си изпра парите там? Колко хора е измамил с обещания за величие? Надлежните органи трябва да го разследват.
272
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще се наложи да го изтърпим в този Парламент. В следващия няма да го има.
271
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е и на Бойко не му се среща с чистачки.
270
4
 
11
 
! Отговори
Теди преди 1 седмица
БАШ ЧИСТАЧКИТЕ ТРЯБВА НАЙ МНОГО ДА СЕ УВАЖАВАТ НЕ СТИГА ЧЕ ВИ ЧИСТИ *** АМИ И ПРЕТЕНЦИИ КАК МОЖЕ ДА НЕ УВАЖАВАТЕ ЧУЖДИЯТ ТРУД АКО НЕ СА ЧИСТАЧИТЕ КОЙ ЩЕ ЧИСТИ ДА СЕ ЗАСРАМИТЕ ОТ ДУМИТЕ СИ
269
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мнооого е зле. Може би си вярва :) За съжаление, подведе много наивни хора. Приказките му приличат на лъжливите реклами за чудодейни лекарства и уреди.
268
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я бягай,бе.
267
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очилата няма да го направят да изглежда интелигентен. А и много обича да похапва мръвки, да замезва с ракийка. Двамата с другия тарикат трябваше за основат земеделска кооперация, свиневъдна ферма, нежели, партия. Горките хора, дето им се вързаха!
266
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марков, абе, ти знаеш ли, колко си "велик"? Я покажи пак пръстените по дебелите си пръсти и малкото лъскаво камшиче, което премяташ между тях, пред камерата. Златен пръстен с черен камък, не се носи на малкия пръст и то дебел, какъвто е твоят. Приличаш по-скоро на цар Киро от Факултета. Къде си ги купуваш тези дрънкулки? Изглеждаш като всичко друго, но не и като преподавател във ВУЗ. Нежели, като лидер на партия. Що за наивни хора, гласуват за теб! Продавач на "светло бъдеще".
265
15
 
6
 
! Отговори
Ентусиаст преди 1 седмица
Марков е пич! Кефи ме този човек!
264
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко трябва да са отчаяни българите щом създадоха такава екзотина и абсурдна "партия" Величие. В нея няма държавници, няма подготвени политици и експерти, а само мечтатели, или тарикати, намерили начин да баламосват наивни хора.
263
5
 
14
 
! Отговори
Петя преди 1 седмица
И кой си ти бе,че имаш такива претенции?! Малък човек ,заядливо ченге с огромно самочувствие ,което навсякъде създава проблеми ,уволнено дисциплинарно,решило с лъжите си да се докопа до лапането на парите на народа.