Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение

Иван Иванов: Подобен изказ обижда не само общата ни история
Обновена: 18 сеп 2024 15:09 | 18 сеп 2024 14:41, Нели Христова
141
Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение
Снимка: БГНЕС

Езикът, който използва македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, е изключително недопустим и по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения с РС Македония. Напротив, подобен изказ и отношение може да ги взриви тотално.

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов по повод думите Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски нарече българите "мизерници".

"Включително и Договорът за добросъседство, който има между двете страни и не се изпълнява от тях. За съжаление, не ги води в правилната посока", каза още Иванов.

Още по темата
Според него българското външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение.

"Подобен изказ обижда не само общата ни история – защото тя е факт, аз мога да го кажа като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история, е една лъжа и фалшификация категорично. В тази посока могат да се посочат изключително много факти, включително цялата историческа общност в България е застанала зад тези факти и обстоятелства, но действително реакцията на нашата страна трябва да бъде изключително остра при подобен език", категоричен е той.

За срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев, Иванов коментира, че непознаването на международния протокол не би трябвало да бъде обяснение от страна на РС Македония и извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути.

"Това беше точно и ясно казано както от президентството, така и от нашето външно министерство и подобни спекулации на тази тема не са в никакъв случай продуктивни, категорично го заявявам. Но това, което те правят в момента, със сигурност е изключително лоша проява на вкус, най-малкото, което мога да кажа" заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 ден
Пуснете Го, Битолския просяк, на агитката на Ботев, да му попеят Шуми Марица"
56
11
 
7
 
! Отговори
Љупчо преди 1 ден
Само БУЛЕКЗИТ и обединението с Македония ще възвърне силата и независимостта на някогашната велика Булгария.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Борисов не е наливал никакви пари за Македония, а напротив доста спечели! Знаете ли колко много неща придобиха ГЕРБ, ВМРО, ДПС и не само от Македония, даже и Прокопиев намаза! Той строи там най-големия фотоволтаичен парк! Македония му плаща половин милярд евро за него! Трите партии там имат ТЕЦ, златни мини, мина за олово, захарна фабрика и още много други неща! Получиха каквото поискаха и искат още мизерниците!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Държавите Северна Корея и Южна Корея имат обща история кога? Когато СА БИЛИ някога ЕДНА Държава. По същия начин България и РСМ имат обща история за периодите когато са били една държава и когато и двете държави /сега/ са били под Османско робство. Точка. Стига сте си търсили "скандали" за запълване на интернета. Какво стана с черната кутия да питаме?
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Мизерниците като "Странджата"(дето се именува като такъв) са върховните мизерници по нашите земи.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Май си е прав макето..
51
8
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 ден
ВСИЧКИ ГЕЙОВЕ МРАЗИМ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
По отношение на РСМ.,.България е единна.....добре е да се знае..
49
6
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 ден
Само ние сорocouдuте сме по големи мuзepнuцu от мъкедонците
48
1
 
3
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 1 ден
Еми то е ясно че сме мизерници щот пък те с тая баба с перуката са я вързали чак - да зимат 530 те милиона заем че да не земат китайците да се откажат и шъ я закършат. Оф темата с македонците кой всъщност го интересува ?!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Според мен Българските политици са по-зле от мизерници. Не всички, но ГЕРБ, ВМРО, Възраждане, ИТН , БСП и ДПС са продажници и мафиоти! Те мразят България и Българите, много повече от всички на света! На практика я унищожават. Грешката на Македонския политик е че си прави изводите за Българите от Българските политици мафиоти!
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тези хора палят български знамена и линчуват хора защото са българи. Напълно нормално е някой от дивите вилиджъри да се изкряска пиян някаква глупост или псувня.Погледнете го тоя Мицкоски.Винаги плувнал в пот с една мазна брада най-вероятно мирише на пот и чорапи от 5 метра.Винаги много яден винаги приказва някакви безумия -предлагали му милион евро да каже че е българин ама той отказал.Там нещата са в 15-ти век.Щом носенето на мазна брада се счита за интелигентност смятайте къде са.
45
0
 
6
 
! Отговори
Драго преди 1 ден
Този от БСП да замълчи, защото неговата партия е карала насила българите да се пишат македонци. Предатели. Всички знаем на кого е изгодно да ни нахъсват един срещу друг. Там са сърбите, а тук руснаците. Не напразно там командват сърболята и насочват омразата при всеки повод срещу нас, а тук рупорите на руснаците ни настройват постоянно срещу тях. Всичко друго е ала бала за наивници. Ако ги нямаше и едните и другите ние щяхме да сме една държава.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Един такъв народ! Един такъв Райх! Айнен, Цвайнен, Драйнен Швайнен! Не сте мизерници, мизерниците са няколко класи над вас. Вие сте абсолютниБоклуци, пълни скотове, управлявани от трите прасета Боко Тошо и Пеевски, все едно сте излезнали от антиутопичен роман на Джордж Оруел. Няма да се учудим, ако започнете да ходите на четири крака. Четири крака добро, два крака лошо.
43
9
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 ден
БЪЛГАРИТЕ СА TЪПИ,ОЩЕ ПРАВЯТ СЕКС С ЖЕНИ
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ПРАВ Е МАКЕДОНСКИЯ МИНИСТЪР. ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА СИ ОПРАВИМ БЪЛГАРИЯ, БОРИСОВ НАЛИВАШЕ ЛУДИ ПАРИ ЗА ДА СЕ ПОДМАЗВА НА МАКЕДОНИЯ. А В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА ХОДЕХА БЕДНИ И ГЛАДНИ.
41
10
 
2
 
! Отговори
Петрушки дюкян преди 1 ден
Това е един от онези редки моменти, в които истината те боли в очите. Когато сгафили със знамето, да кротуват,
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
трябва да се върне ветото незабавно
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Докога ще ни занимавате с вардарските скопяни? Пълен игнор на тия сърбомани.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не трябва да се привиква посланика. Вече трябва да се гонят дипломати.