Каракачанов: РСМ да изтрие от учебниците си историята до 1944 г.

А защо няма реакция срещу Хърватия, пита лидерът на ВМРО
19 сеп 2024 16:10, Гергана Попова
28
Каракачанов: РСМ да изтрие от учебниците си историята до 1944 г.
Снимка: БГНЕС

С изказването си, че българите били нецивилизовани и мизерни и че българите и македонците не били с обща история и не били един народ, македонският вицепремиер Александър Николоски премина всякакви граници. Това е най-непремереното и просташко изказване на македонски политик в последните 30 г. Това се казва в позиция на ВМРО по повод поредната антибългарска изява от страна на официално лице в Република Северна Македония.

Още по темата
Щом Николоски смята, че нямаме обща история, нека тогава изтрият от македонските учебници историята до 1944 г. Нито цар Самуил е македонски цар, нито Кирил и Методий, Климент и Наум са някакви си македонци, нито Райко Жинзифов, нито Григор Пърличев, нито братя Миладинови. По простата причина, че всички тези личности, както и възрожденците и революционерите до 1944 г. наричаха себе си българи в Македония.

Но щом въпросният вицепремиер на РСМ смята, че нямаме обща история, да бъдат така добри да си изтеглят и кандидатурата за членство в ЕС, тъй като  признават само югославската история, когато т.нар. македонска нация беше наложена с насилие от комунистическите партизани на Тито и техните слуги в Скопие, казва лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.


Другият скандал, насочен към България, е за липсата на македонско знаме по време на срещата между българския и македонския президент в София преди дни. А защо няма реакция срещу Хърватия, от където има снимки от официално посещение на македонския премиер Мицкоски, на които се вижда, че няма македонско знаме? А реакциите са срещу България, че нямало знаме на Македония при посещението на президента Силяновска. Но нека напомним, че македонският президент всъщност не беше на официално посещение, а беше на опера. И между другото се е видяла с българския президент. Затова и срещата им не е била по протокола.

С тези антибългари, които днес управляват в Скопие, нормален диалог не може да се води. Дипломатичността и мълчанието от българска страна всъщност окуражава властта в РСМ да бъде още по-брутална в езика си на омраза към България. Българската толерантност те приемат като слабост и това се отразява върху българите в Република Северна Македония, които са подлагани на терор ежедневно.

РСМ е изградена и продължава да се развива като антибългарска държава. Няма как България да поддържа отношения с нея. За това да бъдат уведомени и европейските ни партньори, които гузно мълчат. България трябва да втвърди тона към РСМ и да покаже на югославските мекерета, че България не е хапка за тяхната уста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: МакедонияВМРОРСМ
Още от Общество
НС отхвърли предложението на ИТН за референдумите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
100% подкрепям, макар думата история да е в повече, Нямат такава.
21
0
 
1
 
! Отговори
Точно преди 5 часа
Единия от ДС отиде в ада.Остана този и заедно с онзи македонеца мицкоски правят едно и също.Повдигат си топката един на друг за анти риторика.Всички в полза на Русия.
20
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 часа
До 1944 г. Македония е провинция от Кралство Югославия. Каракачанов добре знае това но не му отърва да каже истината. Кралство Югославия е международно признато след Първата световна война, когато България катастрофира защото е на страната на Германия.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Каракачанов е българския Мицковски, а Мицковски македонския Каракачанов.Ако не се хулят взаимно ще умрат..
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
За учебниците и Македония е ясно!Каракачанов,кога ще каже защо в Младост 3 София до метростанцията,вместо парк който обеща Фандъкова,Миниерството на Отбраната,който той управляваше продаде земята на военните на фирми и сега построиха два блока и се строи трети с цака на кв.м. на зелено от 3000 евро и има и огромен частен паркинг!Кажи нещо за това Каракачанов! МАКЕДОНИЯ е най-малкия ни приблем!Продажбата на държавата ни на мафиоти ни е проблем! Журналистите никога няма да питат това което аз пита
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
И аз това ги съветвах макетата. Ще олекотят тежката лъжлива програма по история маломакетата, ще учат 3 урока по история и са готови за зрелостния изпит. 1. Титова Югославия, 2. Освобождение от Титова Югославия. 3. Европски път на Северна Македония.
16
6
 
9
 
! Отговори
Чубанов преди 6 часа
Какво ще прави Македониа и какво няма да прави си е тяхна работа.Стига сме давали акъл кой какво да говори и какво до прави.Комплексите ни нямат избиване.Станахме смешни пред света с нашите теории за величие и комлекс за малоценност.Промиване на мозъци е нашата псевдо политика.За сега хваща дикиш само в България.
15
4
 
4
 
! Отговори
Норге преди 6 часа
аз каракочана си го лашкам всяка вечер отзаде. понякога и по пладне га ми е много натопорчено. той м и е гадже
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Спрете се с тази македония вече, не ги пускаме в ЕС и толкова. Стига сте търсили начини да ни вкарвате във войни.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Спрете да ги споменавате изобщо.Нека си лаят самостоятелно.Затрупали са интернет с клипчета срещу нас.
12
3
 
9
 
! Отговори
БГ, София преди 6 часа
До Що така,бре?!Никои не те иска да си българин, изгний си у мъкедония, не ви искаме вас не ви браним вас, хората в мъкедония! История си е наша вземи прочени и в учебниците в Сърбия пише това !! хахахаИ не идвайте в БГ ниво то в Европейския съюз, не ви искаме !Не взимайте и БГ паспорти ! Оставете ни на мира! Стойте си сами в Мъкедония !
11
7
 
6
 
! Отговори
емо преди 6 часа
преди 89 г. България беше държава, в която турците си знаеха мястото, а РСМ изобщо не съществуваше. сега съществува РСМ, създадена на антибългарска основа, както украйна след 2014 г. е изградена на антируска основа. трябва ли да дочакаме да воюват с нас, както украинците с руснаците или да се вземат твърди мерки срещу РСМ. а турсата партия ДПС трябва да се забрани, като изградена на етническа основа и противоконституционна.
10
1
 
2
 
! Отговори
а тук преди 6 часа
А тук някой от управляващите еня ли го е че българското знаме масово се поставя ВЕРТИКАЛНО ???? - поругава се от свои !!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Каракачанов едно си знае едно си бае.Е така без да се усетят умниците ще се озоват в БРИКС, докато ЕС приема Сърбия и РСМ.От много ум нали.
8
18
 
6
 
! Отговори
Що така,бре?! преди 6 часа
А бе, вие българите що сте толкова комплексирани та се мъчите де що мърда да го направите българин?!Навремето пробвайте Що т и с нас,турците па и с помаците и ромите,но се видя,че не се получава,никой не ще да става българин!Що така,аджаба,а?!Щото матряла ви е лош-не сте харни люде вие!Нямате история,икономика,нямате настояще че и бъдеще!Така и ще си измрете-безславни,необичани,като най големите грандомани с измислено минало и с промити мозъци!Файдасъзи,които само знаят да плямпат!Бошлафчии!!
7
6
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 6 часа
Македонците - това са българските украинци.
6
4
 
2
 
! Отговори
оч , агент иване! преди 6 часа
твойте господари измислиха мЪкадония, а колко българи са избити или избягали от там, за да имаш повод да се правиш на шкеме войвода , и пишман родолюбец.
5
9
 
7
 
! Отговори
Панде Могиларовски преди 7 часа
Доносник ке кажува за съдбините на Македония.Самно и нагло е Красимир!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
КАРАКОЧАНА ПРЕЗЕДЕНТ!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Масетата са ни ясни що за стока са.По-добре кажи КОЙ вдигна ветото и ги пусна за преговарят с ЕС.Защото виновните се ослушват като ****** заек в люцерна.