Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение

Иван Иванов: Подобен изказ обижда не само общата ни история
Обновена: 18 сеп 2024 15:09 | 18 сеп 2024 14:41, Нели Христова
141
Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение
Снимка: БГНЕС

Езикът, който използва македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, е изключително недопустим и по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения с РС Македония. Напротив, подобен изказ и отношение може да ги взриви тотално.

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов по повод думите Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски нарече българите "мизерници".

"Включително и Договорът за добросъседство, който има между двете страни и не се изпълнява от тях. За съжаление, не ги води в правилната посока", каза още Иванов.

Още по темата
Според него българското външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение.

"Подобен изказ обижда не само общата ни история – защото тя е факт, аз мога да го кажа като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история, е една лъжа и фалшификация категорично. В тази посока могат да се посочат изключително много факти, включително цялата историческа общност в България е застанала зад тези факти и обстоятелства, но действително реакцията на нашата страна трябва да бъде изключително остра при подобен език", категоричен е той.

За срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев, Иванов коментира, че непознаването на международния протокол не би трябвало да бъде обяснение от страна на РС Македония и извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути.

"Това беше точно и ясно казано както от президентството, така и от нашето външно министерство и подобни спекулации на тази тема не са в никакъв случай продуктивни, категорично го заявявам. Но това, което те правят в момента, със сигурност е изключително лоша проява на вкус, най-малкото, което мога да кажа" заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Много ясно преди 1 ден
1. Има българи, които гласуват за ГЕРБ.2. Има българи, които гласуват за ПП-ДБ.3. Има българи, които гласуват за ДПС.4. Има българи, които смятат че с приемането на еврото, ще им вдигнат заплатите.5. Все още не сме скъсали всякакви отношения с Македония и не сме върнали ветото.Е, питам аз: какво друго да сме, освен мизерници????
16
6
 
1
 
! Отговори
До до 14,15 преди 1 ден
АЗ СЪМ ХОМОСЕКСУАЛИСТ И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА БЕ КОПЕЙКЕ
15
4
 
5
 
! Отговори
верно е на 100% преди 1 ден
Българите в ЕС и НАТО намаляват със 100 хиляди годишно, след 30 години няма да са останали, няма да има такъв народ и такава държава. В Украйна умират по-малко отнесено спрямо броя на населението отколкото българите без война. И всички реват колко страшна е войната, как умирали хора, ама не е толкова страшна колкото в България без война. А в България се бият в гърдите колко добре живеят в ЕС и НАТО.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Спрете всякаква кореспонденция с тия макета изгонете посланика и не се занимавайте с тях повече Не може от най високо ниво да идват обиди и ние само да си стоим с кръстени ръце и да викаме посланика като че ли нещо ще се промени След като имат такова мнение за нас и не ни уважават хубаво на нас не ни пречи Не мисля че която и. Да е друга стеана от ЕС би търпяла такова отношение с претенции за влизане в ЕС направо им затворете границата и стига сме им давали Българско гражданство щом сме лоши
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 9, отваряйки дума за грамотност... погледни и твоята, защото е потресаваща. Не знаеш как да си построяваш изреченията. Нямаш идея от пълен член. Имаш правописни грешки.... Чудя се дали и другите ти квалификации не се отнасят за теб. Малко е комично да сочиш с пръст... а да си нацелил дъното по една от точките. Не мислиш ли?
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Българите са народ развален от общуването с германци. Докато през историята българите са били германците България е била силна.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Прав е, даже сте по-зле.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До До 9......ОПИСАЛ СЪМ ТЕ ТЕБЕ СМРЪДЛИВ БЪЛГАРИНО С НАПОЛЕОНОВИ ПРЕТЕНЦИИ.. СМЪРДИШ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕШ НО ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ ДО НЕБЕСАТА... БЪЛГАРСКИ ***
9
3
 
8
 
! Отговори
шут в *ъза преди 1 ден
Изгонете мънкидонския посланик, извикайте го, да му дадете еднопосочния билет за Скопие.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не всички българи са мизерници но повечето са. Българите са крадливи, лъжливи не зачитат собствените си закони. Неграмотни са, не увжават образованието, не се къпят редовно, на лекар не искат да ходят, държат се просташки, вулгарно, смърдят... ТОВА Е МАСОВИЯ БЪЛГАРИН
7
0
 
13
 
! Отговори
Кукундрел преди 1 ден
Я, външно министерство показало топки. Да не повярваш. Бях готов да се обзаложа, че и това унижение ще го подминем с мълчание, като всички останали. Дано не го отнесат хората с българско самосъзнание в Македония, че знаем колко агресивни могат да станат макетата към собствените си съграждани ако нещо не им се получат провокациите.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да го изгонят посланика, да няма посланици, да прекратим дипломатическите връзки с тези ненормалници.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
БЪЛГАРИЯ СЛУГУВА НА ТУРЦИЯ, СЛУГУВА НА СЪРБИЯ, КЛАНЯ СЕ НА ГЪРЦИЯ И ПСУВА МАКЕДОНИЯ.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А КОЙ КАКЪВ ЧОВЕК ПРАВИ ДОНОСИСРЕЩУ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА МАКАР ЧЕ ПОЛУЧАВА ОГРОМНИ ПАРИ ИЗБРАНИ СА ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ КАК СЕ НАРИЧАТ ТЕЗИ
3
3
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 1 ден
Няма такава държава Македония, аз съм 1/4 македонка и съм българка. Стига с тая излагация.
2
2
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 1 ден
Амчи нема да взлезнат у еврото, кво толкова, те и Гърците ще им ударят една спирачака и ай в киреча
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А КАКВИ СМЕ? БЪЛГАРИЯ СЛУГУВА НА СЪРБИЯ И ПСУВА МАКЕДОНИЯ.