Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение

Иван Иванов: Подобен изказ обижда не само общата ни история
Обновена: 18 сеп 2024 15:09 | 18 сеп 2024 14:41, Нели Христова
141
Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение
Снимка: БГНЕС

Езикът, който използва македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, е изключително недопустим и по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения с РС Македония. Напротив, подобен изказ и отношение може да ги взриви тотално.

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов по повод думите Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски нарече българите "мизерници".

"Включително и Договорът за добросъседство, който има между двете страни и не се изпълнява от тях. За съжаление, не ги води в правилната посока", каза още Иванов.

Още по темата
Според него българското външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение.

"Подобен изказ обижда не само общата ни история – защото тя е факт, аз мога да го кажа като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история, е една лъжа и фалшификация категорично. В тази посока могат да се посочат изключително много факти, включително цялата историческа общност в България е застанала зад тези факти и обстоятелства, но действително реакцията на нашата страна трябва да бъде изключително остра при подобен език", категоричен е той.

За срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев, Иванов коментира, че непознаването на международния протокол не би трябвало да бъде обяснение от страна на РС Македония и извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути.

"Това беше точно и ясно казано както от президентството, така и от нашето външно министерство и подобни спекулации на тази тема не са в никакъв случай продуктивни, категорично го заявявам. Но това, което те правят в момента, със сигурност е изключително лоша проява на вкус, най-малкото, което мога да кажа" заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
1
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 ден
Определено тези от Външно и политиците ни СА клоуни !!!
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че сме мизерници - мизерници сме. Я вижте изхвърлените отппадъци навсякъде.
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
От интервюто на Министър Николовски , става ясно кого нарича мизерници! А това са част от Българските и Македонски политици! Това е много мило определение за тях!
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Македонския политик не нарича Българите мизерници, а по- скоро политическите структури! За политиците ни съм абсолютно съгласен! Похарчиха над 700 милиона лева за 7 последователни избори! Имам хора от списъка Магнитски, които притежават България! Всеки неудобен влиза в затвора или е унищожаван! Русия заплашва с ядрена атака на България и никой от политиците нищо не казва! Радев какво направи, когато Руския генерал заплаши България с ядрен удар?
93
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И според Путин, но на него не скачаме!
92
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 1 ден
какво се занимавате с тия "македонци"! да са здрави да им се радваме на интелекта и бисерите им! невероятни са! комици
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Добре де , даже и да се извинят какво ще се промени??? Вече няма ли да бъдете мезерници ? :))))
90
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всяка година над 10 милиарда биват откраднати от джобовете на българина и влизат в джобовете на руските крадливи политици около кръга на казахскияСеляк! а когато лептата "любов" към Русия намалее, започват броженията на "протестите" ръководени от огладнелите руски мързеливци! А ето ти сега следващ враг Българин Срещу Българин, един живущ в Македония, друг в Мизия, в Тракия, в Родопите, в Шопия, в Гърция, в Румъния, в Турция, в Сърбия а то се оказало - те сите са Българите на Балканите!
89
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всяка година над 10 милиарда биват откраднати от джобовете на българина и влизат в джобовете на руските крадливи политици около кръга на казахския ***! а когато лептата "любов" към Русия намалее, започват броженията на "протестите" ръководени от огладнелите руски мързеливци! А ето ти сега следващ враг Българин Срещу Българин, един живущ в Македония, друг в Мизия, в Тракия, в Родопите, в Шопия, в Гърция, в Румъния, в Турция, в Сърбия а то се оказало - те сите са Българите на Балканите!
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ДА! В твърдението на македонския *** има голяма доза истина! Истина е,че продажните ни управници,които наистина са мизерници, по заповед на западните си господари предадоха националните интереси на БЪЛГАРИЯ и се надупиха ниско на македонските ни**ЩО**ства! Управниците ни паднаха неспасяемо ниско в подгъзуването си на чуждите посолства,че ходиха сами да питат кога точно и как уж БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ да гласува "ЗА" за пущането на макетата към ЕС! А предателката Чернева предаваше на макетата!
87
2
 
7
 
! Отговори
Киро Глигороff преди 1 ден
Е как македонския, не е ли СЕВЕРНОмакедонски?!
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Сега Всички подставени "протести" в България, които са инспирирани и подтиквани от Кремъл! Тази комедия за "македоското знаме" при неофициалното идване на тая Силяновска на 13 септември на концерт в България и среща с Румен Радев е инсцинирана като пропагандна вражда за разделяне на българите! Всяко село да е враг на съседното си село и да не могат да си крадат девойки за да има един род и един Обедидинен Български Народ! С рускини ни заливат, а ние една македонка не моеме да цункаме!
85
0
 
7
 
! Отговори
Крундел преди 1 ден
другарите мънкедонци ще гледат ес през кривио макарон/макрон...не, нашите наистина са мизерници, защото им вдигнаха ветото, но самите мънкедонци от "величие" няма да изпълнят и частица от "френският план", който приеха...т.е. ес през крив макарон/макрон.още руско-сръбски-китайски проксита не трябват на никой, има си за тази цел толупий 2 -орбан
84
0
 
1
 
! Отговори
Ade преди 1 ден
До анонименНе е така. И тикви расът. Вижда се!
83
6
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 ден
Радев хорошутката е ясен.Но сега вече не е Македония , а РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В МАКЕДОБИЯ. ТАМ ПУТИН ЩЕ ГРЕБЕ И ВСИЧКО ЩЕ Е ЦВЕТЯ И РОЗИ. НЯМА ВЕЧЕ МАКЕ А ХОРОШУТКИ.Понеже не искат в ЕС .
82
1
 
6
 
! Отговори
Вижте политиците преди 1 ден
Борисов, Пеевски, Доган и дружина юнаци от върхушката - министри, депутати, съдии, прокурори, банкери, полицаи, дж.урналя и т.н. Не са ли мизерници?
81
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
мизерници сте си, мизерници ке си останете бугарипрости !
80
5
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 ден
Да внимават българските политици с изказванията, да не се извиняват после в посолството!
79
0
 
13
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 ден
Кой го боли фара за макетата,бе
78
6
 
2
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 1 ден
МАКЕТАТА НЕРАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ПРАВИМ КАКВОТО НИ ЗАПОВЯДА ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД С МАЛКИТЕ РАЗМЕРИ.