Скопие е фатално зависимо от Белград, а Белград от Москва

Не се вижда края, защото има стабилна просръбска политика
19 сеп 2024 20:56, Гергана Попова
19
Скопие е фатално зависимо от Белград, а Белград от Москва
Снимка: БГНЕС

Българските институции проявяват единодушие единствено по Македонския въпрос, всички сме единни. За първи път виждам единодушие на всички политически сили, това е чудесно. Това каза проф. Кирил Топалов, бивш дипломат и член на съвместната комисия за историческите въпроси с РСМ, за БНР.

Още по темата

"Трябваше да се обединим срещу едно недопустимо поведение на тази държава, която е част от българската държава през цялото ѝ съществуване. А тази държава беше спасена от зловещата мъст на Милошевич, при разпада на Югославия и България веднага подписа договор и я призна. Второ -  давахме оръжие на Северна Македония срещу албански банди. Солун затвори своето пристанище за тях и Бургас стана пристанището за РСМ. Ние защитихме РСМ и Сърбия се възползва от това нещо", коментира проф. Топалов.

"Не се вижда края, защото има стабилна просръбска политика, която е и проруска. Винаги казвам на комисията и по медиите също, че Скопие е фатално зависимо от Белград, а Белград от Москва. Да се взимат предвид тези неща, когато има провокации. Не трябва много да им се обръща внимание, но не бива да се оставят и без отговор. Това общество е отровено. Ето народът с гласуване, колкото и да фалшифицират избори, обществото им е настроено антибългарски, трябва да им се признае", каза проф. Топалов.

Той коментира и посещението на Гордана Силяновска при президента Румен Радев и обясни, че посещението е приятелско и няма нарушение на протокола:

"Върху дипломацията да не се хвърля вина, тя изпълнява каквото  й се нарежда от правителството и президентството. Дипломацията прави контактите. Тук вероятно има спонтанно желание на Гордана Силяновска-Давкова, защото детските ѝ години са свързани със София. Вижте колко спонтанно и колко сърдечно прегърна президента. По същото време вицепремиерът им беше на посещение в Хърватия и там нямаше знаме на РСМ, имаше две хърватски, защо там може, а у нас не", допълни проф. Топалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: СърбияСкопиеРусияРСМ
Още от Русия
Русия атакува украинската енергийна и гражданска инфраструктура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
РБ в ЕС преди 1 час
Българите са най-бързо измиращите в целия свят, дори пред Украина. Тоз измислен професор не разбира, че РБ не е пример за нищо хубаво. Македонците са българи, но дали българската върхушка е пробългарска? Твърдо не е.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Дреме ми за скопците, да се оправят, ние нищо не сме направили против тях. Дадохме над 150 000 паспорта при население колкото София.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
не се интересуваме от този Кюстендилско-Благоевградски квартал, наречен СМ. Какво ни занимавате с тея, пълен игнор и визи за шайката от измислената държава. Какво гледате само към Бг и ни плюете бе сръбски м е к е ре та. Гледайте си селския животец и стойте далеч от БГ, тук не ви обичаме!!! Да не се събудите някой ден в специална военна операция 😀
12
5
 
9
 
! Отговори
глупита преди 4 часа
Сърбостснците ви пробутват тенис чалгаря, докато развиват антибългарска пропаганда в Македонско.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Другарю Тоталив! Това че Македония и Сърбия Не желаят да влязат в ЕС.Нишо не може На сила да ги накара да " влязат"!!-:) Демокрация е ,и всякакъв " натиск" срещу тях,си е Чист ДИКТАТ! И нищо друго!! Ще членуват там,където си искат,или ще бъдат Неутрални! Това си е тяхно решение!!
10
5
 
5
 
! Отговори
Ааа преди 4 часа
Кой е пък тоя. Я да вземе да се идентифицира вълк, котка , мишка и да се скрие.
9
1
 
11
 
! Отговори
преди 4 часа
Ocвeн Mockвa oбaчe, CAЩ, BБ u няkou в Eвpona cъщo nopaбoтвaт зa cpъбckoтo злogeйcтвo..
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До АнонименЗАЩОТО ХЪРВАТСКА ОФИЦИАЛНО Е ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ СЪС СВОИ УЧИЛИЩА И РАЗБИРА СЕ УНИВЕРСИТЕТИ ,КЪДЕТО СЕ ИЗУЧАВА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК.ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАТЕДРИ ПО МАКЕДОНСКИ ЕЗИК Е В РИЕКА,СЪЩО В ЗАГРЕБ И СПЛИТ...МАКЕДОНСКИ ОБЩНОСТИ ИМА В ПОРЕЧ,РОВИНИ...
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ЖИВКОВИСТКА МУТРО ЗАЩО НЕ СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ!!!???
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
България пък е независима от нея нищо не зависи.
5
3
 
6
 
! Отговори
До мо де Ра то ра преди 4 часа
Хубаво е че няма да оставиш поколение което с npokажeния ти ген да мъpcи земята българска
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"По същото време вицепремиерът им беше на посещение в Хърватия и там нямаше знаме на РСМ, имаше две хърватски, защо там може, а у нас не"/А, наште дипломате що спят, а не питат мъкедоните защо имат тоя двоен аршин.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Москва от Пекин, а пък ние сме поза партер пред САЩ и колониите му от ЕСССР.
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Глупусти приказва дъpтия не го ли е срам
1
5
 
12
 
! Отговори
нн преди 4 часа
Защо спа Б-я след 1945 година когато сърбите избиха, затвориха, малтретираха българите в Македония. Унищожиха вчичко българско. На последното преброяване там има 3848 граждани с бълг.самосъзнание. Чак сега се разбра, а какво стана в Македония?