Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение

Иван Иванов: Подобен изказ обижда не само общата ни история
Обновена: 18 сеп 2024 15:09 | 18 сеп 2024 14:41, Нели Христова
141
Мизерници ли сме? МВнР да извика македонския посланик за обяснение
Снимка: БГНЕС

Езикът, който използва македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, е изключително недопустим и по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения с РС Македония. Напротив, подобен изказ и отношение може да ги взриви тотално.

Това заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов по повод думите Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски нарече българите "мизерници".

"Включително и Договорът за добросъседство, който има между двете страни и не се изпълнява от тях. За съжаление, не ги води в правилната посока", каза още Иванов.

Още по темата
Според него българското външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение.

"Подобен изказ обижда не само общата ни история – защото тя е факт, аз мога да го кажа като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история, е една лъжа и фалшификация категорично. В тази посока могат да се посочат изключително много факти, включително цялата историческа общност в България е застанала зад тези факти и обстоятелства, но действително реакцията на нашата страна трябва да бъде изключително остра при подобен език", категоричен е той.

За срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев, Иванов коментира, че непознаването на международния протокол не би трябвало да бъде обяснение от страна на РС Македония и извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути.

"Това беше точно и ясно казано както от президентството, така и от нашето външно министерство и подобни спекулации на тази тема не са в никакъв случай продуктивни, категорично го заявявам. Но това, което те правят в момента, със сигурност е изключително лоша проява на вкус, най-малкото, което мога да кажа" заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
5
 
! Отговори
РУСНАК преди 1 ден
БЪЛГАРИТЕ СА ***.ОЩЕ ПРАВЯТ СЕКС С ЖЕНИ, ДОКАТО НИЕ ПИЕМ ЕДИН СТАКАН САМОГОН, ПРИПАДАМЕ ПОД МАСАТА И ЖЕНИТЕ НИ ГИ ЖУЛЯТ ЗАПАДНЯЦИТЕ, КОИТО ИНАЧЕ СА СИ ЕВРОГЕЙОВЕ, КАКТО КАЗА ВОЖДА, НО НЯКАК СИ НИ АШЛАДИСВАТ ЖЕНИТЕ ДА НЕ СЕДЯТ НА СУХО
36
9
 
1
 
! Отговори
прав е преди 1 ден
Това е факт.
35
4
 
1
 
! Отговори
споко преди 1 ден
След 30 години няма да има българи. В ЕС и НАТО за 35 години западно партньорство измряха 4 милиона, сега намаляват със 100 хиляди годишно, след 30 години я има - я няма 1 милион, тая държава ще се разпадне.
34
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 ден
Толкова години политика на ухажване на Македония просто нямаше как да не даде този резултат. 15 години толкова пари се дадоха вместо да се използват за подобряване живота на Българите. Страдаме, плащаме си за да ни псуват. Това е българският политик.
33
0
 
11
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 ден
Ами излиза, че - Да, мизерници сме, щом все още имаме марсианско посолство у София и въобще разговаряме с марсианците, вместо да им поставим твърд ултиматум и да забравим за тях, докато не го изпълнят!!!!
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Българите се доказаха като провален и негоден народ. Не виждам защо този Константинов иска да "възражда" - това е против законите на еволюцията и природата, негодното трябва да си отиде.
31
1
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 ден
Нема ко да го викате, а напрао го изгонете слуги.... ===)))персона нон грата за тия питеци...
30
7
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 ден
Ами мога само да кажа, че макето много точно ни е определил :)))
29
5
 
0
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 ден
БЪЛГАРИТЕ СА TЪПИ,ОЩЕ ПРАВЯТ СЕКС С ЖЕНИ
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ СИЛНИ КОГАТО СА БИЛИ ПРОТИВ ГЕРМАНЦИТЕ.
27
5
 
1
 
! Отговори
А бе, преди 1 ден
А бе, я кажете сега за компютеро и за писмеността бе, колко е велика България, па може и Ботев и Левски нещо да процитирате, и цар Симеон примерно, Симеон първи такова България на три морета, я кажете тука сега колко са велики българите!
26
1
 
6
 
! Отговори
Македонците са преди 1 ден
мизерници, но за съжаление нашите не демонстрират по-високо ниво.
25
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 ден
Викнете го да ви го каже в очите. Но пуснете журналисти с камери поне да видим с очите си и да помним.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че сме мизерници - мизерници сме, ама да ни го казва някой още по-голям *** от нас ми идва в повече.
23
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 ден
Българите сме юнаци, но не всички. Повечето са българи шкембаци.
22
9
 
5
 
! Отговори
истината боли преди 1 ден
мизерници сме
21
2
 
3
 
! Отговори
доволен от живота преди 1 ден
не ядосвайте македонците нека се успокоят сега че ако ни влезнат с тяхната армия ще ни изчекнат мене не ми се ходи на война добре съм се устроил понапълнял съм и бича си ми е много спокойно и много добри пари и храни
20
4
 
2
 
! Отговори
Е преди 1 ден
Всички гейове мразим България и Русия
19
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Македония ще бъде член на ЕС, и това не зависи нито от България, нито дори от Македония, ами защото това е вoлята на САЩ. И България тук няма думата, ако българите се репчат може да стане много лошо за тях. Македонците дадоха възможност на българите тихо да клекнат без да бъдат унижавани, но явно българите искат да клекнат като опитат и унижението. Бугарска работа, както биха казали в Maкедония.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До До до 14,15... ТАКА Е, ТИ СИ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБИВ БЪЛГАРСКИ ХОМОСЕКСУАЛИСТ И ПОЧИТАШ ФК ЛЕВСКИ