Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ПроСоТо Ти май се радваш?
138
6
 
5
 
! Отговори
Истински руснак преди 6 месеца
ЕС върви към катастрофа. ..Преди катастрофата сесесере 2 се разпада , Жужакот го бесят на красная плошчад и крепостните започват да плащат 3 трилиона репарации.
137
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
два месеца преди Германия да капитулира тотално през ВСВ,Гьобелс тръбеше :..-"Третият райх ще просъществува още 1000 години..Това ни обеща фюрера от неговия бункер"..Та и извеяниците сега:..-"Аааа,Евросъюза нема да са разпадне...Не и преди 2099 година..Това ни обеща мадам Урсус-Круела Девил"...Естествено,вие "Ще доживеете,ще видите"..
136
4
 
9
 
! Отговори
Реших преди 6 месеца
Утре отивам в руското посолство за виза! Ако не ми хареса, от там в КНДР!
135
4
 
11
 
! Отговори
до 139 преди 6 месеца
Тошковата "истина" е като киселото грозде. Не забравяяйте, че преди 6-7 месеца бяха готови да правят сглобка с ГЕРБ и БСП. Сега са направили някаква опозиционна сглобка с възраждане и то пред очите ви. Невероятни измамници.
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До129. Като си държиш главата в пясъка нали знаеш че г.за ти стърчи оголен.
133
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИТН е евроатлантическа партия хахахах
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви промени към зло ??? То от сега по зло не мой да стане . Ако падне евроатлантизма това ще ново начало и нов подем . Еее някой от първите ще станат последни а последните първи . Ще се смени властта най сетне . Така или иначе обезлюдяването , деиндустриализацията посредниците задлъжняването ще бъдат спрени . Кво ,,зло,, има в това разни тарикати да не си печатат хартиики и да ни плащат с тях вместо с реална стойност ???
131
2
 
6
 
! Отговори
Скандална връзка преди 6 месеца
Между чалгаризма и обикновената проста некомпетентност и надменност.
130
4
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 6 месеца
Това мислещите хора го знаят за тая срамна и долна сглобка,въпроса е че само си мрънкаме
129
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като всеки учебник по всяка наука по времето на социализма, (или за някои комунизма), в увода трябва да има уговорка за водещата роля на БКП, следваща повелите на КПСС, (което за някои съвременни автори се превежда като Евроатлантическите ценности)
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не издържам вче тук! Но не знам, на запад, или на изток да заминавам?
127
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тошко Йорданов ви казва истината, но на вас истината явно не ви харесва
126
4
 
3
 
! Отговори
Споко преди 6 месеца
Споко, ЕС ще се оправи. ЕС няма да се разпадне.
125
6
 
5
 
! Отговори
СССР преди 6 месеца
СССР снабдяваше Виетнам с оръжия, боеприпаси, военни специалисти, продоволствия, обурдване, военна техника и всичко, както сега САЩ и ЕС с Украйна. И Виетнам победи САЩ. А какво става с контранастъплението? Победихме ли вече Русия?
124
2
 
6
 
! Отговори
Учен Долски преди 6 месеца
Тошко, защо кашляш?
123
2
 
2
 
! Отговори
до 133 преди 6 месеца
Страхотна "логика". Де го чукаш, де се пука.
122
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС върви към катастрофа и пълна деиндустриализация, всичко е въпрос на време, Германия преди войната имаше трилион евро излишък, сега има трилион евро дефицит, лоша работа.
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен"Интересно как някои хора тука изпадат в оргазъм от мисълта, че светът ще се промени към зло. Радват се на лошото, което може да ни сполети, само от някаква неосъзната злоба към прогреса. Но някой беше казал, че там където подозираме злоба, всъщност става дума за обикно......" ..., Много *** мисъл, между другото. Ако беше така, дай тогава да не съдим и вкарваме престъпниците в затвора, а да ги оставим да продължат да вършат престъпления. Всичко е относително.
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българската публика много лесно се развеселява - рай за треторазрядни сценаристи като Тошето. Лесно им се получава.