Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
4
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Мисля, че младежта ще види на живо събитията от 1996/1997 година. Лошото е, че ще ги видим и ние отново, и този път без надежда за бързо оправяне. Нищо, може да ни е полезно. Трябва да разберем, че с мрънкане на маса и хлопане по клавиатури нещата не стават. Трябва си биене не управляващи.
158
3
 
7
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 6 месеца
Жалкото е че онези които не могат да влязат в играта говорят истината, изобличават крадливата паcмина, но успеят ли да влязат, бързо забравят и стават аст от европедерунгелската престъпна клика. А ние чакахме и се надявахме еврогейсския съюз да се бори с корупцията в България. Те вместо да я борят, я утроиха. Понеже са много заети да насаждат либеро-жендаръзим ида хрантутят "докторите, "учените" и "инженерите" на мършатамеркел. ЕС се управлява от шепа злодеи в момента, античовешки сатани.
157
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Индия изпратиха апарат на луната като стойността на мисиятабеше към 100 млн долара. А ние тук даваме милиарди за какво по-точно? Някакви разработки правят ли се? Нищо не се прави. Едни павета не може да наредят пред Парламента.
156
5
 
5
 
! Отговори
Тошо скандала преди 6 месеца
Преди три години за лекарства са давани 1,2 милиарда,а сега 2 милиарда Тоше,за три години лекарствата поскъпнаха двойно.Но ти откъде да знаеш
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре че са Има Такива Копейки, да ни разнясват за евтоатлантизма.
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата".............Е, то това е "евроатлантизма".
153
2
 
13
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
И Така Нататък (ИТН) не са по-различни от останалите, ако бяха никой нямаше да ги допусне до парламента. Тази "партийка" е от ония изкуствено създаваните опозиции по време на комунистическо-тоталитарния режим за да се придавава уж някакъв смисъл на гласуването.
152
5
 
10
 
! Отговори
sdasdas преди 6 месеца
Тошко мамуната скача по трибуната, вика и крещи дайте ми пари
151
2
 
6
 
! Отговори
Сава Силов преди 6 месеца
А Евробългарска партия има ли ?
150
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Е нещо доказано, а не казано от жуже! Къде е доказано?
149
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия такива братски ръце протяга, само че отзад и 2 века няма отърване от ,, братската помощ"!
148
11
 
9
 
! Отговори
Прав е! преди 6 месеца
И това е факт.
147
5
 
12
 
! Отговори
Г-жа Йорданова преди 6 месеца
Красавеца на мама! Умният ми той! Пу, пу, пу
146
10
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
до анонимен:..-НЕ,никак не се радвам !!!Напротив,надявам се това да не се случи докато АЗ съм жив....Защото:..-Заради уникално-шизофренния СЛУГИНАЖ на нашите "ЕВРОПОДМЕТКИ",когато ЕС се разпадне,ние ще се окажем "на улицата",без дрехи,без обувки,без ПЕРСПЕКТИВА.."Голи и боси"..Без приятели,които да ни протегнат ръка...Защото ВСИЧКИ СЕ ОПАРИХА от нашия манталитет..
145
8
 
16
 
! Отговори
ИТН преди 6 месеца
е проруска партия, пълна лъжа е че са европеисти!
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички тъгуващи за с о ц а,нищо няма да е като при бай Тошо,само спомените ви остават и АЕЦ и тук таме по нещо малко.Ако дойде нов с о ц,ще е много по зле от сега.Разрушения и диктатура.Мислете 45 г.е трябвало за да се построи всичко,което го няма отдавна.За какво тъгувате,няма ТКЗС,заводи,предприятия,промишленост няма я индустрията от тогава.Половината българи са на запад,да живеят и работят,какво ще стане с тях,никога да не могат да се върнат в затворения режим от с о ц а.свободата поне я имат
143
3
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 6 месеца
ти, колко си доооолен.....колко ограби лукой мълчиш, а?
142
2
 
11
 
! Отговори
Дядката преди 6 месеца
Тоше , Тоше , голямото съсипване започна с тоталното разграбване на българската икономика при Иван Костов и Вашите мили седесарчета!Получаваха заводи и ги разрушаваха за скраб , дори бетонните колони трошаха за да извадят желязото!Такава варварска простотия !България тръгна към пазарна икономика без консерватори , без собственици на крупни фирми и заводи!Тия които разбираха от стопанска дейност бяха политически уволнени и прокудени !Те се оправиха, но България понесе смъртоносен удап!
141
2
 
8
 
! Отговори
Седим преди 6 месеца
И мислим//// Седим и мислим, и по едно време га гледам само седим - Чалгопитеците водят само до заСеднал живот без мисли.
140
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и проблема е, че вие не участвате ?