Apple със сериозни проблеми в ЕС

Може да бъде глобен с до 10% от световния оборот
Обновена: 18 юни 2024 15:33 | 18 юни 2024 15:33, Инна Ангелова
8
Apple със сериозни проблеми в ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският технологичен гигант Apple има “много сериоозни” проблеми според правилата на Европейския съюз за технологичните компании. Това посочи еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер, след като се появиха информации, че регулаторите подготвят обвинения срещу концерна, предаде CNBC.

Още през март ЕК започнна разследване на Apple, Alphabet и Meta по Законодателния акт за цифровите пазари (Digital Markets Act - DMA) - законодателство в областта на цифровите технологии, чието прилагане започна тази година, съобщава БТА.

Така са начертани няколко притеснения, едно от които е дали технологичният гигант не блокира бизнеси, предлагайки на потребителите им по-евтини опции за продукти или за абонаменти извън магазина за приложение App Store.

Еврокомисар Вестагер допълни, че ЕК “има сериозни проблеми с Apple”. От компанията до този момент отказват коментар.
 

Вестник Financial Times съобщи, че в разследването Брюксел ще отправи обвинения срещу Apple по Законодателния акт за цифровите пазари. Според източници на вестника - обвненията ще са предварителни и компанията ще може да предприеме действия срещу притесненията на регулаторите.

Ако бъде установено, че нарушава разпоредбите на законодателството, Apple може да бъде глобен с до 10% от общия й световен годишен оборот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: AppleбизнесЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
За шизофрениците преди 3 месеца
От ЕС винаги има проблеми,защото са болни мозъци!!!ДА ВИ РАЗПАДНАТ ДАНО В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ РАБОТИТЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО МАМА ВИ ТРЕТОПОЛОВА!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 3 месеца
Кине ми на 4еп0 за че рвивата ви ябълка. Скоро всичко в САЩ ще бъде бъкано с черви, разяждащи труповете на най-гну сния народ на тази планета.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 3 - Да - пада им сървъра и Gate Keeper-a не позволява ни ъпдейти, ни инсталация на нови програми. Ама то не следяло бе ... само пращало данни .. за твяота сигурност. И нямало бекдор, ама ако има, службите няма да кажат за него, докато не попадне в ръцете на друго лоши хора + 8 месеца закъснение. Най-лошото - вече е така блокирано всичко, че не можеш и да си орапвиш сам сигурността, ако имаш притеснения.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тея статии ги четем пред половин година. Все гоелмите технологични гиганти от САЩ са с големи проблеми, но иситнаата е следната - EС е прекално зависим от САЩ и компаниите им, за да се изправи срещу тях и да налага глоби, които са толкова големи, че може да банкрутират нещо важно. Apple са само 3 млрд долара! Върха на борсовите индекси! Златното момче на американската икономика. Кой ще я остави тая рабтоа така? Хайде сига с общите приказки.
4
1
 
6
 
! Отговори
Паци преди 3 месеца
Утрепъл са за янкита, инфлуенсъри и кифлйоци. Нормален човек не би се мъчил с подобни зрънчо джаджи.
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Апъл е единственият телефон, където може да блокираш следенето..... ти.... Къде си? От къде звъниш. Защо така приказваш? Защо си избираш това което искаш ти, а не да ти натрапват това което искат те! Но и затова пишат, че Апъл бил неграмотен, а Самсунг бил грамотен!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голям праз аз съм на Самсунг :)))
1
0
 
12
 
! Отговори
не 10%, а 110% преди 3 месеца
Трябва да ги глобят, заради анти-потребителските практики, които прокарват.