Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?

Президентството: Радев отказа среща, за която домакинът не бе готов
18 юни 2024 13:29, Елка Василева
253
Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?
Снимка: архив, БГНЕС

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов, коментираха за БТА от прессекретариата на президента несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич.

Още по темата
Държавният глава Румен Радев пристигна на 16 юни на официално посещение в Черна гора. Радев бе в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. На 17 юни Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Малко по-късно Румен Радев трябваше да се срещне и с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич.

По-рано днес в. „Виести“, позовавайки се на черногорското правителство, съобщи, че планираната среща между президента на България Румен Радев и министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич не се е състояла. Тя е трябвало да се проведе в сградата на черногорското правителство, но се е забавила, в резултат на което делегацията, водена от президента Румен Радев, е напуснала сградата след четири минути чакане. Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график, според изданието. Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Общество
Режим на тока засега няма да има, но проблем е цената
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
1
 
! Отговори
Прецедента преди 1 седмица
Да сдава поста и да изчезва
230
2
 
1
 
! Отговори
Кой го бръсне преди 1 седмица
Руското прокси ????
229
2
 
3
 
! Отговори
Няма пилон явно преди 1 седмица
Къде ще се върти старшината
228
2
 
3
 
! Отговори
пРезидентЪ преди 1 седмица
получи средния от Черна Гора
227
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Младокът го е отнесъл, задето Резидента е стоял часове в чакалнята и после прав пред дивана на Путин. И той да се направи на мъж някъде...
226
4
 
10
 
! Отговори
КРАЛСКИ ПРОТОКОЛ преди 1 седмица
ЩОМ ЕДИН ВОЙНИК Е ПРИСТИГНАЛ 5 МИНУТИ ПО-РАНО,ЗНАЧИ СЕ ДВИЖИ НАВРЕМЕ,А ЩОМ ЕДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАКЪСНЯВА С 5 МИНУТИ ЗА ЖЕЛАНАТА СРЕЩА С ГОСТУВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, ЗНАЧИ Е БЕЗОТГОВОРЕН И НЕ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕ!!!... ЯВНО ЧЕРНА ГОРА МНОГО ДЪРЖИ ДА СИ ЗАТРУДНИ ПЪТЯ КЪМ ЧЛЕНСТВОТО В ЕС!!!...
225
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не разбирам защо толкова емоции заради тази тази провалена среща. Ами в конкретният случай провала е за домакина, който се е олял с туристическата агенция, и не е спазил протокола. Нашият президент е постъпил напълно коректно и с достойнство. Трябва да има уважение.
224
14
 
23
 
! Отговори
Има протокол преди 1 седмица
Три минути толеранс!Това е! Радев е държавник, не се унижава. Радев, никога няма да седне на диванче при Ердоган. Това е. Стига сте си чешали дървените глави!
223
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Дефакто и фактически Защото не сме шовинисти, расисти и нацисти като тебе, нито баш ислямисти като Путин, не делим хората.
222
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всъщност причините са по-дълбоки. Черногорският министър-председател е антипутинист и проевропеец, за разлика от Радев. Двамата нямат допирни точки. Ако въпросният беше верен путинец Наше Президентско Величие щеше да чака, колкото е необходимо. А сега не е спазил дори толеранса от 6-8 мин. Ние губим. Заради него.
221
7
 
12
 
! Отговори
Дефакто и фактически преди 1 седмица
Не знам защо отделяте толкова внимание на държава с население колкото Люлин или Младост.
220
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баш сега ще се прави на обидчив! Нещо...обижда се избирателно. Митрофанова плю и храчи по България, президентът - нито гък! Руският поп ни анатемосваше в негово присъствие - нула президентска реакция. Дезориентирани ултраси замеряха на Шипка политици, които той лично овласти, пак не реагира. Северомакедонци бият, преследват, обезличават българи, нашичкият ломоти нещо неясно под носа си, така че не му се разбира. Сега решил да показва мускули. Пред благоразположена към нас държава. Без толеранс.
219
7
 
5
 
! Отговори
сладкия преди 1 седмица
До Анонимен 215 , нали видя , че може и че румбата путиниста , не го *** за слива ?
218
4
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
ТУЙ-ОНУЙ,ЛОЙКО -БОЙКО.Новини да искаш!
217
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не съм Черна гора. Егати *** нещастни. Дори не сте посредствени, безмозъчни и тенденциозни лигльовци, които за политика не можете да говорите и от обща култура, какво остава да имате специализирани познания.
216
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев няма да остане в учебниците по история, защото няма с какво. Но ще се появи в художествената литература, подобно Алековия герой, като прототип на провален некадърен държавник, който сам си е осъществил провала.
215
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много е чакал даже! Алоу, има си протокол и това е върховна мърлящина, няма значение дали е тенденциозно или не. Не може някакви бизнесмени да са по-важни от един президент, и фактът, че президент се среща с TUI, е достатъчно индикативен за нивото на държавата. А TUI са ужасни експлоататори, които търсят ей такива мърлячи, за да им посредничат за наемането на роби
214
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да си бере срама, който е гласувал за този Мундьо.
213
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Бай *** Защо говориш на българите "вие". Ти не си ли от тази държава? Ако си, се казва "ние", а не "това, българина" като за странично лице. Значи не си българин? Коментирай си твойта държава! Този президент е антибългарин като теб, щом излага държавата си. Колкото до историята, вместо да ревеш за миналото, мисли за днешния ден и бъдещето. Левски искаше да ходи да освобождава други балкански държави, а този твой самозван герой се прави на нещо повече пред други по-малки държави. Пр.ос.так е
212
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 210, знамето на Черна гора е червено, като на Китай и на бившия Съветски съюз, да го сложим до украинското, много ще ги зарадваме