Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Itso За кой свят говориш- за Раша ли? Там обещават висока заплата и Рашко гражданство!
18
1
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 6 месеца
Искам поне един потребител да пише ,какво нещо съзидателно са предложили мумията и нейните клонинги,освен ругатни,обиди и жалби, че не им дадоха няколко милиарда да си харчат....уж за строителство....
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По време на сглобката с ИТН, се радвахме на благосъстояние!
16
3
 
5
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
Епа всички знаеме че правителството е най-висша форма на организирана престъпност у т.н. дуржава, но Бог високо, цар далеко. Освен да гледаме и някоя и друга заблудена уфца да гласува друго не можем да направиме. Има и алтернатива за по-смелите - грабват домочадието и се преселват в цивилизования свят.
15
2
 
4
 
! Отговори
7/8 преди 6 месеца
Направете една смешка и готово! Народа ще е доволен!
14
0
 
10
 
! Отговори
Източен вятър преди 6 месеца
Точно заглавие, но причината не е в евроатлантизма, а в хората, които го демонстрират. Това са същите червени синчета, които ограбиха и продължават да ограбват всичко. Това е и основната причина да сме бедни. Другите са корупцията и свързаната с нея липса на реална правосъдна система. Това е мили сънародници (ако някои от вас не са го осъзнали още).
13
5
 
19
 
! Отговори
вижте преди 6 месеца
Понеже Тошко не е на софрата, му побеля косата.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При стилист Капанов ли ходиш?
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тошко , така е от 34 години ! Какво очкваш? Кое се подобри за тези години ? Едни хора си крадат и се правят на голяма работа и цял народ мълчи и страда .Толкоз по въпроса !
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ролята на опозицията е да следи и пречи на разграбването! Ако не ставате, аут!
9
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Много добре! Про'с'таците дето на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО друго и не заслужават.
8
8
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
Тошко Африкански - ама те вече я разграбиха държавата бе приятел ! отдавна ! закъснял си ...иначе евроаталнтизма донесе само обреченост на БЪЛГАРИЯ . последният пирон в ковчега ще е приемането на Еврото като валутна единица ...
7
6
 
9
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 месеца
Здравейте бананаджии. Нали се сещата, че от сглобката много яко ще ви спукат гьонa, и нищо не можете да направите, вие си ги избрахте.
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чалгаря от диванчето ли ти каза да се появиш да издрънкаш някоя глупост
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В неделя Тошко ли е дежурен? Нинова почива!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин: "Няма да позволим Хамас или Путин да победят. И няма да позволим на нашите врагове да ни разделят или отслабят. Ето защо, докато оказваме подкрепа на Израел, ние оставаме фокусирани върху Украйна. И оставаме напълно способни да разположим сили, за да изпълним ангажиментите си в множество театри на военни действия. САЩ е най-могъщата държава в света. Можем да ходим и да дъвчем дъвка едновременно".
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината, подчерта той./Истината е че бяхте първа политическа сила ,провалихте 3 парламента.Платихме милиони за избори и направихте едно нищо.Референдумите ви се оказаха пълен цирк като партията ви.Как по дяволите сте в парламента .
2
2
 
7
 
! Отговори
Като по Айнщайн преди 6 месеца
Теория за черната дупка!
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хаха според Тошковеца всичко е измама, но не казва нищо за неговите измами и клоунади