Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор

Експерти: Възможно е ДПС да имат свои министри
Обновена: 18 юни 2024 11:11 | 18 юни 2024 11:11, Инна Ангелова
144
Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Вече имаме горчивия опит на парламент, който не може да си избере председател седмици наред. Ако се налага, Николай Марков ще се срещне с лидера на ГЕРБ. "Величие" са изправени пред съдбовен избор за своята роля и посоката, която ще следват по време на този мандат. Те не са били в "боя", заяви бившият депутат Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако председателят на НС няма подкрепата на мнозинството в парламента, нещата вървят изключително трудно, ако изобщо вървят. Съвсем нормално е от ГЕРБ да заявят претенция за председателското място, но това че ще им бъде дадено не носи сигурност, че нещата ще вървят гладко, смята Нотев.

Той допълни, че от БСП и “Възраждане” прекалено рано са отказали среща с ГЕРБ-СДС. Въпреки това, действията им са били очаквани и без изненада. Нотев прогнозира, че ДПС ще излезе под светлината на прожекторите и е възможно да влязат със свои министри в евентуален нов кабинет.

"Утре ще стане ясно дали ще имаме по-голяма стабилност от предишното управление. Ако се избере председател и зам.-председатели, ако започне структуриране, това означава, че е имало предварителни разговори и определена договорка. ГЕРБ-СДС пое отговорност да сформира ново правителство. Ще се стигне до договорка за правителство. Никой няма интерес от нови избори", каза Петър Мутафчиев.

Историкът подчерта, че опитът да се управлява със "сглобявания" е неуспешен и не трябва да повтаряме грешките. По думите му коалицията е задължителна, защото споделената отговорност означава равнопоставена отговорност. А балан се намира само с коалиционно споразумние.

“На ГЕРБ-СДС и ДПС народът им възложи да управляват държавата. Няма как ГЕРБ непрекъснато да се разграничават от тях, нека да подпишат споразумение и да управляват", посочи Мутафчиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
...хората от улицата ми казват генерал- значи съм генерал- казва единия, а другия- натрупал съм над 4000 дк земя когато беше евтина- а произход на пари ...не съобщава- а дали не са секта окрали имотите на сектантите.....тия трябва здраво да се огледат от прокуратурата- затънали са до гуша във ф...ии. Купили са си ромските махали
122
0
 
1
 
! Отговори
Величаещият се преди 1 седмица
Сега тия от ,,Величие" ще се чудят на кой да се продадат.Ментърджии са русофилите.Нямат срам пред Род и Родина.В предварителната си полит. платформа за изборите,казваха че ще се борят за излизане от НАТО и ЕС.И в денят на изборите,преди да се затворят урните,от ,,Величие" официално в ефир обявиха,че всъщност те не са срещу НАТО и ЕС.Предадоха си електората за по-малко от 24 часа.Да бяха изчакали поне да затворят урните.
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Когато някой говори с прякори, значи изпитва огромна душевна мъка и онеправданост от живота" - По-скоро използва кратки кодове, да опише какви Аднрешковки и Ганчета са повечето пишещи тук :) - Ето, казваш 500 думи с 14.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До Митака - Смешното е, че най-успешните хора, котио готоворят против всякакво обединение, което има и задължения, често учасват в такова. Имам един приятел - голям "демократ, либерал и социалист", но е от тея социалисти с .. Шапманското, скъпия костюм и две-три вили, ако ме разбираш. Много е против крайното дясно, ама "масонска ложа", бате! Като тактко му и пра-дядото, преди него. Дядодото не бил, че комунисите не давали.
119
4
 
3
 
! Отговори
До Митака преди 1 седмица
До Митака Явно и хората с образование и високи доходи стават лесна плячка на манипулаторите! Величие не е партия, а секта! Всички признаци са налице - държат ги в подчинение и ги принуждават да си влагат доходите в т.нар. Исторически парк, децата задължително учат руски език, внушават им да не се ваксинират и т.н. Типична секта! Всички сме гледали филми и чели книги за сектите и как действат! Тук обаче се намесва и политически елемент - проруска пропаганда! Къде са държавните органи!?
118
0
 
1
 
! Отговори
115 явно не слуша! преди 1 седмица
До Преди изборите Преди изборите Борисов заяви, че само с ДПС правителство няма да прави, което е коренно различно от написаното от различно в коментара!
117
2
 
4
 
! Отговори
УжасТ преди 1 седмица
Много кармазъ джендараци тука бре. Айде чао. Няма да се оправи тази дътжава.
116
4
 
6
 
! Отговори
Щеше да е по добре преди 1 седмица
На билборда на Денков да беха сложили на лицата им тиква и глава на прасе
115
1
 
10
 
! Отговори
До 116 преди 1 седмица
Свърши,свърши.Видяхме ги двамата шопари.
114
3
 
13
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 седмица
Ха ха ха, билборда на Денков с Борисов и Пеевски май свърши работа, само че обратно на очакванията, щом ГЕРБ и ДПС държат първенството
113
1
 
13
 
! Отговори
Преди изборите преди 1 седмица
Борисов каза,че няма да прави коалиция с ДПС.Щом сега са се сдушили,значи или е сглобка,или Борисов лъже..
112
9
 
13
 
! Отговори
Митака преди 1 седмица
Не гласувам от 20 години, но ако Величие предложат начин българите да се почувстват горди отново съм за тях.Също и начин да се смаже рим.ската напаст. Много са нагли ромеите, а българите седят и биват тормозени. Жал ми е за хората.За справка - вишист с висок доход съм. От София.Щото някъде пишеше, че само *** харесвали Величие.
111
2
 
3
 
! Отговори
aa преди 1 седмица
уаууу съдбовни избори ллелеле майко мила. в боя зад боя. Абе от дека ги намирате тикава тъпланали бе, с празни моабета на които се хващат само *** софиски бабетки и промити мозъци
110
2
 
7
 
! Отговори
величие преди 1 седмица
не ги знам но това което прокламират ми хареса --семейни и християнски ценности , а не *** ,закон за българските инвеститори да е като на чуждестранните и работа за българите ,а не вносна работна ръка или нещо подобно - ......
109
0
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Според нен за да се избегнат бьдещи недоразумения незнаещи бьлгарски да гласуват трябва да се отмени двойното гражданствоКоето непрекьснато облагодетелства -ахмед доган и компанията около него
108
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
на мисирките не им се ще да им врътнат кранчето :) страх тресе кочинката
107
1
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Бьлгарите са отвратени от тези партии и техните политики интерсуващи се единственно от украйна и грам интерес за бьлгарияКак да гласуват -единственно дпс разчита на -неграмотни в турция които вьобще не знаят бьлгарски ни писменно ни говоримо но се водят с двойно гражданство , видяхте как трябваше да им превежда някой какво пише в бюлетините
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Един Българин Не само да се гласува, ами КАК да се гласува. В крайна сметка, поне хората веднъж завинаги да проумеят, че те си дробят попарата.
105
0
 
7
 
! Отговори
до 102 преди 1 седмица
Когато някой говори с прякори, значи изпитва огромна душевна мъка и онеправданост от живота. Обиждаш някого и ти олеква поне малко на бедната душа.
104
3
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
До 88 С малкото ДПС им стигат гласовете да ни крадат 4 години. Така е като не се гласува - гласуват вместо теб и после не можеш да ревеш че ти била малка заплатата, защото бюджетът е "постна пица"...