Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия

Бил дошъл вероятно болен, кой знае откъде, смята Сърджан Джокович
24 юни 2020 09:49, Елка Василева
191
Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия
Новак и Йелена Джокович. Снимка: архив, БГНЕС

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус, разтърси световния спорт.

Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание „Курир“.

„Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Още по темата

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре, но психически…

„Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Естествено, че не се чувства добре, но какво да се прави, положението е такова, каквото е. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир Adria tour, в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувства добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за COVID-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от COVID-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на Партизан (Белград) Никола Янкович.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
16
 
! Отговори
дада преди 4 години
е той хубо че Джокович е светски човек и не е дребнав балканец като баща си
85
0
 
14
 
! Отговори
Болярче преди 4 години
Нулевият пациент е Джоката.Точка.
84
0
 
26
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
И как точно бащата разбра, че заразата идва от Димитров към Джокович, а не обратно? Ясновидски способности ли прояви... у пичку материну
83
0
 
13
 
! Отговори
балкански преди 4 години
ей така са хората на балканите и емоциите им - дива работа!!! 1-во заповядай на гости ше се съберем звезди ше има турнир ше играем ше бъде хубаво ще ми бъдеш гост а после : ама той дойде болен и заразен от незнам си къде незнам си как мръсен *** що не го набихме докат беше тука ше ми идва болен той ...и те така никога няма а има мир и разбирателство и амбицьозно отношение и напредък по тея селяшки земи и пак ше пламне конфликт да знаете било зарад косово било зарад друго
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахахахахах пуснах сълза, Сърджан
81
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
*** Евва в Райската градина
80
0
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Емоциите са интересни приливно-отливни човешки преживявания, но често нямат много общо с обективната истина или голямата картина на реалността. Няма как единствено и само наш Гришо да им е виновен за всичко. Все пак Григор не е *** в Райската градина...
79
0
 
46
 
! Отговори
Смях! преди 4 години
Да вземем да обвиним Григор и за съществуването на коронавируса накрая...Пълна наглост е всичко казано от въпросния индивид! Доколкото ми е известно синът му е организатор на този измислен турнир, така че в този ред на мисли преди всичко самия Джокович е отговорен за невзетите съответни мерки. Друг е въпросът, че в тази ситуация, в която се намира света не знам за какво изобщо са решили да правят турнир, но това е отделен въпрос! Да поемат отговорност, а да не търсят някого, когото да обвиняват!
78
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дришьо се издришка на турнира и сега наакан в Монако. Браво, Дришка! Ти си номер едно... по непокрито самочувствие
77
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на великите организатори, синовете му на този, кой им пречеше да направят по един тест на участниците преди турнира?
76
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво, Дришьо! зарази доста хора само и само да изкараш някой долар, ама и това не направи!!! дръжте си топките в гащите, Ноле ли си, Воле ли си, Гьоле ли си. ниско интелигентни топкоиграчи - цял свят е в пандемия, тръгнали турнирче да си правят и купонче. какво очаквахте?!? сега наакани хленчат...
75
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има голяма вероятност Джокович да е заразил останалите.
74
27
 
4
 
! Отговори
еа преди 4 години
леле как скочиха да бранят григор. Ами той е безотговорен. това е
73
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф, лиготии. Правиш 2 турнира по време на пандемия и не си заделяш пари да тестваш всички преди началото му? Което е абсолютният минимум. Няма как да се знае кой кого е заразил и кога. Сега се почват едни обвинения, а всъщност всички са за бой. Като правят глупости да си носят последствията. Ако си мислят, че да се играе тенис с унищожен бял дроб е много весело - не е. Аз например не играя тенис. Не играя нищо. И не ми дават хапчета за атлети-астматици, за да поиграя ей така за кеф.
72
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, Григор е виновен, че Джокович е организирал турнир в Задар, въпреки всички предупреждения.
71
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите си казаха,че той е дошъл болен, казал е сам,че не се чувства добре,затова не играел и добре,и така се оправдал. Аз като бг не се чувствам обиден от сърбите,срам ме е от безотговорността на Григор.
70
1
 
35
 
! Отговори
А бе преди 4 години
Тия спортисти ****дали ли са или какво?Защо трябва да се прегръщат и целуват,дори да няма епидемия???Умират си да се навират един в друг!Специално пък тенисът не е контактен спорт и лесно може да се поддържа дистанция.Впрочем,ако хората се държаха като англичаните и германците от 19-ти и началото на 20-ти век-хладно и дистанцирано,заразяването щеше да е в пъти по-малко.
69
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази кампания да се компрометират българите с вирос започна от руснаците. И сега баща му хвърля обвинения да не остане по назад от учителите си.
68
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако синът получи разстройство, кого ще обвини таткото?
67
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста крайно изказване, Гришо едва ли нарочно е заразил някой, дори не е ясно дали той е заразил остналите от този турнир или станало обратното. Да не говорим, че Гришо е уважил турнир организиран от Джокович, който пък е бил длъжен да осигури нужните условия, за да не се стига до това положение. Да се търсят виновници сега е голяма глупост.