Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?

Това сочи ново нидерландско проучване
11 юни 2024 17:00, Нели Христова
259
Ваксините срещу COVID довели до увеличаване на смъртността?
Снимка: БГНЕС

Според ново проучване през първите 3 години от пандемията от коронавирус в западните страни са регистрирани повече от три милиона смъртни случая.

Това предполага, че ваксините срещу COVID могат да бъдат отчасти виновни за това, сочи изследването на Vrije Universiteit в Амстердам, публикувано в списание BMJ Public Health по-рано тази седмица.

Между 1 януари 2020 г. и 31 декември 2022 г. в 47 държави са регистрирани общо 3 098 456 прекомерни смъртни случая (Прекомерната смъртност е термин, използван в епидемиологията и общественото здраве, който се отнася до броя на смъртните случаи от всички причини по време на криза над и отвъд това, което бихме очаквали да видим при "нормални" условия.)

Според проучването през първата пълна година на пандемията през 2020 г. са регистрирани 1,03 милиона смъртни случая. През 2021 г., когато са пуснати първите ваксини, са регистрирани над 1,25 млн. прекомерни смъртни случая, а през 2022 г. - когато са отменени ограниченията, свързани с Ковида - са регистрирани над 808 000  смъртни случая, според предварителните данни, цитирани в проучването.

"Извънредната, прекомерната, смъртност остава висока в Западния свят в продължение на три последователни години, въпреки прилагането на мерки за ограничаване на разпространението и ваксините COVID-19", се посочва в изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да не забравяме най-важното: Две години баламосваха овцете с един несъществуващ вирус. Пуснаха фалшивия ПСР тест и направиха преживните на мaймyни. Благодарение на него сички респираторни заболявания минаваха за ковид. После изведнъж "вируса" мутира и започнаха да включват всякви неразположения- гастро, бактериални инфекции, главоболие, зъбобол. Трябва да си кръгъл ииидиoт, ако още не си усетил явната измама.
236
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ковид 19 е ЦАР ВОЙНА ! КОМБИНАЦИЯ ОТ СМЪРТОНОСНИ ВИРУСИ С ЦЕЛ : ПО БЪРЗО ДА УБИВА ОТ ХИВ вируса ! ПРИЧИНЯВА : СКОРОТЕЧЕН РАК, ВНЕЗАПНА СМЪРТ, СКОРОТЕЧНА ДЕМЕНЦИЯ, ИНСУЛТ, ИНФАРКТ и ВСИЧКО ДРУГО, КОЕТО МОЖЕТЕ ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ! ПРЕПОРЪКА : ЗА ТЕЖКИТЕ СЛУЧАИ 50 грама ВИТАМИН С венозно на 2 СЕДМИЦИ, ИЛИ 10 ГРАМА ВСЕКИ ДЕН ДО ПОДОБРЕНИЕ ! ИЛИ 1.5 грама НА ПРАХ през 4 часа ! БЕШЕ ИЗПИТАНО В УХАН ! КОЗАТА САМА ПРОИЗВЕЖДА 100 грама ВИТАМИН С на ден И Е НАЙ ИЗДЪРЖЛИВОТО ЖИВОТНО В СВЕТА.
235
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОВИД 19 е БИОИНЖЕНЕРНА ХИМЕРА СГЛОБЕНА ОТ НЯКОЛКО СМЪРТОНОСНИ ВИРУСА, МЕЖДУ КОИТО СА ХИВ, ХЕПАТИТ и др. ПРОДУКТ НА ПРОГРАМА ГЕЙМ ЪФ ФАНКШЪН В ИНСТИТУТА В СЕВЕРНА КАРОЛИНА. В ИНТЕРВЮ ПРЕЗ 2006 РАЛФ БАРИК ЗАЯВИ, ЧЕ ВАКСИНА ПРОТИВ ТОЗИ ВИРУС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА, ВСЕКИ ПОДОБЕН ОПИТ БИ СЪЗДАЛ НА ПРАКТИКА НОВ ПРЕНОСИТЕЛ НА ВИРУСА. КОЙТО СИ СПОМНЯ, ВАКСИНИТЕ НИ ГИ ПОСТВЯХА ПОДКОЖНО ! НО ТЕЗИ УЖ ВАКСИНИ ГИ БИЯТ НАДЪЛБОКО МУСКУЛНО, ЗА ДА ПРОНИКНАТ СЪС СИГУРНОСТ В КРЪВТА ! МИСЛЕТЕ, ХОРА !
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксърите сега газ пикаят и мълчат като .бани.
233
0
 
0
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 седмица
Към предишния коментар: от ноември декември 2019 г. ... Кво *** праят градушките, пропускам думи...
232
0
 
4
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 седмица
Още ноември-декември китайският офтамолог, д-р Ли,само предупреждаваше колегите си, да внимават, че има нов вирус и два месеца по късно го починаха, помните ли? А д-р ЗеленКО?
231
0
 
3
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 седмица
А дупурутру, колко пъти ви го писахме още от култовите думи " С НЕВИЖДАНА ДОСЕГА/!?!?!?/куку и пипи/ в историята на човечеството".Но където и да ги бяхме надраскали това за ваксините, се триеше, блокирваше, луди бяхме, сал само един коремен хирург има в света, та ако се случило и дрън-дрън... Сега защо това се говори официално? Парата свършИ ли? Робите намаляха, а?
230
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормалните хора не се ваксинираха и си живеят живота, а набодените се разболяват от ковид всяка година.
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не забравяме най-важното: Въпреки всичко, сложи си още един бустер, докажи че си истинско зомби! хи хи хи
228
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
много болни антиваксърски мозъци са се издърдонкали тука
227
0
 
11
 
! Отговори
От Запад До Х преди 1 седмица
Викаш не са ваксините, само стреса ще е, прав си за стреса, ама да се надяваш, че тия дето са те стресирали, лъгали и наслаждавали на садизма си са те набучили с нещо хубаво и иновативно е признак на недоразвитост, патологична наивност и глупост. Всъщност за иновативни генетични компоти е вярно
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ръггай бусстер в боба и не питай пази ли теб или баба ти, починала преди десетилетия. Моята я пази. И страх лозе пази. И бустера ви прави свободни! Хахаха. Голяма веселба беше да планираш колко насилници можеш да очистиш, ако ти дойдат да те бодат насила.
225
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ние от възраждане отдавна се вакснахме и си харчим милионите, прередихме дори старците и болните
224
15
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
не са ваксините, а стреса от ковид, но няма смисъл да му се обяснява на антиваксъра. :D
223
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Празноглавите ги е страх да се ваксинират и има свръхсмъртност, а нормалните хора се ваксинираха и си живеят живота.
222
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не виждам основание свръхсмъртността да се приписва на ваксините, когато причината е в Ковид-19.
221
4
 
14
 
! Отговори
Fux преди 1 седмица
Не съм писал, че е ново. Просто напомняне на празноглавите , като още вярват в КОВИД-ваксини, че нормалните хора отдавна разкриха измамата с КОВИД-буламачите
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Fux, защо ни претопляш манджата от 2022 г., ъкъл за 5 стинки ли нямаш да напишеш нещо по-актуално, ами вземи се върни в Средновековието -м?
219
0
 
6
 
! Отговори
Fux преди 1 седмица
За който разбира : New York Supreme Court reinstates all employees fired for being unvaccinated, orders backpayState Supreme Court found that being vaccinated does not' stop the spread of COVID-19.
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"като чета, мога само едно да кажа - последния оцелял антиваксър дращещ тук е турботъп" - Ако не си разбрал, 80-90% от българите не се ваксинирахме и още сме живи. Какво чудо на чудесата. хахах Не можеш да ни простиш това, че сме живи, без да сме се боц_нали, нали така? Завиждаш, че без да си вкар_ваме в тялото неизвестни и вече доказано от много учени вредни течности, преминахме успешно през пЛандемията. А ти докато си жив ще се съмняваш дали не си си прецакал здравето с еликсирчетата. Честито!