Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия

Бил дошъл вероятно болен, кой знае откъде, смята Сърджан Джокович
24 юни 2020 09:49, Елка Василева
191
Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия
Новак и Йелена Джокович. Снимка: архив, БГНЕС

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус, разтърси световния спорт.

Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание „Курир“.

„Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Още по темата

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре, но психически…

„Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Естествено, че не се чувства добре, но какво да се прави, положението е такова, каквото е. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир Adria tour, в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувства добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за COVID-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от COVID-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на Партизан (Белград) Никола Янкович.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
21
 
! Отговори
! преди 4 години
Семейство Джокович почва да прекалява...Никой не е очаквал, че ще се признаят за виновни, но това вече е прекалено! Дни преди да се появи първият заразен от този турнир, редица тенисисти осъдиха организацията като безотговорна и опасна за здравето. А кой кого е заразил нито един медик на този свят не може да каже.....факт е, че тоя турнир се превърна в епицентър на заразата. А организаторите си измиват ръцете! И това се случва при явен пик на болестта на Балканите!
105
2
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Браво, заради коментар на един очевидно не много интелигентен човек, всички извадиха прашлясалите учебници по история за кратка лекция на тема какви *** са сърбите.Респект.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...оная Милица Гладнишка като типична полуграмотна широко скроена нашенска *** дето подскачаше в шоуто на полугърчето дано е прочела статията и е разбарала че СЪРДЖАН НЕ Е МАКЕДОНСКО ИМЕ а е СРЪБСКО,защото беше много щастлива че познавала някой си македонецСърджан!Чак полугърчето се опули и попита .сигурна ли сиами да беами да ама не ПРОСТА СИ!Ето пак доказателство за това че с фенер да търсите няма да намерите сърбин който мрази българитеспоред Вучич а Борисов е с ума на Гладнишкаисие.
103
2
 
18
 
! Отговори
мисъл преди 4 години
Не обвинявайте сърбите. Ако видите коментарите под същата новина в сръбските сайтове, на практика всичките казват, че това е абсолютно идиотска изява на тате Джокович.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха! Този кой и за какво не обвини? Че и Федерер нещо му бе виновен. При тази обстановка да организираш турнири, купони и т.н.?
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия има много повече заразени и умряли от kорона, от колкото в България. Там е заразени Гришо.
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на калпавия ..й ....ата му пречи! И тази доаписница тук намерила какви глупости да пише!
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия има двойно повече заразени, от колкото обявява. Сърбите заразиха Димитров.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ajde на сърболяците пак българин им виновен,кой знае койе бил пръв ама ние сме дежурните виновници.О да, Джокович е грозник защото е динароид,дълга глава и дълъг остър нос,а Григор за чийто тенис не ми пука по принцип е симпатяга.Да са живи и здрави и нашето,и динароида дългонос.Сигурно България е виновна и за пандемията в Сърбия иначе щеше да ги тмине,да го и на шумадийското сви.нарско племе бе!!!!!
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото до сръбските шубелии. те, сърбите през ВСВ единственни са имали териториа свободна от хитлериско присъствие и са дали на един мильон загинали на своя територия. Като деца през 71-74 минавахме през някъде си виждаха се опожарени Югославски села а на входо/изходите им пишеше Забранено влизаненто на немци. Учете историята. От това че Левски и Ботев, както Марек и ЖелюДемиревски са предадени и убити от българи- това не ни прави нито по-голями тенисисти или математици, камо ли убийци
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли пропадна Балканския съюз ,а сърби и българи се мразят на макс.
95
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата може да се промъкне от всякъде, но некъдърността само от дадена мъжка в дадена женска клетка. Ако ГришоДришо е имал среща скурана вируса това единственно би доказвало че тази тенис грешка има невероятно низка култура на хигиената и самопредпазването.Най-добрият аскоуфски тестесист се оказа един гол шатак
94
0
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
Този турнир не беше в правилното време!Много рано Джокович реши, че нещата могат да бъдат посъщия начинЕ да ама не, при положение, че на Балканите заболеваемостта е висока,той си позволи, въпреки висчко това, турнира да се осъществи.Каквото си посееш, това жънеш, стара българска поговорка!Колкото е виновен Григор, толкова е и Джокович, заради турнира!
93
0
 
24
 
! Отговори
Стар сръбски обичай преди 4 години
Много показателни са и думите на Ильо войвода, който участва в събитията. Без страх заявява, че сръбските офицери влачат саби наперени като петли, минавайки през градовете, а в битка бягат и се крият. След това един сръбски офицер го прострелва в гръб и го оставя инвалид до края на живота му.
92
1
 
35
 
! Отговори
Стар сръбски обичай преди 4 години
Преди век и половина Легията на Раковски помага на сърбите да се бият във войната им с Османската империя в Белград. Легията проявява особен героизъм и накрая дори кралицата на сърбите казва, че е голям срам в болниците да лежат само ранени българи. Обаче след провала на войната вината е хвърлена върху легията. Не се били добре българите и затова сърбите загубили войната.
91
0
 
28
 
! Отговори
СЪРБОТЯВИЦИ преди 4 години
Григор им бил виновен не само за провала, а и за всичко - бил навредил на семейството им и на Сърбия!Всеки носи отговорност за действията си. Григор за свойте, а Джикович за неговите си - да не би някой да го е карал насила да организира турнир при положение, че навсякъде има риск от зараза? Инак Сърбите се пишат за много религиозни, но май забравят, че такава е била Божията воля.
90
1
 
20
 
! Отговори
ай ся моля ви се преди 4 години
Джокович като човек има много неприятно излъчване, да не кажа, че е голям грозник. Не може да си организатор ида обвиняваш участниците за каквото и да е, защото де юре и де факто ти носиш отговорност. Зор ли беше да се напивате и целувате в дискотеката?!
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащата на Джокович с тези думи закопа самия Ноле.Сигурен съм че Ноле е звъннъл на Григор да му се извини за думите на баща си.
88
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбска му работа.Като че ли в Сърбия и Хърватия няма ковид 19.Като че ли не друсаха кючек в чалготеката и не се прегръщаха с кого ли не.Ама сърбин ако не обвини българин във всички грехове,няма да е сърбин.За сведение на Джокович-баща,всички контактни с Григор у нас са с отрицателен тест.
87
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам причина да не е тръгнало от Джокович.