Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия

Бил дошъл вероятно болен, кой знае откъде, смята Сърджан Джокович
24 юни 2020 09:49, Елка Василева
191
Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия
Новак и Йелена Джокович. Снимка: архив, БГНЕС

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус, разтърси световния спорт.

Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание „Курир“.

„Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Още по темата

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре, но психически…

„Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Естествено, че не се чувства добре, но какво да се прави, положението е такова, каквото е. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир Adria tour, в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувства добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за COVID-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от COVID-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на Партизан (Белград) Никола Янкович.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
33
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Сербешите сгазиха лука и за да отклонят вниманието набедиха нашето момче. Много бързо забравиха за изтеклите клипчета от партито след турнира където Джокович и жена му се прегръщаха и целуваха уста-в-уста с десетки хора. И ето една седмица по-късно всички са заразени и изкупителната жертва е Григор. Григор е потърпевшия а не виновника!
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 130 Точно!
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбските ганиувее срещу българските ганиувеее - мачът на годината!:))))))))))))))))))
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия трябваше (ако е умен) да си хване едно гадже и да си отиде на някой остров и да си стои, да си стои дорде му е кеф. Обаче сега, тоя виновен, оня виновен. В крайна сметка всички маймуни са си виновни и тия дето каниха, и тия дето се им се вързаха.
122
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрата новина тук е че "пълнежа" ДришУ ще бъде игнориран от тук насетне от цялата тенис общност защото когато пълнежа започне да вреди на звездите никой не го иска повече.Да, в тениса има "звезди" (Ноле, Надал и Роже) и "пълнеж" (всички останали).Това е положението за всеобща радост асковското недуразумение ще бъде пратено в пета глуха.Но той и така вече е пътник след като е развил симптомно заболяване няма шанс да се върне на корта....Браво!
121
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Сърбия се нахвърли върху Григор, за да преместят вниманието от истинския виновник - организатора на турнирите.Интересно ми е само защо в БГ няма кампания която да защити нашето момче ( и само да поясня, че Григор не ми е сред любимците, но не може да се отнасят с него по този начин). Тук е работата на нашите журналисти да се намесят.
120
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя дай Гришо да му е виновен. А що не пита синовете си, от къф зор организират този турнир, а!!! СръПска му работа.
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 123И ние много те обичаме отговорен посрьо.
118
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно безотговорен булгарише прУвинциалист е асковското!!!Едва ли си давате сметка че това безотговорно същество може да е причина за преждевременната кончина на кариерата на Джоко.Ама нали и вие сте същите гнусни селяни та акъла ви за толкова не стига.
117
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Право куме в очи!!!Браво!П.П. Беше неминуемо Инфантил Димитров да направи някоя такава беля.Това първосигнално същество няма представа на кой свят е.
116
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 118Ми те като българите!Цял свят, не вселената им е виновна!
115
3
 
28
 
! Отговори
четете бе, хора преди 4 години
ясно пише какво се е случило преди турнира, кои са участниците в събитието, за контактите помежду им. това е в началото на юни. после е злополучният турнир. този изкуфял старчок какви ги плещи и защо изобщо му се връзва някой. хубава работа, ама сръбска.
114
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразеният с КОВИД19 Никола Янкович е бил в контакт с Джокович много преди Джокович да се срещне с Григор Димитров. Така, че Джокович е виновен за заразяването на Димитров.Сръбската мода и сръбската омраза към България и българите в действие.Колкото повече омерзяваш българите толкаво по-голяма популярност ще имаш.
113
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много несериозно изказване, типично за сърби, на тех все някой друг им е виновен
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Джокович е грозник защото е динароид,дълга глава и дълъг остър нос,а Григор за чийто тенис не ми пука по принцип е симпатяга" Хахаха лелеее то понеже Григор е хубав. Ти да не си ***.Аз не съм забелязал дали са красиви или не.Мъже, различни мъже за различни жени.Теб кво те бърка това.На една един й харесва, на друга друг. Какво общо има със заразата?
111
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха - кой пък е Джокович,а? Ами да кажем най-добрият тенисист в света. А кой пък е Григор ***? Господин никой. Изпозарази сърбите и се прибра да се чеше празната глава вкъщи.
110
1
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
На сърбите все някой българин нещо им е виновен.Докато няма доказателства кой е първия донесъл заразата, не може да се хвърлят така обвинения. Ми ако Джокович е заразил нашия Гришо, бащата на Джокович ще се извини ли?
109
0
 
17
 
! Отговори
! преди 4 години
А най-виновни са сръбските и хърватските власти......Колко дебилен и алчен за слава трябва да си, за да позволиш в такава обстановка да се провежда подобен турнир?! Кой пък е Джокович, освен един отличен тенисист? Ами сега ако от Задар пламне цяла Хърватия? Икзлючителна немарливост, най-вече от правителствата на двете страни. И това става на фона на категоричните данни, че едни от най-големите огнища на заразата са били масовите спортни прояви и събирания....Балканска идиотия, такива сме си...
108
1
 
15
 
! Отговори
ако това е истина преди 4 години
то излиза вярна поговорката, че "крадеца вика дръжте крадеца"...онзи не зная къде ходил и в какви прояви участвал, след това за по-сигурно и турнир организирал...точно в това време...и след това тате излиза на сцената и обвинява всеки, но не и собствения си син...браво на тате!!! то крушата няма как да падне под ябълката....
107
3
 
8
 
! Отговори
ддд преди 4 години
България-Сърбия , най-безумният конфликт в историята.Да сложим точка а?