Светът призовава "Хамас" да приеме предложението за мир

"Няма време за губене", се казва още в декларацията
Обновена: 6 юни 2024 16:45 | 6 юни 2024 16:45, Инна Ангелова
55
Светът призовава "Хамас" да приеме предложението за мир
Снимка: Pixabay

САЩ и още няколко страни по света призовават палестинската групировка “Хамас” да приеме предложението на президента Джо Байдън за постоянно примирие в анклава. Изявлението е публикувано на сайта на Белия дом.

Документът е публикуван от името на лидерите на Австрия, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Канада, Колумбия, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Сърбия, Тайланд и Франция.

В изявлението се казва още, че лидерите на държавите са загрижени за заложниците, държани от “Хамас” в Газа. “Ние напълно подкрепяме движението към прекратяване на огъня и споразумението за освобождаване на заложниците, което сега е на масата, и както е очертано от президента Байдън на 31 май 2024 г. Няма време за губене. Призоваваме „Хамас“ да сключи това споразумение,  което Израел е готов да изпълни, и да започне процеса на освобождаване на нашите граждани“, пише в изявлението, цитира БТА.

Ако споразумението бъде прието от “Хамас”, огънят ще бъде незабавно прекратен.

„В този решаващ момент ние призоваваме лидерите на Израел, както и на „Хамас“, да направят всички необходими окончателни компромиси, за да сключат това споразумение и да донесат облекчение на семействата на нашите заложници, както и на тези от двете страни в този ужасен конфликт, включително цивилното население. Време е войната да приключи и това споразумение е необходимата отправна точка“, се допълва в публикувания документ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от САЩ
Meta укривала информация при придобиванията на Instagram и WhatsApp
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А аз ги призовавам ДА НЕ ПРИЕМАТ МИРА козоолюбците!Те евреите ще ви донесат ВЕЧЕН МИР!НЕ ПРИЕМАЙТЕ МИРА,ДЕТЕУБИЙЦИ!
39
1
 
3
 
! Отговори
До Х 38 преди 1 седмица
Тока и интернета им плащат Катар,само и само да не им се натресът на тяхна територия!Здравеопазването пак им е безплатно осигурено от съседни държави.Можеш да си представиш една огромна ц ска махала,на която вс е платено и не им остава нищо друго освен да се е ът,с ът,раждат,музика и кютек за да не скучаят.Може би паразитиране е най-точното определение,с допълнение от агресия и омраза и нетърпимост към други вероизповедания?
38
1
 
2
 
! Отговори
християнин преди 1 седмица
Не се ли убедихте,че тези мюсюлмански м-ймуни,които не искат да учат,да работят,а знаят само да грабят,не заслужават милост.ТРЕПАНЕ НА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ.НЯМА ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ.ДЕТЕУБИЙЦИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ МИЛОСТ.
37
6
 
8
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
Чак ми е странно колко много хора реват да защитават палестинските терористи. Надявайте се да не ни дойдат на главата такива "майки с деца". Уж имало хуманитарна криза там, а целия тик ток е пълен с техни клипове как се жалват. От къде интернет, ток и тн като уж нямали нищо. Чиста ислямстка манипулация, а балъците се връзват.
36
5
 
5
 
! Отговори
1-3 преди 1 седмица
До скоро три,четири страни се биеха в гърдите,и пропищяха света,че признават тия за държава.И да-трябва да се помогне на терористите от там,да се по-информират какви субсидии дават там ,в тия страни,как може без да работят,да живеят и излежават по цял ден по плажовете им.Израел да организира чартърни полети до там,за да споделят ,,щастието'' си с тях,от такова съседство.А Европа ще стане един голям Халифат!тия това искат.
35
5
 
8
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Никакви мюсюлмани в околните страни-около 22 на брой,не вземат ,,бежанци'' от ивицата Газа.Хората от тази ивица-не държава,защото такава държава-Палестина-няма,са араби,изгонени от Египет за бандитизъм и тероризъм.Тяхното страдание е причинено от самите тях,и вината трябва да бъде прехвърлена на избраното от тях правителство-а там всички са роднини и близки.Цяла Газа- са терористи!
34
1
 
7
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Светът избира да живее в отричане на фактите. и захранва реалността с лъжите на терористите,и нескопосаният брой жертви,които всеки ден акуратно преброяват!А истината е една-няма хуманитарна криза там.Хората там имат много храна-и как,иначе-влизат около 500 камиона всеки ден с храна,а е възможно някои от тях да са и троянски коне,и никак те-хората не са кльощави.А и от централата обявиха,че сведенията за бройките не са такива!
33
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Миналите седмици Камала лично се подписва на снаряди които Израел изстреля срещу палестинците! Факт.
32
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Нетаняху заяви, че няма да приеме този мир. Какви са тези евроатлантически лъжи и лицемерие?
31
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Да припомня, че преди 15-тина години Нетаняху носеше пари с куфари на Хамас, за да подкопае тогавашното правителство на Израел.
30
1
 
7
 
! Отговори
vale_karo преди 1 седмица
Браво! България вече е светът. Абе вие луди ли сте?
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главатаря на Хамас, още ли е жив?
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хамас трябва и ще бъде унищожен. Какъв мир искат арабите мюсулмани ? Държат заложници и искат мир ?!? Що за малоумщина ! Това по всички закони са терористи а с с терористи както знаем всички - НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ ! Хамас трябва да бъде ликвидиран и ще бъде ! За да има бъдеще за всички! Защо не приемат планът за примирие ? Нали искат мир ? Защо Хамас не го приема ? Защото после няма кой да командват ! Няма кой да пращат да се самоубие с жилетка бомба в автобус !ПОМНЕТЕ -7.10 ХАМАС ЗАПОЧНА ТАЗИ ВОЙНА
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Светът много рано разбра,след убийството на 15000 палестински деца,да се предлага мир.
26
10
 
9
 
! Отговори
МОШЕ(ник) преди 1 седмица
Много бой ядат евреите в Газа, затова се надяват САЩ да им осигурят примирие. Забележете, условието е за 2 месеца, през които Хамас да освободи заложниците. После Израел ще изравни Газа със земята. Е щели и те да освобождават заложници (наричат ги затворници), ама то след това Израел прави една акция на Западния бряг и си има нови заложници - арестувани без съд и присъда. Как да стане да се съгласят палестинците? А на Веско ще му кажа, че да с терористи не се преговаря, но терористите са Израел.
25
7
 
8
 
! Отговори
Вече ги няма преди 1 седмица
Хамас са мюсулмани фанатици и тяхната идеология е да имат хора които заради религията да им вярват, те да властват над тях и да управляват така ! Е как да има мир ако Хамас съществува ? Кой ще командват тогава Хамас ? Ако има Мир халифата на Хамас изчезва ! Затова - докато Хамас не се разбие, няма да има мир. ОСВЕН ТОВА ЖИВИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ СА ВЕЧЕ ПО- МАЛКО ОТ 50 ! Това предложение е прах в очите - няма да се случи ! Израел е хубавото е че казаха АBC....! Сега трябва да кажат и Z ! Хамас.вече са .
24
6
 
11
 
! Отговори
Истината е... преди 1 седмица
С терористи не се преговаря!
23
11
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Палестински народ няма и затова няма и не е възможна палестинска държава. Защо? Ако има държава,то ще има международен контрол на населението. Контрол ще рече,че всеки гражданин трябва да бъде с оправдано рождение,живот и смърт. Това е обаче неизгодно за палестинците,защото тази територия мени населението си постоянно с цел окупация на Европа. Мнозинството жители там са от всички мохамедански държави и цел им е ЕС. Когато тръгнат за ЕС идват нови кандидат бежанци. Това е Палестина.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма време за губене. Призоваваме Хамас да сключи това споразумение, понеже в краварника идват избори, а байдън няма никакъв актив... пък и нещо не го драговат в последно време...
21
6
 
8
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Още нещо! Първите,които настояваха за създаване на Палестинска държава бяха Израилтяните. Първото предложение на Израел говореше за палестинска държава значително по-голяма от Държавата Израел. Палестинците никога не са искали да имат държава,защото са. лентяй ,които живеят от трафик на мигранти,оръжие и дрога. Ако палестинците бяха направили своя държава още на следният ден щяха да крещят против нея.Няма статичен палестински народ.Там един катун тръгва към ЕС и друг иде да го последва. Това е .