Всеки трети с електричка иска да се върне на бензинова кола

Висока цена и малък брой зарядни също са сред недостатъците
17 юни 2024 22:30, Инна Ангелова
76
Всеки трети с електричка иска да се върне на бензинова кола
Снимка: Pixabay

Американските купувачи на електрически автомобили са силно разочаровани към модерните возила и са готови да се върнат към кола с двигател с вътрешно горене. На такова мнение са около 46% от американците. В световен мащаб 29% биха зарязали електрическите автомобили и биха си взели обикновена на бензин или дизел.

Международната консултантска компания McKinsey е анкетирала 30 хиляди собственици на електрически превозни средства от 15 страни, където колите на ток са най-разпространени, пише “Труд”.

В останалите страни само 29% от всички анкетирани собственици на електрически автомобили биха се върнали към бензинови при следващата си покупка. В същото време експертите на McKinsey не са сигурни, че броят на лоялните купувачи на електрически возила ще нарасне в бъдеще, най-вече заради слабото развитието на инфраструктурата.

От направената анкета става ясно, че само 9% от анкетираните са доволни от новото поколение автомобили. Те са доволни също така и от броя на станциите за електрически автомобили в техния регион.

Всички, взели участие в анкетата посочват като основен недостатък високата цена на електромобила и невъзможността им да се използват за дълги пътувания. Друго интересно наблюдение е нарастващото очакване на хората за повишена автономност на електрическите автомобили. През 2022 г. средният потребител очакваше пробег от 435 километра, а сега е до 469 километра без презареждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от САЩ
Тръмп: Зеленски е опитен търговец, винаги си тръгва с пари от САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо това не са електрички, а са живи мотокари, та който желае да кара мотокар да си го кара. А като дойде време за смяна на батерия ще разбере колко е на далавера от евтиния ток.
71
0
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 1 седмица
Аз ще си купя 3 коли, електричка за града, семейна да ходя на море, пикап за лозето и третата ще е бус за лозето.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ей сега, като ми кажат, че не мога да позлвам битовия ток и почнат да ми искат по 1 лев за квч и ще стане забавно!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Банкеръ 58 - Някй хора се заблуждават, друго не.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Калифорния тестват ново нещо - Такса 30 цента на вскяка миля или грубо 33-4 стотинки на километър. За 100 км, ще платиш 33-4 лева отгоре. София-Бургас, отиване и връщаие - 260 лева. ОПППААЛААААА!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Друго интересно наблюдение е нарастващото очакване на хората за повишена автономност на електрическите автомобили. През 2022 г. средният потребител очакваше пробег от 435 километра, а сега е до 469 километра без презареждане." - Да, защото средният потребитл, взе да се превръща в "Средният човек", а не в маса ИТ спеиалисти от Калифорния и Бизнес парка.
66
0
 
8
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 седмица
Най голям недостатък е самата идея и насилствено налагане на електрически коли.Истината изплува. Който се минал , минал. От тази туфа заек няма да излезе.Малки двуместни електрички за града ДА и до там.
65
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 седмица
Вече ще правят и електрически ЖЕНИ -с литиеви бактерии
64
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ееее гати, таман жълтурковците се понаучиха да правят ел коли и кАпейките да ги възхваляват и то па никой да не иска да ги купува вече. Язък! То и аз съм разочарован де, мислех, че по-късно ше разберат, че електрокарчетата стават само за втора градска кола и аз да мина на V8, ама нищо де и шестака става след ремап
63
0
 
6
 
! Отговори
Сакън преди 1 седмица
Аааааа не, няма да се разберем, да не съм чул лоша дума за тостерите, тва са супер, мега,гига, ултра, хипер уникални автомобили топа на топа
62
0
 
4
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 1 седмица
Най добре е каруца с кон или вол или крава Дядо така е ходил чак до София и е бил 300 пъти по здрав
61
0
 
8
 
! Отговори
анодримен преди 1 седмица
само електрическа самобръсначка Друго не
60
0
 
7
 
! Отговори
Не се гаси туй що преди 1 седмица
не гасне. Пламне ли литиева батерия, респективно електромобилче, няма гасене докато не изгори само до нула.Наскоро във Варна изгоря пететажен магазин защото умният му собственик напълнил склада под магазина с винтоверти, дрелки и всякаква техника с литиеви батерии.Пет етажа магазин и само пепел.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да си купиш електричка без да има къде да я зареждаш, е като да си купиш апартамент в манастриски ливади без тротоари, пътища, училища и детски градини.
58
0
 
2
 
! Отговори
Фък дъ ЕУ преди 1 седмица
До Анонимен Може ако имаш къща за 200к еврака и зарядно в гаража :)
57
0
 
14
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Някои хора се заблуждават,че зареждайки на нощна тарифа в къщи им излиза 3 лева да си заредят Дачийката за 200 км градско в най добрия случай.Ако обаче заредят 30 киловата на бърза зарядна станция ще им излезе точно 27 лева за същия пробег.Ако си карат на газ ще им излезе 17 лева.Сметката за по мощен автомобил е още по неприятна.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много се говореше как батериите ще имат втори живот, но не прочетох някой европейски производител да прави нещо по въпроса, ами взеха да ги вграждат в шасито.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много фабрики гледам че са сложили по няколко зарядни за служителите. Проблемът е че за обикновените хора трябват много зарядни на 10 квч за да зареждаш през нощта през блока на ниска цена, обаче този модел не е финансово обоснован заради високите инвестиции и ниска възвръщаемост и ще се развива с наши пари от данъци и такси.
54
1
 
18
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Батериите бяха ясни! Беше модерно да имаш! Това, че не стават за нищо няма значение! Като висшата мода.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не си купувайте Тесла от Варна, ще сте ми благодарни цял живот!