Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят

Изолация на Русия ще бъде невъзможна
7 сеп 2022 11:43, Елка Василева
240
 Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който по думите му се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят.

Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин. 

Руският президент предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
11
 
14
 
! Отговори
Motocar преди 1 година
Не зная кой е изправен до стената, но на Запад всичко е 6+. За какви проблеми говори джуджето?! Всичко, което е казал за Запада е валидно не за него, а за Путинската Федеративна СеСеСеРейница. Впрочем СеСеСеРетата изчезнаха, така както ще изчезне и Блатная от която нищо не става, вкл. и шетащите двукраки из онази прокълната от Бог и Дявол територия.
133
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хората се карат на Путин в Русия, че е прекалено мил. трябват ти няколко ядрени ракети на Великобритания, вечният враг на Русия и още една на Полша, на най-русофобската страна в Европа, за да изтриеш Хохлов с кама, така или иначе не можеш да ги поправиш и продължавай да живееш в мир. той е твърде мил, твърде внимателен, необходимо е да бъде твърд, остър, агресивен с враговете, тук харесваме Рамзан Кадиров, ръката му не би трепнала, за да натисне бутона
132
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се края на комунизма.....
131
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом те са заплаха, да спре да стреля в Украйна и санкциите ще паднат. Така ще се окаже , че той е спасителя на света!
130
17
 
30
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
Квичиш ли раашистка плшшива мъършо! КВвИЧИШ ли! Я кажи за сммешните санкции! Пак си се серял в Бункера и груххтиш, а!
129
16
 
28
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
За пореден път се оказва, че руският подпис не струва нищо. Споразумяли се за зърното -сега се отмятат. И нали санкциите подпомагаха руската икономика - какво стана, та смениха плочата?!
128
17
 
28
 
! Отговори
Не г-н Путин! преди 1 година
Вашите непремерени действия са заплаха за целия свят.Вашите действия подкопаха модела на световния мир и насърчиха и други малки диктатори да си мислят,че могат да са над установените правила и норми(справка - изявлението на Ердоган как щял някоя нощ да иде на "гости" на Гръцките острови!).Вашите действия са обречени на неуспех,защото в света няма търпимост към подобно поведение и реакцията на международната общност по отношение на войната в Украйна го доказва!
127
17
 
18
 
! Отговори
има план преди 1 година
Споко, западът има план! Това са временни затруднения. Всичко е под контрол, ще изстудуваме и изгладуваме зимата, и напролет Русия ще рухне и всичко ще се оправи, това е сигуно. Ако Русия не рухне тогава ще ни дойдат някакви нови безплатни възобновяеми зелени енергии, или ще ни дойдат от некъде некакви други доставчици да ни доставят евтина газ, или ще дойдат извънземните да ни спасят, или нещо друго ще се случи така че всичко да се оправи - има много варианти и всичко е под контрол.
126
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не се ли вижда, че е на два шамара с ***? Защо продължава да се зъби?
125
14
 
16
 
! Отговори
р преди 1 година
Иронията тука е, че всъшност т.нар азиатски свят не припознават Русия като техен брат, а обратното. Русия и Европа са тясно свързани и това е невъзможно да се изкорени, колкото и да му се иска на Путин.
124
11
 
13
 
! Отговори
.. преди 1 година
Русия:Санкциите не работят.Няма да пуснем газа, докато не махнете санкциите.Санкциите са заплаха за целия свят.
123
10
 
14
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
Всеки има план, преди да получи юмрук в мутрата. - Майк Тайсън.
122
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата са много сериозни, или цивилизования свят или Русия. Битката ще е безпощадна. Това кълбо има много голям проблем с тези уродливи мисли.
121
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук хората не разбират, че Путин не е някакъв анализатор който прави икономически прогнози и анализи и си изказва мнението. Путин предупреждава, и знае мното точно какво казва, защото има план за много време напред, всеки ход, всяка стъпка са обмислени и претеглени при различите варианти на развитие. И не е имало до сега случай Путин да е казал нещо и то да не се е изпълнило.
120
13
 
19
 
! Отговори
Пророк преди 1 година
До Анонимен 147 -- Нищо подобно няма да се случи. Ще стане точно обратното, а що се отнася до къпанети, руснаците са най-некъпещата се нация след аборигените шетащи из Африка.
119
9
 
18
 
! Отговори
До 146 преди 1 година
Сефте. Ако знаеш колко кремълски сатрапи плашиха запада... Даже имаше виц по времето на СССР колко копейки щяла да струва колата. Къде е сега СССР?
118
10
 
24
 
! Отговори
Единствено преди 1 година
Фашистка Русия и руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
117
9
 
21
 
! Отговори
БКП преди 1 година
Ако Путин мисли, че Русия е целия свят е изпаднал в поредната умствена несъстоятелност. Скоро светът ще се отърве от Русия, като я игнорира. Русия няма бъдеще. Без САЩ китайците са също капо.
116
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще бъдат обилно нахранени, изкъпани, ще стоят на топло, ще имат работа, държавата им е защитена и осигурена с всичко. Русия гледа на запада с превъзходство и цивилизационно безразличие. А българте ще обедняват, ще студуват и ще треперят за работата си, безработицата ще расте и икономиката ще спира в цяла западна Европа.
115
4
 
12
 
! Отговори
ленин преди 1 година
ами да за всичко запада е виновен а олигарсите и децата им все там си харчат доларите , не знам руснак с пари да е отишъл в азия или русия , китай или иран да живее