В Кюстендил: Тежки глоби за миена на кола с питейна вода

Нарушителите плащат до 5 хиляди лева
18 юни 2024 10:38, Инна Ангелова
31
В Кюстендил: Тежки глоби за миена на кола с питейна вода
Снимка: Pixabay

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов издаде заповед питейната вода в региона да се използва по предназначение. Категорично се забраняват дейности, които не са свързани с питейно-битовите нужди на населението – като напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и моторни превозни средства.

Глобата за такова нарушение е до пет хиляди лева, а при повторно нарушение ще се плаща в пълен размер, съобщава БНР.

Причината за новата за повед - високите температури и засушаването последните седмици доведоха до намаляване на дебита на водоизточниците в Кюстендил и района. При необходимост в населените места с недостиг на питейна вода ще се въвежда режим на подаването ѝ, като графикът за това трябва да бъде предварително обявен.

Предложението за въвеждане на режим е на кметовете на населени места. През 2023 г. до критична ситуация се стигна в села като Соволяно и най-вече, Катрище, което остана на режим през цялата година. Сега се изгражда допълнителен водопровод до селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: водаглоба
Още от Страната
Ще има ли проблем с доставките на хляба от юли?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ам пребийте го този "кмет". С каква друга вода да мият хората бе ***? Може би с фекална? Ти си виновен, че си участвал в кражбите на ВиК.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АлоУуУУ симеоновския , вие сте водили дела с Бкп ? -ха ха ха -смехуранчо лъжлив ! Земя по комунизма не се продаваше ,защото Нямаше -национализирана беше ! и кво като си ИТ ? -произвеждаш виртуални щуротии ,а IQ ти е -20. Крали сте крали ,ала трайте си Бе ! най-дразни като почнете с приказките ,че сте кадърни и честни ,а другите били глупави .
28
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
в люлин всеки ден чистниците си мият балконите с питеина вода ама да свалиедна кутия с вода за гълъбите забрави
27
0
 
3
 
! Отговори
Ася преди 1 седмица
Пропаднал град.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До пияница мистиk, всъщност ти казваме, че ти си част от 80% процента. И с всеки коментар го доказваш. Не си хаби клавиатурите. С минималката няма да събереш скоро за нова.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кмето луд ли е - с ко да си поливат доматите на село :)))
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Името луд ли е - с ко да си поливат доматите на село :)))
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като собственик на автомивка на самообслужване в малък град на 20км от София обяснявам. Всичко е от сонда. Даже 2 сонди. Има резервоар 10 кубика и петорна филтрираща система. Другите опции са написани долу- пречиствателна станция. Също вариант.
22
7
 
7
 
! Отговори
do 18 преди 1 седмица
Кой ти каза, че вилата е купена по времето на комунизма?! След 89та е купена. А да не говорим колко имоти БКП ни беше конфискувало и колко дела водихме. Аз съм бил дете де... Пак ти казвам- ако твоите родители са работническа класа аутсайдери, моите не са, както и аз не съм. Само слушам как, за да взимаш нормална заплата у нас, трябвало да си връзкар. Сигурно съм връзкар в ИТ сектора и във фрийланс средите, да... И още как ти разправям- едно време беше много евтина земята. Ама някои спахте- факт
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не с питейна с каква? Да загребват от каналите с кофи ли за да не мият с питейна вода.
20
7
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Мдаааа, за пореден път съм убеден, че тук пишат доста пенсионери, ампутирани от чувство за хумор и ирония, които приемат казаното или писаното за буквално. Жалко с такива 80 процентови. Няма оправия :)))))))))))
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С вода от клозета да мият тия маймyняци.
18
3
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 1 седмица
тея приказки за "работливите хора как с честен труд през комунизма купували вили в Бояна и Симеоново" ги разправяй на някой друг ! -или теб са те лъгали или ти лъжеш
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хехе, че автомивките с какво вода работят от Луната ли?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До пияница мистик, затвърждаваш наблюденията на съфорумците ти тук, че интелекта не ти е силната страна. Поливай с ла й няна вода и чакай да си здрав... дори не осъзнаваш какво може да ти се стовари на тъ пата глава!
15
15
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 1 седмица
Всичките ми съученици имат вили кой в Бояна, кой- Симеоново, Драгалевци. Ще те разочаровам- върли антикомунисти сме. Дори пра-дядо ми е показно убит в центъра на града от БКП. Нищо не ни е дал Тошо. Просто работливи кадърни хора, а не работническа класа от крайния квартал.
14
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Само с обратна вода от канализацията трябва да се мие и полива всичко. Хем това си е естествена тоp без пари :)))
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз съм кореняк софиянец ,но тея дето имате по 2-3 вили в Симеоново сте *** ,дс,убо и тн -тошо ви даде земята Без пари ,строителни войски ви ги строиха Без пари -сиреч Крадльовци Бе !
12
1
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
И кладенец да имаш ,пак плащаш. Няма измъкване.
11
4
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 1 седмица
Естествено, че Симеоново е СЕЛО. Там имам ВИЛА. Като ходя на ВИЛАТА си мия колата там. Всичко около София са селца, населени със ШОПИ, в които кореняците софиянци от центъра имаме по 2-3 вили. Прочее, става за живот- готино е, ние си стоим доста време там. Басейн за децата, симпатични съседи, огромен двор, спокойствие. Иначе си повече от прав, че е село. моето село, на което като дете гледахме домати и краставици за хоби. Вече се водело квартал, моля ти се. Смях в залата.