Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки

Възнагражденията са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал
19 май 2024 07:00, Нели Христова
108
Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки
Снимка: БГНЕС

Да работиш в банка е престижно. По-скоро беше, преди десетилетия. Служител в подобна финансова институция към момента не попада в подобна графа. Заплатите са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал. Особено по малките клонове в Родопите, съобщава в новия си брой "Родопи voice", цитиран от "Стандарт".

933 лева месечно възнаграждение се предлага за кредитен специалист в банка, гласи една от обявите за работа в региона. В същото време офертата за санитар с основно образование е за 1250 лева на месец. Дори продавач в магазин ще получава повече отколкото "специалист" в банка – 970 лева. Костюмиран служител в местен офис получава колкото шивачки и камериерки – 933 лева.

Иначе, десетки са свободните места в Бюрата по труда в Кърджали и Смолян. Търсят се учители, лекари, медицински сестри, машинни оператори, сервитьори, готвачи, бармани, ел.техници, администратори в хотели, кроячи, домакини, шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Успешен инвеститор (72) Говориш пълни ГЛУПОСТИ !!Компании които днес увеличават дивидента утре може изобщо да нямат дивидент.Растежа може да се превърне във фалит. Високообразовани професионални фонд мениджъри не могат да докарат повече от 5-6 % доходност в дългосрочен план.Какъв капитал трябва да имаш за да прави значение 5-6%?!Неграмотен си.
78
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова и услугите в банките стигнаха ниво на чистачи и продавачи.Мизерна и жалка булгарише картинка.
77
6
 
25
 
! Отговори
доц. всичкологов преди 3 месеца
За тези "специалисти", които все още не са разбрали как работи капитализма и пазарната икономика, пак обяснявам: по простата схема търсене-предлагане. Няма значение каква титла или диплома притежаваш, по-важно е какво предлагаш и дали то се търси. Например, боклукчия в Ню Йорк печели 150к годишно, именно защото е гадна работа и няма желаещи.
76
3
 
9
 
! Отговори
пазарът определя преди 3 месеца
заплатите. Все пак сега специално проверих дали има такава обява в Смолян - и да, има. Но пише следното: кредитен специалист, СРЕДНО образование. Така че някои пак само правят вятър...
75
10
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
А тези дето ги пишат тези глупави статии наясно ли са, че костюмарите на бюрата взимат минималната по закон, но получават останалите пари и бонусите в плик? А гледаха ли преди мноооого години, когато още нямаше никаква инфлация документалния филм в 2 серии за боклукчиите с камионите, дето събират кофите? Защото аз го гледах. Още тогава заплатите на кофаджиите бяха по 2000лв, а на шофьора 3000лв. И казаха, че да се уредиш на такова място трябва да си с яки връзки. Ама едните бачкат, другите сополи чоплят
74
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А беше време когато работата в банка беше символ за престиж и благополучие,да ама неща като AI и дигиталното разплащане ще направят служителите там-аутсайдери!
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето ви един курс: когато някъде плащат повече - отивате там. Не искате да сте чистачи? значи заплата ви харесва и в банката. Това е! Дайте 1000 лева за обучението!
72
2
 
21
 
! Отговори
az преди 3 месеца
напоследък всички почнаха да се сравняват с чистачките - оня ден даскалите , сега банкерките. Освен и всички останали в производството да почнат и те - ама те са в реалното производство , дето изкарва парите за заплатите на държавните калинки , та на тях едва ли някой ще обърне внимание
71
0
 
27
 
! Отговори
Преди 16 г., преди 3 месеца
Един ден след като завърших висшето си образование,се явиха на интервю и започнах работа в офис на престижна банка до "Шератън" .Заплатата ми като специалист "Фронт офис" беше 500лв., а нямаше време дори вода да пия.Издържах 8 месеца и напуснах,макар ,че заплатата ми беше станала " космическите" 550лв.
70
6
 
4
 
! Отговори
Успешен инвеститор преди 3 месеца
Не е нужно да купувате курсове и да давате пари на разни измамници, за да ви научат как се правят пари от инвестиции. Може и сами да се научите. Станете просто дългосрочни инвеститори в компании, които растат и увеличават дивидентите си. Който се интересува да ми пише, всичко го правя безплатно да помогна на хората. Не искам да печеля от това.
69
4
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Търсене и предлагане-това е единственото валидно за определяне на цената.Кой рабра-разбрал.
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чалга дивак:Повярвай, от работа в офис също може да те боли кръста и да развиеш много други сериозни заболявания. А за да седнеш в климатизирания офис, понякога се изисква дълги години учене и труд.
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото бакшиша работи, а в банките скоро ще ги заменят с ботове! АИ кърти! Ама после и бакшишите ще ги заменят с ботове!
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На еднакво интелктуално ниво са и едните, и другите.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един таксиджия изкарва много повече от изброените позиции в статията.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
хахаха, балона с имоти щял да се спука хахахах чакайте!!! Ей сега падат. Брат, от 15 години има хора дето чакат да паднат, познавам дето имаха за цял имот сега имат за 1/3 от него!
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам служител в банковата охрана за съсед---вече смени 3- коли и обзавежда нова къща.....ВСЕ С , "НИСКАТА СИ ЗАПЛАТА"..!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 58Че то в някои обяви за банкови служители не пише да се изисква висше образование и ги пишат като платен стаж. Явно могат да обучат един служител, ако той има желание.
61
0
 
16
 
! Отговори
Бай Тодор преди 3 месеца
Да, ама на милиционерите минималната е 2400.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 59, брат едно е да плащаш на склададжия 5к за да не краде. От банката не можеш да откраднеш и 1 стотинка. А ако се опиташ да го направиш със силата ще ти пръснат тиквата с куршуми!