Как изкуственият интелект променя дигиталния маркетинг?

Отсяването на грешната от правилната информация идва с опита
7 сеп 2024 13:29, Елка Василева
27

Още по темата

Как изкуственият интелект (AI) променя дигиталния маркетинг и какви са предизвикателствата при внедряването на изкуствен интелект в маркетинга?

"Има огромно развитие в тази сфера и това може само да ме радва. Много млади специалисти се насочват в индустрията. Много бързо навлизат в темпото. Това е много добра тенденция", коментира експертът по AI Мариета Милошева в съботното издание на "България сутрин".

Самата тя започва да чете статии за изкуствен интелект преди две години. Запознава се с една от платформите за генериране на изображения и това поражда голям интерес в нея.

Негативната страна на AI

"Може да имаме доста неточна генерирана информация. Специалистите се насочваме как добре да отсяваме грешната от правилната информация. Това идва с опита в областта. Това са дълги часове на експерименти. Една такава неточност може да бъде от чисто незнание", посочи Милошева за Bulgaria ON AIR.

Според нея е много важно младите в областта да гледат обучителни видеа в YouTube и да следят създатели на цифрово съдържание. Важно е да се насочим към специалист, който наистина разбира от това съдържание, отбеляза Милошева.

Бъдещето на изкуствения интелект

"Много хора се притесниха, че всеки специалист ще бъде заменен. Това няма да се случи. Специалистът ще командва тези приложения и ще казва кое е по-добре да се направи. Нека да го разглеждаме като технология, която улеснява всички нас", каза още гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Общество
Как ядем все повече палмова мазнина, без да знаем?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Домоуправителят е сложил осветление което позволява на хората от пейките от парка и беседката да следят живеещите. Ние не можем да влезем и да излезем на спокойствие. По зле е и от комунизма.....
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега е 23.53 часа на 07.09.2024.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уточнение. Мината е границата.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подложени сме на системен тормоз от комшии системно следене снимане клеветене подигравки и заплахи. Те седят на беседка пред дома ни. Най драстично е поведението на униформено лице на което не зная името но ме следи системно пияно . Уплашени сме много. Мината е раницата.
17
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Експертът е супер.
16
1
 
2
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Ако изкуственият интелект е с нейната визия,го приемам с отворени обятия.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма изкуствен интелект. Има информация, която машинно се генерира въз основа на определени показатели и съобразно вкараната от не се знае кой информация в системата. Новото поколение е инфантилно възпитано, то приема а приори, че е глупаво, а другият отсреща е умен и опитен и е добронамерен към него. Защото и по закон лицата до 18 години в 'развитие страни" се водят психически недоразвити, по друг начин казано - деца, но считат за развитост да се съешват/ чифтостват отрано, това им се натрапва.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Специалистите се насочваме как добре да отсяваме грешната от правилната информация. Това идва с опита в областта. Това са дълги часове на експерименти.(...) Според нея е много важно младите в областта да гледат обучителни видеа в YouTube и да следят създатели на цифрово съдържание." --- Значи "специалистите" си правите дигитално маркетингови експерименти за сметка на хората, така го разбирам аз това. Пък и тя от две години се заинтересувала от AI и кога наистина се "специализира".
13
2
 
5
 
! Отговори
Палма Маслинкова преди 1 седмица
Целта е да се редуцира световната популация до милиард хомо сапиенси, като поне 2/3 от тях не са сапиенс, а само хомо. Така , че има смисъл от прочистване на планетата. Дали прочистването ще бъде изпълнено от Терминатори или от други шитни , все тая. Много ще има за чистене след тези дейности.
12
0
 
5
 
! Отговори
Зевс преди 1 седмица
Определено ИИ е по-умен от калинките, назначени след като са направили като вятъра на шефа
11
1
 
6
 
! Отговори
NPC планета преди 1 седмица
Препоръчвам на всеки да потърси "dead internet theory" (Теорията на мъртвия интернет). Ще ви се изяснят много събития и неща които се случиха последните 10 години. Особено в частта на цензурата и как търсачките не ви позволяват да видите определени неща. Защо умряха форумите и защо се социалните мрежи станаха толкова силни. Как изведнъж хората се пристрастиха към технологиите.....всичко е по план! Как човекът и по специално неговото поведение в мрежата се превърна в продукт за трилиони.
10
1
 
6
 
! Отговори
NPC планета преди 1 седмица
Изкуственият интелект вече 10г унищожава интернет пространството чрез автоматично генериране на съдържание по зададена тема и параметри. Създаване на статии, видеа и снимков материал за неща и събития които никога не са се случвали. Постове и писане на коментари в социалните мрежи. Манипулиране на резултатите от анкети и проучвания както и харесванията под видеа и статии и мн. други.....всичко това дава почти неограничени възможности да се манипулират огромни маси от хора.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 7 Ми аз затова влязох- да я гледам в клипа, а не к'ви глупости ще наприказва девойчето.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един черно-бял телевизор колкото и да го човъркаш цветен няма да стане. Та така и с така нареченият "изкуствен интелект". Колкото и милиона транзистора да сложат в един процесор той си остава калкулатор.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 6. Туй ли ти беше важното ?!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази я харесах на снимката първоначално и реших да си пусна клипа. Останах малко резервиран. Има сякаш обратна захапка тази мома.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Маркетингов дигитал 3. Това са експертни системи колкото и да ги наричат "изкуствен интелект". Изкуствен и особено "интелект" няма и не може да има в близко бъдеще. Транзисторът колкото и да се напъваш не можеш да го накараш да мисли.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До това е е факт 2. Интересно е и друго. Когато докладваш фалшиви реклами във Фейса винаги ти изпращат съобщение, че не са били фалшиви. Тоест са комбина с фалшификаторите. Пример : нещо ужасно наужким се случило с някой известен и после отдолу реклама за инвестиране как да спечелиш без да си мръднеш пръста със съответните възхваляващи коментари и без да можеш ти да коментираш. И това не било фалшива реклама.
3
0
 
2
 
! Отговори
Маркетингов дигитал преди 1 седмица
AI е само инструмент, алгоритъмът не може да направи нищо сам,колкото и сложен да е, ако няма правилно зададени параметри. Все пак, рекламите и преди си бяха т ъпи.
2
0
 
3
 
! Отговори
това е е факт преди 1 седмица
До АнонименРазбирам те напълно, това е много досадно да си купил продукт и да продължават да те заливат с реклама, направо такива реклами като ми писне и почвам да ги докладвам.Колкото и реклами да пускат човешкия мозък в един момент, ако иска си изгражда защитен механизъм и происто ги игнорира, досаднит еинфлуенсъри, дето рекламират продукт също да голяма напаст, социалните мрежи се превръщат в едни антисоциални сборища.