Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки

Възнагражденията са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал
19 май 2024 07:00, Нели Христова
108
Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки
Снимка: БГНЕС

Да работиш в банка е престижно. По-скоро беше, преди десетилетия. Служител в подобна финансова институция към момента не попада в подобна графа. Заплатите са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал. Особено по малките клонове в Родопите, съобщава в новия си брой "Родопи voice", цитиран от "Стандарт".

933 лева месечно възнаграждение се предлага за кредитен специалист в банка, гласи една от обявите за работа в региона. В същото време офертата за санитар с основно образование е за 1250 лева на месец. Дори продавач в магазин ще получава повече отколкото "специалист" в банка – 970 лева. Костюмиран служител в местен офис получава колкото шивачки и камериерки – 933 лева.

Иначе, десетки са свободните места в Бюрата по труда в Кърджали и Смолян. Търсят се учители, лекари, медицински сестри, машинни оператори, сервитьори, готвачи, бармани, ел.техници, администратори в хотели, кроячи, домакини, шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
АКО ЕДИН БАНКОВ СЛУЖИТЕЛ, НЕ МОЖЕ ДА СИ СКРИЕ ИСТИНСКИЯ СИ ДОХОД, ЗНАЧИ Е ПЪЛЕН *** И ЗАДРЪСТЕНЯК....ХАХАХАААА
58
4
 
4
 
! Отговори
Да, бе.... преди 3 месеца
"УМРЕЛИ СА ОТ ГЛАД БАНКЕРЧЕТАТА С ТИЯ ЗАПЛАТИ"....ХАХАХА...нали ако е така, те първи ще почнат да грабят банката и да съдействат на всеки банков обир...!!!!???
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Банковия служител е работа с която хората да се хвалят, че работят в банка. В трудовия им договор ще измислят някоя фенси позиция но заплатата която ще получават ще е минималната или малко над минималната въпреки отговорността която ще поемат в работата.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В банките масово има заплати под 1000 лева, вкл. и в София. При това става дума за квалифициран труд.
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Банковите служители ги спукват от работа, а заплатите са мижави. Само началниците взимат прилични заплати, а директорите на банките взимат огромни заплати, но така е в частния сектор.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да работиш като чистачка не е никак лесна работа, така че не е база за сравнение. Познавам доста млади хора, които работят в банки. Някои са със средно образование, други с висше туризъм и пр. Преди кадрите бяха задължително с икономика. Сега обаче е друго. Крайно време е обществото да се замисли за младите поколения, които идват-какво да се образоват, къде да се реализират и дали след положените усилия хубавото място няма да заеме любовницата на шефа, завършила курсове за фризьорка.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е и? Камериерки и работници кухня по морето тази година се мръщят на 3к дефицитът е огромен! Ако не ви харесва в банката, отивайте по хотелите в курортите,така е в капитализма!
52
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Преди 1989 имаше широка клонова мрежа от банкови офиси и пощи. Сега нищо не остана. Хората трябва да пътуват с кола до някое друго населено място, за да намерят поща, банков офис или банкомат
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заплатата на кака Лена в ББВР беше 16 000 обаче..
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България се получава така че често за работа която изисква дадена квалификация се заплаща като за нискоквалифицирана работа.
49
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Нищо странно няма. Банките в България са в частния сектор и само ББР е държавна банка. Собствениците печелят, а персонала мизерства, както навсякъде в България. Така и не разбрах защо свързвате размера на заплатите с печалбите на банките! В банките големи заплати взимат само големите шефове, по десетки хиляди на месец, а може би и стотици хиляди на месец.
48
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама пропускат да кажат,че тези служители взимат поне 2% от всеки отпуснат кредит на техен клиент. Някой ако вземе 100 бона за жилище сметнете колко ще му стане заплатата. Тези не са прос. ти,че да седят там за 900 лв.
47
1
 
19
 
! Отговори
Странно преди 3 месеца
Заплати нищожни, печалби огромни
46
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво прави каката в банковия клон: въвежда ЕГН в компютъра и пуши цигарки? После се чудете защо майстор плочкаджия прави по 10-15 (в зависимост от колко му се работи) само от бани в София. Склададжия пък прави 3-5 без проблем ако не е съвсем ударен в главата. За полезни хора се плаща, какво сте учили НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!
45
3
 
6
 
! Отговори
Скоро преди 3 месеца
Чистачи и продавачи ще взимат даже повече AI , не може да ти продате цигари или да ти измие *** в офиса , ама вече е поел 60 % от банкирането , а тепърва ще набира сила
44
3
 
8
 
! Отговори
Успешен инвеститор преди 3 месеца
Никога няма да си добре, ако работиш за някой и чакаш само на неговата заплата. Ограничен си. Не съм казал да не се работи, но трябва да инестираш и да имаш други доходи и да не си зависим само от една заплата или пенсия. Където и да бачкаш, навсякъде си ограничен и имаш шефове, които разбира се ти се карта. Това им е работата на шефовете да се карат и да дават ниски заплати.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Винаги когато една фирма *** клиенти, не плаща лихви и рекетира с такси същото гнусно отношение е и към служителите, това са корпорациите които издържат ЕС и му диктуват всичко!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щото са чужди банките, а и те нищо не става от тях. Колко да им плащат?
41
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Рекордни приходи от грабежа на българите, такива приходи банките нямат никъде в ЕС. У нас грабят най жестоко не без помощта на политиците.
40
1
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Когато си даваш парите в банка, 0%, но когато искаш от банката започва грабежа....