Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат

Така щяло да се сложи край на войната в Украйна
7 сеп 2024 14:22, Елка Василева
239
Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е необходимо лидерите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски да се срещнат, за да се сложи край на войната между двете страни. Попитан дали е възможна такава среща, той каза на форума „Амброзети“ в Италия, че тя е "необходима" и че основният въпрос е комуникацията.

Още по темата
„Ако няма комуникация, войната става все по-лоша и по-лоша“, каза Виктор Орбан на панелната дискусия, съобщава „Политико“. Във форума участва и украинският президент, с когото Орбан каза, че поддържа "добри отношения", дори след като унгарският лидер се срещна с Путин в Москва.

В първите седмици от шестмесечния мандат на Унгария като председател на Съвета на ЕС Орбан се опита да се представи като "миротворец" в украинския конфликт с изненадващо посещение в Киев и след това - в Москва.

През последните седмици и Путин, и Зеленски твърдяха, че биха приветствали посредници в дискусията за прекратяване на конфликта в Украйна, но не вярват, че Унгария е вариант, пише „Труд“. Говорейки на панелна дискусия на руския Източен икономически форум във Владивосток в четвъртък, Путин каза, че Китай, Бразилия или Индия биха могли потенциално да помогнат в мирните преговори. Зеленски обяви след среща с Орбан през юли, че "миротворецът" трябва или да има силна икономика, която засяга Русия, или мощна армия, от която Путин се страхува, като инструменти за влияние.

„САЩ са такава страна, Китай и ЕС - също. Не само една страна, а целият Европейски съюз “, каза Зеленски тогава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от Войната в Украйна
Украйна е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Унгарците са едно от най - цивилизованите племена на Европа от едно време. Унгарките са по - чисти и красиви от всичките западни туристки, които виждахме на времето. Бяха чистоплътни и морални - хванат ли се с тебе цялата почивка бяха само с тебе. Не като полякините или англичанките. Толкова са цивилизовани, че им е трудно да живеят в България всред балканския манталитет на Малкотърновско - Русенски овни с насмърдяващи тaшaци. По - тактични от французойките, по - женствени от рускините.
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наркомана не става за преговори. Особено ако си е взел и стероидите.
204
3
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Орбан е жалък недоубит комунист и никой не го пита за нищо! Паяк!
203
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Усик и Путин ако се срещнат насаме всичко ще приключи за няколко минути. ----///----- Мислиш ли, че Путин че агонизира толко дълго?
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този май само търси как да си придава важност все едно някой от която и да е от двете страни го слуша...
201
2
 
5
 
! Отговори
Обрат преди 1 седмица
Това е скрит сигнал, че Путин рязко е смекчил тона и ще моли за мир Зеленски, затова използва посредничеството на Орбан.
200
2
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Как да се срещнат като Путин няма да иска да излезе от бункера бе Орбане.
199
3
 
7
 
! Отговори
Капитанът преди 1 седмица
Брей тая Унгария и тоя Орбан направо са най великите в цяла Европа. Територията им по малка от България, населението им колкото половин Лондон, нямат изказ на море, икономиката им по малка от на Румъния , но видиш ли решили че са голямата работа и ще решават световните проблеми
198
3
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
За мен унгарците си остават номадско племе от Азия ,което не се вписва в Европа. Не са търговци като италианците, не са трудолюбиви като българските земеделци, не са технологични като германците , не са и мореплаватели като англичаните . Трябва да се върнат в степите на Азия ,където е тяхното място и ще се чувстват най добре.
197
2
 
6
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Орбан иска Путин са се срещне със Зеленски, за да му се моли да им върне Курск. Зеленски ще се съгласи, и ще им го върне, но наполовина, демек Курск, без последните две букви. Тва за Путин и тва за всички русофили, дето защитават страна която нападна без да обяви война, и без предупреждение. Върнете си Курск, ама надали.
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички путлеровци в Европа и особено в България ,ги очаква много неприятна среща със закона в отделните страни и пандиз ,за платените от Кремъл !!!
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Де.ба долният Путинист Орбан ,де.ба .... Дебелокож, зависим от Русия овен ...СКОРО.о ще бъде изхвърлен на бунищетэ ...Жалко за Унгария ..
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито руснаците ще търсят мир нито украинците . Бъдещето им е в победата която очакват. Всеки по своему . И този мир ще се определи от Запада . За китайците войната , колкото е по дълга толкова е по добре . Тя печели и в войната и в мира .
193
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Чи те, ако се срещнат почти сигурно е, че Путин ша го намандръса зелника.
192
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ОРБАН ОСТАВА БЕЗ ГАЗ.. Орбан не остава без Газ, понеже си прекараха Северна безплатна газова тръба през ТКЗС на Северна България към Унгария и Австрия с газ от Русия. Развалиха плодородната земя на Българина от преди 1944г. , която веке не е негово притежание. А от тая търъба и една газова печка на българска земя не използва гаста. Та другари Комунисти - Специалисти за вадене на Зъби. То един със Зъби Българин не остана веке, да мое да ви угризе! Българският народ поддържа тръбата безплатно!
191
1
 
4
 
! Отговори
Дебелия евнух преди 1 седмица
Твърди също , че унгарците са турци и дори тюрки и монголи понеже го е срам от прадедите му явно!
190
6
 
11
 
! Отговори
Икономист преди 1 седмица
Добре, че е този кремълски продажник за да не сме най-бедните в ЕС.
189
14
 
6
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Орбан за президент на ЕС, слава на Русия,бой по хохлюгите,цирей на Европа.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те така е дженталменско ,на ринга по 5 рунда по 5 минути, който победи прибира държавата на опонента.
187
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
укрите си затриха хубавата страна и плодородна земя.избиха всички млади мъже ,защо? да влезели в НАТО и ЕС,та вие си търгувахте и преди,много грешки.много смърт и разрушения.много грешки.