Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки

Възнагражденията са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал
19 май 2024 07:00, Нели Христова
108
Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки
Снимка: БГНЕС

Да работиш в банка е престижно. По-скоро беше, преди десетилетия. Служител в подобна финансова институция към момента не попада в подобна графа. Заплатите са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал. Особено по малките клонове в Родопите, съобщава в новия си брой "Родопи voice", цитиран от "Стандарт".

933 лева месечно възнаграждение се предлага за кредитен специалист в банка, гласи една от обявите за работа в региона. В същото време офертата за санитар с основно образование е за 1250 лева на месец. Дори продавач в магазин ще получава повече отколкото "специалист" в банка – 970 лева. Костюмиран служител в местен офис получава колкото шивачки и камериерки – 933 лева.

Иначе, десетки са свободните места в Бюрата по труда в Кърджали и Смолян. Търсят се учители, лекари, медицински сестри, машинни оператори, сервитьори, готвачи, бармани, ел.техници, администратори в хотели, кроячи, домакини, шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Звучи като дискриминация към чистачки и продавачки.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лъжа.
17
2
 
10
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 3 месеца
а в един нов и български университет заплатите на преподавателите кога ще станат като начинаещ продвач в л!дйл?
16
6
 
26
 
! Отговори
Защо виете на умряло преди 3 месеца
Ходите ли на изборе? Не, ходите за гъби! Докато не разберете, че вие избирате собственото си настоящи и бъдеще, така ще бъде! ще ви стрижат и опъват! Такива сте си избрали, такива закони са създадени от избраните ви любимци. Ако имахте свестни политици да направят свестни закони щеше да е иначе! Например в Чехия има банки, в които банковата сметка е все още безплатна или ти сменят крона евро без комисион! Дайте пример от България! Неможачи сте във всяко отношение политическо, финансово, техничес
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учи маме, за да не работиш!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки се пазари за труда си, или приема това което му се предлага, или си отива. Друго не е измислено.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаем ги обявите за работа. Те са за заблуда на "противника". При интервюто се разбира, че заплатата е от 933 до 3200 лева, най-често 3000.
12
3
 
25
 
! Отговори
Фалитбанк ЕАД преди 3 месеца
Ползването на услугите на "банките", опериращи на територията бг, е добре да се ограничат до минимум. Това са търговски дружества с лиценз от БНБ, да осъществяват някаква "банкова" дейност, която се изразява предимно в мошенничества, измами, начисляване на такси за несъществуващи услуги и злоупотреба с лични данни.
11
4
 
27
 
! Отговори
няма мистерия тук преди 3 месеца
Власта се държи от пребоядисани болшевики а те са като евреите - въртят,сучат но пари не дават !
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България в следващите 20 години ще има голяма нужда от селскостопански работници и специалисти за всичко свързано със земеделие. Този сектор в момента е почти е изоставен а има огромен потенциал да се развие и да носи десетки милиарди печалба. Има държави с по лоши условия от нашите а изкарват по 10 пъти по висока печалба на декар защото си управляват земята правилно и имат стратегия. Тук също ще въведат стратегии на управление и нови технологии.
9
5
 
25
 
! Отговори
истински мъж преди 3 месеца
За съжаление,с метачки,мистачки и докери напред не се върви.С уговорка,че никой труд не бива да се подценява.Но до тук се стигна заради обезценяване на образованието,заради възможността да се сдобиеш с диплома,без да имаш никакви познания-фалшиво образование.Затова ние изоставаме много.Ние сме народа с най-много дипломи на глава на население,но най-необразованите и невежи.За съжаление.Затова в тези сфери не се дават високи заплати.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кат е частник начи мноу разбира, да се опрая :)))
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и аз ко да прая ? на частник не съм длъжен :)))
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повечето чиновнически и административни позиции навсякъде до 10 години ще приключат. Технологичните решения са тук. Фирмите още държат хора заради консервативни разбирания и липса на информираност. Също държавната администрация която в може да се автоматизира напълно, но не го правят защото няма къде да отидат хората. Държат ги на работа по милост. Като социална помощ. Но от чистачи ще има нужда още много години и заплатите им ще растат заради липсата на желаещи да работят такава работа.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е нормално, защото тези 900лв.ги събират пасивно за година само от месечни такси, банкомати и транзакции от 2-3 клиента. А държавата буквално те задължава за всичко почти да ползваш банка, но не прави нищо за таксите.
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За.съжаление не са глупости. Просто в заглавието не да допуснали, че става дума за банкова заплата в малък град. Моя позната от Балчик наскоро свърши майчинството, звънях й понеже искахме да ходим за Великден на гости, а е доста път. Че тя точно това каза - ходила на интервю за касиер и полагала 2 теста в местния УниКредит, има висше, и накрая й предложили 1000лв. И ги наругала съответно.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормално е да са ниски заплатите след като тази дейност вече е напълно автоматизирана и всички услуги вече са налични през онлайн банкирането. Физическите офиси се посещават все по рядко и от малко хора. Те затова банките масово ги закриха. В малките градове си оставиха по един офис. Банките както всички останали бизнеси които искат да имат бъдеще инвестират почти всичко в ИТ кадри и инфраструктура. Там че там са и големите заплати. Същото е и в търговията. Онлайн магазините са бъдещето.
2
4
 
42
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Банките вече 35 години грабят България с огромни лихви и такси и изнасят парите на вън.
1
4
 
21
 
! Отговори
456 преди 3 месеца
Това са пълни глупости!