САЩ решават съдбата на Зеленски до дни

Киев е недоволен, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии
7 сеп 2024 20:15, Петър Бойчев
442
САЩ решават съдбата на Зеленски до дни
Снимка БГНЕС

Украинският лидер ще направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег

Следващата седмица украинският президент Володимир Зеленски ще пътува до Съединените щати. Медиите наричат ​​целта на визитата му последния шанс на политика в конфликта с Руската федерация.

Както съобщава британското списание Economist, украинският лидер възнамерява да направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег.

Изданието подчертава, че „Зеленски скоро ще има последен шанс да убеди Байдън да промени подхода си, преди да напусне поста по време на срещата им в Ню Йорк следващата седмица“.

Авторите посочват, че Киев е все по-недоволен от факта, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии. Официални лица, например ръководителят на украинското министерство на отбраната Рустем Умеров, подчертават, че Киев очаква забраната да бъде отменена.

Както каза той пред CNN, Украйна трябва да получи разрешение за използване на ракети ATACMS с голям обсег за нанасяне на удари по руски цели.

Същата медия посочи, че Съединените щати са дали на Украйна списък с цели за атаки, но още през юли администрацията на Байдън, въпреки че не изключи „облекчаване“ на забраната, не се отказа от последната.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг редица страни от Алианса са съгласни с подобни действия на Киев.

По-специално той посочи Обединеното кралство, което даде на Украйна оръжия без никакви ограничения, както и Франция, която даде зелена светлина за атаки с използване на ракети Storm Shadows / SCALP с голям обсег.

Експертите смятат посещението за последния шанс на Зеленски поради факта, че Байдън скоро ще напусне поста, а вероятният му наследник Доналд Тръмп остро критикува лоялността на САЩ към Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още по темата: САЩсъдбатаЗеленски
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 9 - 15 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
1
 
2
 
! Отговори
Киев за три дня преди 1 седмица
До Toni Ivanov 375 И така вече трета година.
375
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдбата на Зеленски че е обесен на някое дърво от украинския народ )))
374
2
 
12
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
До #363 Зеленски може да е храненик на Сорос,но няма да е жив да ползва парите му. Той вече изригра своята зловеща колунска роля,като тази във филма "То" и вече не е нужен на господарите си,защото няма какво повече да даде. Напълно се е изчерпал и ще го убият или господарите му или руснаците.
373
4
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
С чийто ракети Украйна атакува Русия,тя да върне жеста на тази страна по тяхната столица,защото империалистите само от това разбират,за да се кротнат най-после. Колкото и са забаламосват света,вече всички ги разбраха кой стои зад Украйна в тази война. Като са толкова големи "миралюбци",защо не изпращат оръжия на Палестина за борбата им срещу Израел? Те палестинците имат нужда от своя държава.
372
3
 
11
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
Зеленият да му видят сметката.Американските военнолюбци дано поумнеят че лошо ни се пише на всички.
371
4
 
7
 
! Отговори
Marin J Ruseborn преди 1 седмица
До АЗОВ в БългарияHitlerJugend!Вие бяхте тука през 90-те. Изчезнахте *** Сега ще ви изгонят и от Украйна. Берлин ви чака, и съдбата на Бандера! Hell Ceasar!
370
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде бе зеле. Нека Украйна пребъде в мечтите ти. Да се засели с малки украинчета с еврейски произход. Стига насилие, руснаците да си ходят.
369
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски: имам план за мирно разрешаване на конфликтът.Зеленски: ракети с голям обсег е последния шанс за разрешаване на конфликтът.Този човек колко двойника има според вас.....???
368
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този шут не може сам да иде в тоалетната, преди да получи "разрешение". Напълно и безвъзвратно са ги подчинили западните лешояди.
367
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ му "давали" списъци с цели. И му разрешават или не му разрешават... А ни убеждаваха, че Украйна се борила за "своята независимост".... Смешна работа, нагледен пример за когнитивен дисонанс.
366
3
 
10
 
! Отговори
36236 преди 1 седмица
САЩ могат да решат само койа да сменят памперса.
365
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сащ най после се събудиха и разбраха че Зеленски краде милиарди от тех само ЕС още си затварят очите
364
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Русия вече реши съдбата на Сащ ще бъде заличена както и Великобритания . Русия ще граничи с Румъния Полша.
363
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АЗОВ в БългарияДай си името и адреса да ти благодаря лично за идеята.
362
16
 
4
 
! Отговори
АЗОВ в България преди 1 седмица
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките. На гранцата също и ще видите как ще спрат да минават през бг мигрантите изведнъж
361
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Арестувайте злодея и го дайте, на загубили децата си майки.
360
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
убии-ци изключете ги от оон и др межд организации те са световното зло
359
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече не се крие,че Сащ решават съдбата на Зеленски.Кое му е е независимото на Зеленски,след като десетки хиляди измряха заради него???Той е жив,а в Украйна вече почти няма живи мъже,които да станат бащи...Наистина е ужасно.
358
31
 
10
 
! Отговори
Белия дом преди 1 седмица
Решено е! Путин ще става булка на Ердоган.
357
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не смятайте колко руснаци са емигрирали, вижте колко българи напуснаха благодатната демократична среда в България! Над 25%!!! Това какво ви говори? Над 35 години тухла върху тухла не е положена в тази държава! Само кражби и продажби и слугинаж-ту на едни, ту на други! За руснаците се загрижили! Брей, че хуманисти!

Спонсорирани публикации