Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки

Възнагражденията са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал
19 май 2024 07:00, Нели Христова
108
Заплатите на банкови служители колкото на чистачки и продавачки
Снимка: БГНЕС

Да работиш в банка е престижно. По-скоро беше, преди десетилетия. Служител в подобна финансова институция към момента не попада в подобна графа. Заплатите са ниски, въпреки недостига на квалифициран персонал. Особено по малките клонове в Родопите, съобщава в новия си брой "Родопи voice", цитиран от "Стандарт".

933 лева месечно възнаграждение се предлага за кредитен специалист в банка, гласи една от обявите за работа в региона. В същото време офертата за санитар с основно образование е за 1250 лева на месец. Дори продавач в магазин ще получава повече отколкото "специалист" в банка – 970 лева. Костюмиран служител в местен офис получава колкото шивачки и камериерки – 933 лева.

Иначе, десетки са свободните места в Бюрата по труда в Кърджали и Смолян. Търсят се учители, лекари, медицински сестри, машинни оператори, сервитьори, готвачи, бармани, ел.техници, администратори в хотели, кроячи, домакини, шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
18
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 месеца
Всеки, който е живял преди 1989 г., си спомня колко офиси на банки имаше тогава. Сега, подобно на аптеките, банковите офиси са през 10 метра. Това е абсурдно, като се има предвид, че почти всички банкови операции вече са онлайн. Офисите са за да обслужват сивия сектор, когато му се наложи.
38
2
 
7
 
! Отговори
ИТ преди 3 месеца
Имам приятели и бивши колеги по телекомите и банките. ИТ експерти с по 15-20 години опит. Стоят си на Х пари в телекома, като с лекота биха си намерили работа в България за 2Х пари. Да им се чуди човек защо го правят. Лоялност ли, сигурност ли, нямам логично обяснение.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A банките с рекордни приходи МИЛИАРДИ. За служителите си дъвка с косъм, АХАХАХХАХА. Затова като отидеш в банка, винаги има проблеми, винаги има грешки, седиш чакаш като пукел по 40 мин...
36
2
 
24
 
! Отговори
жо преди 3 месеца
До Анонимен Тези 900 левчета ги събират като такси не за година а за един следобед. Даже и за по - малко време! Банката работи с моите пари а ми взима такса !?? за какво.
35
0
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 месеца
До Анонимен Нямат. Земята ще се управлява от собственика й. А той ще е ... да не гадаем предварително дали ще е бай дънов или ердо ганьов представител.
34
1
 
26
 
! Отговори
интересно преди 3 месеца
банковите услуги поскъпват заплатите им наамалявали .МИСТЕРИЯ!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Еврогейец преди 3 месеца
933 лв бруто ир ще вземеш чисто 724 лр.Кеф майка
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ай стига глупости бе, 933 лв. месечно за кредитен специалист. Няма такива ниски заплати никъде. Стара информация. Дори да е без опит, ще му е поне 2 бона заплатата. Отделно имат бонуси, ваучери и т.н. Не ги жалете банкерчетата.
31
0
 
1
 
! Отговори
Има ли реклама? преди 3 месеца
/До 28 Работодател Или да???
30
0
 
3
 
! Отговори
Измислено е преди 3 месеца
До Анонимен номер 14: Казва се нормирана заплата. Не важи в капитализЪма.
29
2
 
21
 
! Отговори
Йордан преди 3 месеца
Труда на чистачките и продавачките е много по-тежък и много по-полезен отколкото на служителите в банките.
28
2
 
5
 
! Отговори
Работодател преди 3 месеца
До Защо виете на умряло____Веднага давам пример-ТБИ банк. Сметките са без месечни такси и превалутират евро-лев на фиксинг, без никакви комисионни. Не е хубаво да се правят генерални заключения без да е проучена обстановката!
27
3
 
8
 
! Отговори
VD преди 3 месеца
Заплатата в ЛИДЛ в 1950лв - какви са тия 900лв? Вината си е тяхна, че получават такива пари в банките - защото се СЪГЛАСЯВАТ да работят за тази заплата, макар че УЖ са учили за това нещо години наред и накрая им дават 900лв и те казват - ОК.
26
5
 
15
 
! Отговори
Чалга дивак преди 3 месеца
Всеки иска с два пръста на клавиатурата и костюмче в климатизиран офис да работи-много предлагане. Никой не ще да го боли кръста от работа-много търсене. Съответно пазара определя цената!
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом компании с трилиони долари капитализация започнаха да уволняват високо квалифициран персонал - нещата не вървят на добре. А за баМките в България, тях ги сравнявам с трите ни телекома - брутални приходи и печалби, за сметка на под-средното възнаграждение на работещите там. Защо работят хората за малко пари, при наличие на алтернативи, за мен остава загадка.
24
1
 
5
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 3 месеца
Ех, завалийките......
23
7
 
6
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 3 месеца
Ой,горкичките! Айде у частния сектор,да захлебите малко,там се плаща яко! По-смело, де, нИ сЪ стИсняяайтИ...Ето такива висококвалифицирани и ерудирани кадри трябват по Бетономорието, дерзайте! :) :) :)
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Банките ни обират, не работят по пазарен начин с лихвите, и на служителите не си плащат....абе хитри българченца...
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ах, горките. Ми това не е вярно. Аз познавам банкови служители и хич не мизерстват. Ба си фалшивата инфо снасяте.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой за каквото учил.