Аварийният ремонт на Дунав мост при Русе приключи

Движението се осъществява без ограничения
14 юни 2024 12:37, Красимир Ангелов
5
Аварийният ремонт на Дунав мост при Русе приключи
Снимка: БГНЕС

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От АПИ информират, че фирмата-изпълнител е приключила предвидените дейности по-бързо от предвидения срок, за да не се затруднява пътуването.

Ремонтните дейности бяха необходими, за да се гарантира безопасното пътуване през моста. Те ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафикът по време на предстоящия основен ремонт на моста, съобщиха от АПИ. От там добавиха, че се предвижда началото на основния ремонт да бъде поставено през идния месец, като строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден - през светлата част от денонощието.

Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци, така че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи, добавиха от пътната агенция.

От въвеждането на съоръжението в експлоатация - преди 70 години, досега основен ремонт не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка. Изпълнител е ДЗЗД "Дунав мост". Стойността на ремонта е около 44,9 млн. лева. Срокът за изпълнение е 730 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Дунав мостАПИРусе
Още от Страната
Багер спука газова тръба и взриви къща в Костинброд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
поне още 4 моста трябва да се построят на Дунав
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
то поне магистрала да имаше до тоя мост, по бързо да се изнасят тировете, но не, цял живот гледам как никой не може да я построи, даже и промениха маршрута, да не минава п/з русе... само некадърници ни управляват
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дунав мост Русе е с едно двулентово платно,авторе!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДУХАВ МОСТ