В Монтана започва строителство на хеликоптерна площадка

МЗ осигурява над 120 хиляди лева
13 юни 2024 17:30, Инна Ангелова
6
В Монтана започва строителство на хеликоптерна площадка
Снимка: БГНЕС

Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана и тази година е на печелба, сподели изпълнителният директор д-р Тони Тодоров. Печалбата е в размер на 20 хиляди лева, с 4 хиляди повече от 2022 година.

Резултатите бяха отчетени на проведеното общо събрание на акционерите. Промени в управата няма да има, съобщава БНР.

Голямата новина обаче е, че до дни започва строителството на хеликоптерна площадка в областния град. Тя ще бъде разположена на терена между сградите, където се намират инфекциозното отделение и отделението по пневмология и фтизиатрия.

Финансирането на проекта е осигурено от Министерство на здравеопазването и е над 120 хиляди лева. Площадката ще се използва от "въздушните линейки" и ще осигурява бърза медицинска помощ на пациенти от област Монтана и Северозапада.

До края на годината Отделението по офталмология ще получи модерно оборудване, ще се извърши и ремонт, предвидено е в инвестиционната програма на областната болница в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Страната
Бургас ще прави първата енергийна общност в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 дни
Хеликоптер може да кацне почти навсякъде. 120 хиляди лева в безумство. Ако някой е бил в окръжна болница там площадката е на стария асфалт на болницата , само е направена пътека дс може носилките от хеликоптера да се придвижат към спешното. Двама пенсионери могат да направят площадка с пътека за една седмица и 500 лева надник
5
0
 
1
 
! Отговори
Монтана преди 4 дни
До Анонимен? Сакаш ли да ти ги връна?! Кажи къде! Къ па позна, къф е бил, я се чудим?!
4
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
В Перу на върха на най-гъзарската и скъпа болница в квартал Мирафлорес, където им ходеха политиците имаше в двата края на покрива по 1 хеликоптерна площадка. Тоест две общо. Тук съм виждал хеликоптерна площадка на покрива на сграда само на онзи, високата сграда със сините прозорци на булевард "Витоша". Хотел ли е, каква е тази сграда и аз не знам
3
1
 
7
 
! Отговори
Чопър преди 4 дни
Площадки са само на покрива на сградите.Другото е харчене на пари.Сигурно се канят и на всяка площадка да има фургон с наземен персонал с назначени роднини,снахи и балдъзи на щат.Нали все това Ви е в главите :как да раздуете щата.Хеликоптера каца навсякъде.Не ни правете на ***.В Аржентина,Австралия и Нова Зеландия децата ги карат и събират стадата ***.Площадки,та площадки!Стига.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Монтанец скоро ми открадна тасовете тук в София.Гаранция ще открданат площадката или нещо там.
1
2
 
14
 
! Отговори
Мани мани преди 4 дни
То па голямата философия. Как го съобщавате все едно че е започнало строителството на космически център Байконур...Имате да излеете 20 квадрата бетон и да нарисувате буквата Н и...Това е ! Накрая ще отчетете 10 милиона евро вложени в така нареченото строителство.