Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Пържената риба от години бие рекорди по поръчки
Обновена: 8 юни 2024 23:23 | 8 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
133
Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца
Снимка: Pixabay

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Страната
35 градуса са измерени днес в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
Ибн ебн Ал камил преди 2 седмици
На нашия му дай да се снима какво ял и пил 5 пъти в годината.....какъв телефон има ....и как изкарал на къра в Гърция и Турция 1 седмица ,с автобус,пречупен на 4 от път и похарчил за глупости по аутобана 200 лева....ХАХАХАХА... А ,ЧЕ ЖИВЕЕ С МИШКИ И ***,ЧЕ НЕ ПЛАЩА 30 ЛЕВА ПОДДРЪЖКА И ХОДИ ПЕШ ....НЕ ГО ВЪЛНУВА......ЧЕ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20ЕВА ДА СИРЕ БЕНЗИН,ЧЕ ТЕЛЕФОНА ПРЕЗ МЕСЕЦ МУ Е СПРЯН НЕ ГО ИБЕЕЕЕ.........ЯЛ ЦАЦА И БИРА ?????????????? ТО МОЖЕ И В КЪЩИ ДА ЯДЕШ ТОВА....ХАХАХАХА.....
111
0
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 2 седмици
Страхотна скъпотия!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в португалия днес, Оирош Лисабон 10 лв 5,5 евра
109
0
 
0
 
! Отговори
Патил новак преди 2 седмици
От много години не бях си ходил в Бг.През целия път от Ш-ен до Варна приятелят ми разправяше за тия прословути бира със цаца.Поръчахме ги в едно капанче на Златните.Бирата ставаше, сигурно защото бях много жаден но цацата беше кръгла нула!Имах чувството,че ядях солети-кръц кръц!Сухи,без никакъв вкус и мирис на риба!Ядох само 3 парчета и си поръчах нормална храна!Не проумях защо хората масово си поръчваха именно цаца! Стаден инстинкт или по инерция и навик?
108
0
 
4
 
! Отговори
bbb преди 2 седмици
Платени уруспии
107
0
 
6
 
! Отговори
а преди 2 седмици
реалната цена е 2 евро. в по-народните естаблишменти и 1.50.
106
0
 
5
 
! Отговори
Ólafur преди 2 седмици
До като има ***,които да дават.Ще стане и 150.Но робът българин пак ще дава.Толкова робства.Мормално е и ген и мислене и психика да са такива.
105
8
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
От Жанет-а ще ти излезе 5лв за 2л бира и 100гр цаца. Ако искаш..
104
6
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 седмици
Гласувайте за *** , заключват граници и само на нашето море.Напред към миналото.
103
5
 
19
 
! Отговори
Главата устата ужас преди 2 седмици
Всеки уважаващ себе си Българин ще отиде да летува като бял човек в Гърция или някъде другаде.Само пишман мутрите,чалгаджийките и селяните още ходят на мУретУ да си правят селфи пред някоя лъскава кола хахахаха.Яжте си я *** цаца и мазните гранясали мезета ,Българина се събуди отиде и видя как почиват хората ,не става вече да го цакат ахмаците
102
2
 
11
 
! Отговори
абсолютно си прав преди 2 седмици
До Анонимен 76 Тая цаца на снимката е пържена със старо олио!Личи си от километри!Прясно пържената цаца стои по съвсем друг начин!
101
11
 
14
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 седмици
Беге мaзния тъrбуx винаги си е падал по нещо пpocтo, евтино и миpизливо като пражена цаца, кифтаци, шкембенце, чесънчец, лучец, лебец и др. бyклy-ци. Такива отпадъчни продукти като беrе колбасите, шкембета и пр. животински вторични продукти в цивилизования свят директно се изхвърлят на сметището, дори дo6итъка не хранят с тях.
100
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лесно е да си чешем езиците пред компютъра, но който има деца е тежък сезон и морето си е цяло приключение. Хубаво ще изкараш на салата и вода, но децата искат от всичко и е трудно да им обясниш какви ще са последствията, после два дена ревете заедно в тоалетната....
99
2
 
13
 
! Отговори
Кирчо тъпото ще иде преди 2 седмици
Ще иде ли да плати 20 лева за 3 цаци? И да усети резултатите от некадърното му управление.
98
3
 
23
 
! Отговори
Ейййй че тя без пари преди 2 седмици
Българи днес са поредните безмислени избори който иска да гласува който не иска не избора си е ваше право. Нека бъдем пред всичко хора добри хора помагаме,да работим за по добър живот и да си пазим децата те са най важното нещо което имаме!
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Важното е да няма българи по морето ни, да си ходят, където искат
96
1
 
21
 
! Отговори
Ром'с преди 2 седмици
Глупости пишете и тоз даже...аз съм на морето ...Бяла и Обзор мрак ,повечето заведения не са и открити ,народ няма.Равда и Несебър има Малко , започва сезона с 5 % народ ,минвлата година имаше повечко ...храната скьпа и неекачествена
95
8
 
17
 
! Отговори
бърже на Слънчака преди 2 седмици
Той докара невиждана инфлация и досъсипа Българската икономика. Всички евроатлантичета бърже на Слънчака да преживят цацата за 15 лева и да се радват на Кокорчо. Честит ви Кокорчо евроатлантичета.
94
3
 
17
 
! Отговори
Цацкат пак преди 2 седмици
Пак ще ни цакат с топла бира . И три цацки порцията .
93
3
 
7
 
! Отговори
Каспичан-цаца преди 2 седмици
Понеже колата ми е счупена . Може ли кетъринг до в къщи ?