Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Пържената риба от години бие рекорди по поръчки
Обновена: 8 юни 2024 23:23 | 8 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
133
Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца
Снимка: Pixabay

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Страната
35 градуса са измерени днес в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
31
 
! Отговори
скъперник преди 3 седмици
Статия за наивни прахосници.И 5 лв. няма да дам.Само ог-л-у-пели хора може да отидат и да дадат 15 лв. за нещо,което реално струва 5 лв.1 кг. филе от скумрия в магазина е 12 лв.Купувам си я,и за 15 мин на скарата си я опичам.Г-л-уп-авите,мързеливите и тези с по 2 леви ръце да плащат по 15 лв за 300 гр.цаца и една бира /която е 400 млл.,но продащия им я за 500 млл/.Хак да ви е.
71
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някаква прогнила цаца, която се съхранява в скапан хладилник, пържена в 100 годишно олио-ще има хранителни натравяниа на поразия. То тази манджа не струва и лев, но на морето ден година храни. Ще скубят нещастните мераклии за курорт, до последния косъм.
70
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"и 100 грама от най скапаната риба на света, замразена незнайно от кога?"----------Ако ти сервират прясно уловена цаца в разгара на лятото и се вържеш, значи си пълен балък. Сезона за лов на цаца е късна пролет или ранна есен, съвсем нормално е да е била замразена когато я ядеш насред лятото.
69
14
 
23
 
! Отговори
до пияница мистик преди 3 седмици
От бирата се потиш когато стоиш на слънце. Нормалните хора я пият на сянка. Цацата ти е горчива защото ходиш в долнопробни заведения подхождащи на джоба ти, където ти препържват поръчката от предишния клиент. Когато отидеш в нормално заведение, където ти я приготвят както трябва, и си поръчаш картофи и халба ледено студена бира, ще разбереш защо я наричат класическа комбинация.
68
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
15 лв. = 7,5 евро, че това си е салата за четирима в гръцко! Да си ядът сами умрелата вмирисана цаца..... шишман ресторианторите и пишман хотелиерите.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дрън дрън та пляс.... никой нема да има и толкова за бг.говноландия.
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
замръзена стръв за риболов от Гърция
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво ли е яла таз цаца, ако са я хванали до канала с кафявата вода? Да ви е сладко!
64
5
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 3 седмици
Ти не си ходил никъде. Добре че имаш интернет че да си фантазираш че си ходил някъде.
63
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кебапа сигур е от прабабата на кравата. някой да тръгне да ми обяснява за невероятниге си бър коччи? Купувам си голяма смесена свежа салата - за 2 евро 400 г в магазина и я поливам обилно с екстра вържин. И това ми е обяда и вечерята. Яще си буламачитИ на безбожни цени. Аз съм пас. И бира не пия (може безалкохолна, но не върви със салата)
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нечиистена разбира се. С Цялото Гомнега 3. За най-добър ефект под чадър от папур от блатото. А бирата с водичка да хидратира лятото. Благодат
61
4
 
14
 
! Отговори
до 64 - Мда преди 3 седмици
Аз съм ходил на Карибите - Аруба и не съм впечатлен. За сега съм най-впечатлен от Испания - Коста Дорада, ходил съм къде ли не и имам база за сравнение.
60
2
 
29
 
! Отговори
Бараба преди 3 седмици
Това за 15 лева май психологическо проучване. Сега чакаме за чадърите
59
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цацата е най-вървежната риба през лятото. Просто окъсания ***, който дърпа бързия кредит за да яде кисело мляко със сирене поднесено от миризлив грък си въобразява, че консумира нещо предназначено за хай-лайфа.
58
2
 
27
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
Така е ,пичове. Комплект чадър/шезлонги вадят повече пари от брокер на имоти. Да не говорим за кило цаца. хаха
57
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Парис Хилтън ли очаквате идва да яде цаца на БГ Черноморието. Снешницi . Разберете хората с паеи искат качество. 10 лв за цаца няма кой да ви даде. Дано ви вдигнат ДДС още.
56
4
 
13
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Само който не е ходил на Карибите,може да сравнява ориенталския камънак на Гърция с тях. Било същото,ама само без палмите и пясъка. И зад всяка сергия,угоднически ухилен ,беззъб Карагьозис,който никога не стъпва на така наречения гръцки плаж.
55
8
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 седмици
цацата е за прасетата
54
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На който му си вижда скъпо, ей там е морето, да си улови и да си я опържи сам.
53
5
 
27
 
! Отговори
До 60 преди 3 седмици
Искам да видя българин, който си купува Цаца в Гърция, за да му стисна ръката. Това е все едно да си купуваш джанки в тропиците.