Времето днес: Ще вали и гърми на много места в страната

Жълт код за бури и порои в 5 области на югозападните райони
28 юни 2024 07:45, Анисия Иванова
5
Времето днес: Ще вали и гърми на много места в страната
Снимка: БГНЕС

Денят започна с минимални температури в страната от 17 до 21 градуса, по морето - до 19 градуса. Преди обед времето по Черноморието ще бъде облачно, докато на запад ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развива купеста облачност, ще превали и прегърми в западните и в централните райони от страната.

Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 28 до 33 градуса, в Сандански - до 35, а по Черноморието до 27  градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Жълт код е обявен в 5 области на югозападните райони заради гръмотевични бури и порои. Това са областите Софийска, Кюстендилска, Благоевградска, Смолянска и Пазарджишка.

Над Черноморието сутринта ще бъде облачно, следобед ще има разкъсани облаци, без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-29 градуса. Вятърът ще бъде умерен от североизток до 20 км/ч. Температура на морската вода ще бъде 24-25 градуса.

Над планините-ще бъде облачно, следобед ще има валежи с гръмотевици в планините в Западна България. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури, над 2500 метра височина, ще бъдат около 8-11 градуса, а на 1500 метра - 16-19 градуса.

В събота следобед се очакват интензивни валежи в Западна България и в Дунавската равнина. От запад ще се пренася по-хладен въздух. В неделя западният вятър ще подгони облаците на изток, ще бъде ветровито с температури от 29 до 35 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от Видео прогноза
Температурите през юли ще са над нормата, ще достигнат 40°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е Бг нема да се цепи от колектива.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Даа...ше дъжка пръс! Яко же дъжка...Земете си батуши и кожено наметало...
2
0
 
1
 
! Отговори
:))) преди 2 дни
Или няма да се случи!Ама изобщо!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Това се случи Dnes".... Още не се е случило. Ще се случи евентуално.