Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Пържената риба от години бие рекорди по поръчки
Обновена: 8 юни 2024 23:23 | 8 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
133
Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца
Снимка: Pixabay

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Страната
35 градуса са измерени днес в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
Василев Сирини купувам или от Турция или от Румъния наше мандраджии са потомци на партизани без изключения.С плодовете и зеленчуците е същата работа.Дабсе знае.
91
2
 
13
 
! Отговори
Фалит на преди 3 седмици
Мутроморието с кафяв нюанс и да се чудат къде да се бесат.
90
10
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Защо може да ми купувате килограм сирене от кварталния магазин, което е бъкано с растителни мазнини и палмово масло за 30 лв.кг,или луканка за 40 лв. кг. без месо, а не може да купувате порция истинска цаца с бира за 15лв.???Агент Клара Дарбишър!ЦРУ!!!
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И 5 лева не им давам!
88
4
 
22
 
! Отговори
Общ работник преди 3 седмици
Понеже съм беден, и тази година няма да мога да стигна и да вкуса лукса на нашето черноморие. Парите ми стигат единствено за 5 звезден хотел в Гърция.
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато е скъпо по заведениетя намялава клиентопотока. Високите цени обаче го компенсират и крайния резултат е доводенти с много малко вложена работа и материали.
86
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си ги ядат.
85
3
 
12
 
! Отговори
Британски учЕн преди 3 седмици
Като знам хигиената на капанчетата по морето трябва да си абсолютен непукист за да се престрашиш да ядеш каквото и да било от там. А това на снимката горе - нямам думи, повдига ми се само от вида на това "ястие", при толкова холестерол инфаркът е въпрос на време.
84
2
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
И аз да кажа. Когато се върнах от морето през 78-*** година си отядох печен паламуд на скара в Китен.
83
3
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
Нормално. На морето се яде риба , на планина агне. На село прасе.
82
16
 
2
 
! Отговори
Анджелика преди 3 седмици
Абсолютно базисни въвеждаща цени в заведения за бедняци .Ако и това не може да си позволите никой не твърди,че морето и почивката са за вас, бедняците и работещите бедни!Ако сте беднички не ходете на море- идете на баня.И не яжте цац,яжте Трамису,Крем Брюле,Зукини,Гуакамоле,Ароматно селско хлебче с пушена сьомга.Стек RibEye,Кралски скариди,Калмари на плоча, Хайвер Моруна.
81
2
 
20
 
! Отговори
.... преди 3 седмици
Няма да ви стъпя
80
2
 
17
 
! Отговори
Пълни преди 3 седмици
със социално слаби от Западна Европа
79
2
 
34
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
Е то ако седнем цялото семейство изпием две бири,децата пият по една Фанта сметката ще е,като нощувката бе Алибеговци.Няма да Ви стъпя на противното Говноморие.Тръбите пак ли са в морето или да.
78
4
 
29
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 67. Мда, богатите българи ходят на слънчака и ядат цаца, щото е най-вървежна, а ние бедните, ходим в Гърция, за да ядеме лаврак или ципура, прясно уловени.:) ... Толкова си жалък, че чак си плосък:)))
77
0
 
12
 
! Отговори
Дунерджия преди 3 седмици
Сюнета започва на сухо, сюнетчийте даже вече не заточват и ножа.Юруш н примоцията
76
0
 
26
 
! Отговори
жълтоморие преди 3 седмици
И как и защо ни вълнува нас, нормлните хора , които ходим от 15г да почиваме в ГЪРЦИЯ цените при разни тъпоглави селлски Ветковци, Гинки, Налбантофци и Али Бек0вци. А?
75
3
 
15
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 седмици
Българите не са бедни, харчат като за последно!
74
0
 
18
 
! Отговори
Исторически парк преди 3 седмици
Почват мощните сюргюни!
73
3
 
23
 
! Отговори
ДДС за кръчми 0.00% преди 3 седмици
15 лева е килограм цаца, шест бири и бутилка олио на промоция.