Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Пържената риба от години бие рекорди по поръчки
Обновена: 8 юни 2024 23:23 | 8 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
133
Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца
Снимка: Pixabay

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Страната
35 градуса са измерени днес в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
10
 
! Отговори
Голям майтап преди 3 седмици
Най-интересното е,че половината цаца хваната по нашето Черноморие заминава за Гърция. Където ревящите под тази статия си я купуват на двойна цена.
51
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди )10-15год цацата беше към 20 стотинки за кг в рибния магазин в Созопол. Рибарите не я считаха дори за риба.
50
16
 
12
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 3 седмици
И в Крим е пълно. С планктон от московските блата.
49
2
 
19
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Такса гледането на морето от Български оФси 15 кинта.... За укри, афганистанци, сирийци, иракчани, кюрди.... Без пари.... ===)))
48
1
 
33
 
! Отговори
гост1 преди 3 седмици
Интересно защо все чета за цените на СЯНКАТА на плажа, и ЦАЦАТА. Ми това не го ползваш цяла година пък и е ако искаш. А какво се случва с тока и основните храни в магазина не е особено важно.
47
5
 
12
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Перачите на пари от гроб, как обслужват бангладежските туристи... Праят ли им дълбоко гърло, със заклещване.... ===)))
46
3
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 3 седмици
Не им разваляй радостта. Тъкмо са изтеглили бързия кредит и за пръв път тази година са напълнили резервоара на барутника.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно ли зимата свърши в края на май месец ?
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От цацата правят 400-500% печалба! Да си я носят в къщи!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цацката, ама оная за пушене е 4-5 лева парчето. Една биричка и ... Айдеее
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 47 - Ти си пулен ръб ...
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първите туристи споделили, че с нетърпение чакали да свърши зимата за да идат на море явно не знаят, че след зимата има и пролет че и тя трябва да свърши че чак тогава. Като измисляте приказки за малки деца мислете малко повече де.
40
6
 
24
 
! Отговори
Български език оле преди 3 седмици
Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи. . . . Мисля, че трябва да е нямаХме, понеже съдържанието не ме интересува, защото са неграмотни съчинения. Ако между четящите има специалисти или учители по български нека направи разбор с приблизителна оценка на знанията на автора по нългарски!
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ква е тая цаца 10лв. ? Ще фалирате.
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямам пари за море
37
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
15 лева за наказанието да ме обслужват киселяци с пиклива бира и миризлива цаца в някакво капанче със съмнителна хигиена, докато съм дал 10 кинта на некъв ром да ми гледа колата. Това е реалността по бегеморието. С Шенген стигам по-бързо и евтино до плажа в Барселона отколкото до тия.
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма нужда да чакате цяла зима за това. Хващате си самолетчето за малага. През януари беше 29оС. Рибата и бирата са на подобни цени и без да има нужда да чакате за цвятни градини, синьо небе, топло слънце и т н.
35
11
 
16
 
! Отговори
Мантраджиия преди 3 седмици
Вече съм в Канали, минах през Лидл. Днес първи плаж правих, сега си пия узото на верандата и ви се смея ;)
34
2
 
30
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Хайде сега гордеещите се че плащат 15лв за 100гр цаца и фалшива бира да почна да пишат колко е хубаво, евтино чисто и прекрасно нашето море.
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цацата е 2 лева килото :)))