Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца

Пържената риба от години бие рекорди по поръчки
Обновена: 8 юни 2024 23:23 | 8 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
133
Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и порция цаца
Снимка: Pixabay

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Страната
35 градуса са измерени днес в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бирата е 2L = 2 лева ... или 50 ст. шишето :)))
31
0
 
25
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Супа от транкиланти 30 кинта.... ===)))) искам да се удавите в собствениите си фекалии.... ===)))
30
0
 
26
 
! Отговори
Васко преди 3 седмици
Аз само от 10 не съм, последни им бях фал шанс на градина, ужас , прахоляк мръсотия чалга повръщащи навсякъде, гнус мизерия смрад, високи цени, нагли сервитьори. Накратко никаква почивка бе беше нашето
29
6
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 3 седмици
а по Времето на Жан Виденов - било Зле?! че тогава - нямаше Българин, който да не можеше да си Плаща Тока и Парното, а сега Кубика Вода е повече от Ток и Парно за 1 Месец при Жан!!
28
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде сега всички напълнили багажниците е лидъл и наели гараж или мазе за почивка в някое гръцко село, да започнат с мантрата колко е евтино в гърция и че има безплатни шезлонги.
27
3
 
38
 
! Отговори
От гърция преди 3 седмици
Доволни ли сте българи да плащате 15лв за газирана напитка от царевица и 100 грама от най скапаната риба на света, замразена незнайно от кога?
26
3
 
33
 
! Отговори
Men преди 3 седмици
На българина му харесва да му пробутват фалшива бира, фалшива цаца, мръсно море и да го обслужва персонал с естествен тен, но лък да плаща като за 5 звезди :) летния вирус е прекрасен завършек
25
2
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Да фалират,да се самоубиват,след като банките ги натиснат.. никаква съпричастност към тези алчни "бизнесмени"
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво ни интересува нас това - На село копаме кукуруза а бирата е 2L = 2 лева :)))
23
1
 
30
 
! Отговори
За Бога БратяИСестри преди 3 седмици
Не Купувайте!
22
0
 
31
 
! Отговори
Цаца преди 3 седмици
Тоя дето ми е цъкнал минуса да пробва преден гаврос, и да прочете етикетите на бг бирата да види какви *** ви пробутват. Немската бира освен че е по качествена е и по евтина от бъркоча с царевица тук
21
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Работната ръка от Индия и Бангладеш пристигна ли или са на самообслужване заведенията?
20
3
 
34
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 3 седмици
Вие Добре ли сте бе?! на мене 15 лева ми е бюджета за храна за 1 седмица!
19
3
 
33
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Ако искате гръцка храна отивате в Гърция, а не ядете замразените *** тук. Дори в елитни и прехвалени ресторанти в София не могат да бият малките кръчмета в Гърция където всеки ден сервират различна риба - каквато са изкарали от морето, а като бонус получавате и несравнимо обслужване, за плажа и водата даже дума няма да отварям
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълни са с украинци.
17
4
 
40
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Много е 15 лева за бира с цаца. Реалната цена е 3 лева за българска бира и 3-4 лева за порция цаца.
16
2
 
24
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
С кои са пълни заведенията по морето? Не са пълни с бедни българи,а с чужденци! И на тях скоро ще им светне,че тук ги скубете яко!
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лимоните толкова са поскъпнали, че вече част от "елитните" заведения, предлагащи риба, таксуват лимона отделно.
14
2
 
29
 
! Отговори
Цаца преди 3 седмици
Цаца и бг бира ( всичките са с царевица, т.е. Реално не са бира ) може да харесва само някой който никога не е опитвал друга риба и чужда бира
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рибата е пълна със хлор от мините.