Медведев: В Германия ще се възродят мечтите за Четвъртия райх и новия фюрер

Страната губи водещата си роля в ЕС заради загубите от санкциите срещу Русия
9 май 2023 17:00, Йоана Цонева
311
Медведев: В Германия ще се възродят мечтите за Четвъртия райх и новия фюрер
Снимка: БГНЕС

Германия, поради антируските санкции, може да загуби своето политическо и икономическо влияние в Европа за дълго време, а нейните политици ще бъдат изправени пред пълен крах. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че прехваленият германски прагматизъм отново, както през 1933 г., е дал истински провал през 21 век.

След убийствения брой санкционни пакети срещу Русия, германците трябва сами да изчислят загубите, посочи Медведев. Той цитира изчисленията на Института за германска икономика, според които до края на 2023 г. общите щети от украинската криза за германската икономика може да достигне 300 милиарда долара или почти 8% от общия германски БВП.

Още по темата
Според него с тези темпове Германия скоро ще загуби политическото и икономическото си лидерство в обединена Европа за дълго време, за радост на другите еврограндове като Франция и Великобритания.

Това ще означава пълен крах на онези политически малоумници, които казваха, че Германците лесно биха могли да живеят без Русия. Краят на безславната им кариера и евентуално много по-мрачни последици, добави Медведев.

По думите му в резултат на това в Германия ще се възродят мечтите за Четвъртия райх и новия фюрер, особено след като около ФРГ се е образувала глутница пронизителни мелези, които постоянно искат да ядат. И ако не получат прясна храна под формата на украински земи, те безмилостно ще убият своя възрастен лидер, допълни той.

Основният резултат от "бесния антируски танц на германците под вашингтонската тамбура" Медведев нарече "спуканите портфейли на германските граждани". Според него, след като е сложило край на енергийното сътрудничество с Русия, германското правителство не е могло да намери двигател за ефективното развитие на страната си.

"Нашите ресурси все още трябва да бъдат заменени. Сега не можете да отидете в Сибир за нефт, газ, въглища и дърва за огрев", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при рашките сталинизъм-путинизъм.
234
1
 
2
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Русия винаги обвинява другите в собствените си грешки и престъпления. Още от инцидента с Чернобил помня, че СССР обвиняваше западната медия че давала "фейкове" за новини и подстрекавала "дестабилизация" в съюза. Лъжи и лъжи, нищо не се е променило.
233
5
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Нямам намерение да коментирам повече този из-ро-д. Неспасяем е.
232
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път няма кой да им помага като през втората световна.без помощ ако баха останали като държава щяха да са някъде зад Урал.
231
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците се смеят на такива руски изказвания, но на Ванушка Дурака се помпа самучувствието и той си мисли, че той е по-добре от германците с продънените портфейли.
230
2
 
2
 
! Отговори
МЕЧКАРОВ преди 1 година
Пак се намотах снощи....
229
1
 
2
 
! Отговори
СТОМАНАТА ЗА СЕИТБА! преди 1 година
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
228
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГА ЩЕ АТАКУВАТЕ НАТО,РУСКИ ЛАЛАДЖИИ?
227
7
 
7
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Господ сили да дава на братския Украински народ в борбата с жестокия и коварен окупатор!
226
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
225
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каква е тая фамилия, баба му да не опънал някой мечок?
224
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя пак ли е пипал шишето? :)))))))))))))
223
2
 
6
 
! Отговори
Марко преди 1 година
Що ли тоя фишек,незнае кво говори или се самоиронизира за комплексите които има като дребно човече без стойности!!Може би самата операция е много близка до фашиския диктатор а дали ще завърши както диктатора със самообийство.ще видим!!!
222
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спуканите портфейли на германските граждани. Тоя е мръднал тотално. Нека първо сравни, германския с руския портфейл, пъка тогава да говори.
221
2
 
12
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Папуняк смотан, ти не мисли за Германия, тя си е добре, а мисли за твоите руски въшкарници, защото на Русия и е спукана работата, а такива жалки убийци като тебе и този плъх Путин ги чака съд, затвор и опозоряване!
220
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 234 Аз се чудя: Защо всички които се кланят на Путин като на бог и го аплодират, не се преселят в Русия??! Убеден съм, ще им дадат паспорти без проблем! Липсва работна ръка, хора за фронта! А да, сетих се! Тук е по добре! С паспорта в джоба цъкаме до Гърция без проблем, бачкаме в Германия без проблем! После качваме снимки във Фейсбук! . . . . . . . . . . И АЗ ТО СЕ ЧУДЯ, КОЛКО ГЛУПАВ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧОВЕК И ДА ГО ПОСТВА ПУБЛИЧНО?
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само, че има много неуки в този форум, но и такива, които са откъснати от информационния свят! Не знаят за Viessmann, VW или някоя друга фирма! Умирайте в беззнание!
218
4
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Добре се е почерпил за 9-ти май.
217
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малкото жyжe пак е унищожило няколко финландии снощи.
216
0
 
13
 
! Отговори
въпроси преди 1 година
Много се пише за фашизма в Германия.Но никой не обяснява как така в страна с хиперинфлация изведнъж се сменя властта и се намират пари за всичко-за бетонни аутобани,строят се заводите на Фолксваген,изведнъж се откриват десетки милиони работни места!За да стане всичко тов възможно някой е изсипал поне 10 трилиона долара!И е докарал Хитлер на власт!Но никой не говори или пише кой е финансирал фашизма.А нали видаме,че без финансиране си остават само едни кухи идеи.И тогава и сега без пари не може!