Какви са следващите цели на Владимир Путин?

Европа се е върнала към "най-мрачните дни на Студената война"
1 юни 2024 22:45, Нели Христова
145
Какви са следващите цели на Владимир Путин?
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин няма да спре до Украйна и се е насочил към три цели за възстановяване на Руската империя, предупреди лидерът на Латвия.

Президентът Едгарс Ринкевичс заяви, че завземането на Балтика ще бъде вторият етап от обезумялата мечта на руския президент да си върне изгубената империя.

Ринкевичс направи отрезвяваща оценка за нестабилното бъдеще на европейската сигурност в лицето на все по-агресивна Русия.

Той посочи, че всички резултати от 27-месечната война на Русия срещу Украйна вероятно ще доведат до повече кръвопролития, тъй като Кремъл се ръководи от „негодуванието за изгубената си империя“.

"Ако Русия почувства, че е спечелила в Украйна, изкушението ще бъде тя да продължи... ако почувства, че е победена, желанието ще бъде за отмъщение", каза Ринкевич, цитиран от Телеграф.

По думите му "първите цели" на Путин за възстановяване на съветската империя ще бъде завладяването на Молдова и регионите на Кавказ и Централна Азия.

"Това мащабно заграбване на земя в стила на Хитлер може да включва страни като Армения, Азербайджан, Грузия, както и Казахстан, Киргизстан, Таджикистан - всички те са постоянни цели на руското влияние. Редът за сигурност в Европа ще бъде застрашен за години, ако не и десетилетия напред“, предупреди Ринкевич по време на тридневното си посещение в Обединеното кралство тази седмица.

Той не вярваше, че има "непосредствена заплаха" от руска инвазия в Латвия "през ​​следващите няколко години" поради защитната мрежа на НАТО.

Неговата загриженост обаче са вълните от хибридни атаки, предприети за дестабилизиране на страната му.

Докато Москва засилва своите заплахи към страните от НАТО, те отговарят с натрупване на военна сила.

Латвия, заедно с Литва и Естония, има грандиозен план за изграждане на мрежа от стотици бункери, за да подкрепи източния фланг на НАТО.

Триото също е част от новоподписан план за създаване на „стена от дронове“, простираща се от Норвегия до Полша, за да защити Европа от заплахата от Русия.

Разяснявайки плана пред The ​​Times, президентът на Латвия Едгарс Ринкевич каза, че Европа се е върнала към "най-мрачните дни на Студената война".

Той разкри, че безпилотните летателни апарати ще наблюдават опитите на Русия и Беларус да използват голям брой мигранти като "оръжие" и други провокации.

Въпреки че каза, че безпилотните самолети ще се използват най-вече за разузнаване, той не изключи възможността да бъдат използвани и въоръжени безпилотни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като превземе Земята ще нападне Луната и ако остане време цялата галактика. За всичко е виновен Путин.
111
4
 
4
 
! Отговори
В. Путин преди 4 седмици
Целите са съвсем ясни. Денацификация и Демилитаризирана Украйна без бази на НАТО.
110
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Путин иска едно: САНИТАРЕН КОРИДОР и го е заявявал многократно. Колкото по-далекобойни системи се пращат в Украйна толкова по голяма ще е зоната. Който го разбрал добре, другите ще бъдат убедени.
109
5
 
8
 
! Отговори
Д'арт Вейдър преди 1 месец
Време Путин да мисли за погребението си. ха ха ха ха
108
5
 
6
 
! Отговори
Цели на НАТО преди 1 месец
Какви са следващите цели на Вашингтон?
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са Евроатлантически пропагандни глупости с които да плашат психически лабилните европейци. Видиш ли, Русия нямало да се спре с Украйна, а щяла да завладее цяла Европа и за да не се случило това, трябва да даваме пари и оръжие на Украйна. Истината е съвсем друга, но не е удобна за САЩ /НАТО, затова се пускат тези плашещи европейците пропаганди.
106
8
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Путин не иска държави. Иска само да окупира Украински села за да осъществи мечтата си да стане чобанин и да гледа овце.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опорката, че руснаците били третирани зле и Русия трябва да се намеси - важи за всички страни по света, вкл. И за БГ! И ся кво праим? Ами първо - Западът да разговаря с Путин, после съобщете на света, после ако не се изпълнят обещанията за разумно съседство, следва Край на животинското човечество, без жалост!!! Но за това са нужни Независими медии , не Слугинаж.
104
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин печели и нищо не можете да направите, освен някой отчаян ход, който да погребе всички ни. Вие как я мислите, питам? Западът отчаяно търси начин да спре телеграм каналите. Направили проучване и се оказва, че на все повече хора им се отварят очите за истината и западната пропаганда губи с мощни темпове влиянието си по цял свят. Това засега се оказва технически невъзможно, но опитите продължават. Путин скоро наистина ще придобие статут на световен император, ако оше го изкарвате психопат
103
13
 
8
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 месец
Ситуацията става все по дебела. Руснаците да вържат Путин , докато не е късно.Русия е пред огромна заплаха за съществуването си.
102
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достойни за съжаление опити на Едгарс Ринкевичус да предположи плановете на Президента Путин.
101
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече се притеснявам какви са следващите цели на Зеленски, защото той-полага неприкрито усилия да въвлече Европа в неговата война, като дори иска да е ядрена-поне няма нищо против. Зове всички ни да вземем участие. Не е ли така?
100
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тук две години и малко Кремълските психопати гониха в Украйна нацизма- в резултат убити и ранени деца, жени възрастни- жестока разруха- до кога...Да не забравяме как 10г СССР налагаха социализъм в Афганистан- в резултат загинали над 3.5 милиона афганистанци плюс цивилни- това ли ще се случи в Украйна- а ония над 3 000 000 жертви от гладомора през 1933г- има нещо сбъркано в главите на Кремъл. Натоварвате над 20 000 000 руснаци пръснати из лошия запад и им ги връщате!
99
8
 
8
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
Прибалтика никога не е била част от руската империя,а само от СССР,заради агресията на Хитлер През годините се напълни с руснаци,които са над една трета от населението и ако не ги третират зле няма да има случка.
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старост нерадост и забравен гроб.
97
8
 
3
 
! Отговори
Е па то е ясно преди 1 месец
За тия цели Путин не може да спи и само мисли след Усрия да напада и завземе България и Латвия.... ти да видиш!!! За да,може да си направи външна тоалетна... имало ги много хубави у нас!!!
96
2
 
1
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 1 месец
Предишният ми коментар беше отправен към "Фют и компания".
95
9
 
5
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 1 месец
Че кой им "пречи"на внуците ти да се"развиват".Може би единствено чувството ти за малоценност и някаква патологична неудовлетвореност от самия себе си и гейополитическия съюз,който представляваш и защитаваш.Живейте,плодете се,развивайте себе си и ЛГБТИ структурите и културата си,но не ни ги натрапвайте насила.Стойте по-настрана.
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само експерти по всичкология се навъдиха и нароиха напоследък. Кой от кого по-мастит. Този и той, барабар Петко с мъжете.
93
4
 
12
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 116. И защо внуците ми трябва да се занимават с един лили пуд? Създадени са да живеят свободно и щастливо, да учат и да се развиват, не да бъдат пушечно месо в името на нечии извратени блянове.