Шолц: ЕС да подобри съществуващите санкции срещу Русия

Медведев: Германия може да загуби своето политическо и икономическо влияние в Европа
10 май 2023 01:30, Йоана Цонева
38
Шолц: ЕС да подобри съществуващите санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви във вторник, че Европейският съюз непрекъснато работи за подобряване на режима на санкции срещу Русия, предава "Ройтерс".

В отговор на въпрос дали подкрепя предложеното разширяване на санкциите, така че да включат китайски компании, Шолц каза, че целта е да се подобрят съществуващите санкции и че следващият санкционен пакет няма да е последният.

Освен това Брюксел се готви да наложи санкции срещу ирански компании, заподозрени в производство и доставка на безпилотни летателни апарати за Русия, като предложените мерки позволяват на ЕС да забрани продажбите на определени стоки на тези страни, ако горепосочените стъпки не успеят да "променят поведението им", пише Financial Times.

Още по темата
Припомняме, че бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заяви, че Германия, поради антируските санкции, може да загуби своето политическо и икономическо влияние в Европа за дълго време, а нейните политици ще бъдат изправени пред пълен крах.

Той подчерта, че прехваленият германски прагматизъм отново, както през 1933 г., е дал истински провал през 21 век. След убийствения брой санкционни пакети срещу Русия, германците трябва сами да изчислят загубите, посочи Медведев. Той цитира изчисленията на Института за германска икономика, според които до края на 2023 г. общите щети от украинската криза за германската икономика може да достигне 300 милиарда долара или почти 8% от общия германски БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами айде наложете санкции на ирански компании, че като ви почнат иракските компании, ще приключите при саудитските араби.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този застанал пред знамето на 12те белгийски конгота... кога ще почне рязането на ръце, ПАК от Брщксел? Не е случайно, че белгийските либерали (като лидера на Европейските Гии Ферхофстад) вижда в Леополд 2 един "визионер".
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След време, доста време, по антикварните сергии около Св. Ал. Невски ще се продават предмети от времето на обединена Европа - стари знаменца, ключодържатели, значки и др., със знаците на ЕС, Мерцедес, Ауди и др. германски постижения. Ще бъде пълно с китайски туристи.
23
5
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 11 месеца
Тоя жалък папуняк Медведев, който не е съвсем с акъла си, нека да не се грижи за германската икономика, а да си гледа там руските въшкарници, които не могат и една клечка отзад да си забият!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След убийствения брой санкционни пакети срещу Русия, германците, българите и общо еесовците трябва да изчислят своите загуби.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чудех се защо дизелът е с 40 ст. по-скъп от бензина. После Кирил Петков призна, че на своя глава е дарил на Украйна дизелово гориво и се гордее с това. Само, че това гориво доста време го изплащах аз. Чак сега цените се изравниха. Никой не ме е питал дали искам да правя такова дарение, но иначе - "глас народен - глас божи".
20
5
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 11 месеца
Представите си Киро Про100то да беше останал още 5 години да управлява! Ето тва преживяваме в Германия с Улав Шолц сега :((
19
5
 
20
 
! Отговори
нещастник преди 11 месеца
колкото по ги подобрявате толкова по хубаво става....колкото пъти германците окупират европа, толкова следват големи трагедии с много жертви
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Недоразумението Шолц вреди повече на Германия отколкото навремето Хитлер
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
малко не сте ги разбрали Ройтерс, а именно - Германският канцлер Олаф Шолц заяви във вторник, че Европейският съюз непрекъснато работи за подобряване на режима на санкции срещу Европейския съюз :D
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой да ги спре тия недоразумения да не вършат повече кировизми
15
13
 
7
 
! Отговори
също като преди преди 11 месеца
По времето на комунизма, защото нямаха какво да кажат, руснаците и нашите облизващи се комунисти , непрекъснато тръбяха--САЩ загива, СССР ще победи-т.н. Сега отново поради същите причини- гладни, бедни, злобни--тръбят---ЕС загива...А, бе защо не си гледате тоалетните на двора....
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да живее братския ЕСсср!!!
13
11
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 11 месеца
руснаците никога не казват, ние ще направим живота на нашия народ добър. Те тръбят ще стъжним живота на целия свят. Ето затова света мрази русниците......
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На този му се чува гласа най-вече по темите Русия, Украйна и как да направим живота на европейците по-труден
11
2
 
17
 
! Отговори
Хейт преди 11 месеца
Старият козел пак изблея. Как да превърнеш една развита цивилизация в гето? Неговата собствена, разбира се.
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа ще издържи ли още санкции?
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шолц да мисли за "новия внос" в страната си и като цяло в Европа, че *** скоро ще започнат да ни интегрират към ценностите си, към правата вяра, за която се прехвърлят на талази от изток. Да не има масови сюнети, фереджета и прочие помохамеданчване за основна ценност и права в Европа и Азия. Не РФ е проблема на Европа, а самия Шолц и колегите му от управленските елити на Европа
8
1
 
23
 
! Отговори
Закривай! преди 11 месеца
От как се напълни с мишки елита на ЕС и политическите лица на членките и са като този продажен лакей на тъмни, нечовешки интереси всичко върви към провал, закриване на институции с нереалистични претенции. Този и другарчетата му, заедно с Урсулата работят тенденциозно СРЕЩУ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЕВРОПЕЕЦ, УНИЩОЖАВАТ КАТЕГОРИЧНО ВСИЧКО ХУБАВО И НОРМАЛНО СЪГРАДЕНО ОТ ВЕКОВЕ, ТА ДОСЕГА КАТО ЦЕННОСТИ И МОРАЛ.
7
2
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Всичко върви към провал на някога добрата идея за единна Европа..