Румен Радев: Още ли у нас свестните считат за луди?

Президентът почете във Враца Ботев и падналите за свобода
2 юни 2024 07:10, Петър Бойчев
233
Румен Радев: Още ли у нас свестните считат за луди?
Снимка БГНЕС

Днес отново се стичаме във Враца, за да почетем Ботев и падналите за нашата свобода. Правим го от сърце и по традиция, но свободата не е традиция, тя е отговорност и позиция, дела и нерядко саможертва. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на тържествена заря проверка във Враца снощи по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, пише БТА.

Героичните жертвени поколения извоюват свободата, щастливите поколения я наследяват, слабите поколения я разпиляват, отбеляза той.

Ден като днешния не е повод за патос, а повод за смирение и размисъл над думите на поета, които продължават да предизвикват поколенията – още ли свестните у нас считат за луди, още ли глупецът всеки почита, още ли народът го смучат наши и чужди гости, още ли българи в тежка чужбина се скитат немили-недраги, заяви президентът Радев.

Отговорите ги знаем, но аз вярвам, че няма българска обреченост, има българска воля, българска дързост, български талант и Ботев е тяхното въплъщение, но вярвам, че всеки от нас днешните българи носи част от тях в себе си, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: ВрацаБотеврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
1
 
! Отговори
Този преди 4 седмици
Този така наречен Радев, не може да говори за Ботев. Руския роб и подлец Радев, не може да споменава с продажната си уста Ботев. Предателите путиновите болшевишки *** като Радев не трябва са са в България.
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То това навремето и в записките доста българи от революционното движение пишат - от турчин предател не става ама от българин... Тоя гологлавия астрален близнак на бай Тодор е живото доказателство...
138
1
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 седмици
Ако пРезидента Радев е свестен, аз съм трамвай.
137
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 седмици
Като военнослужещ може да си бил свестен,но като политик-не,няма свестни политици,те всички се овълчват...
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мисля че си свестен
135
6
 
8
 
! Отговори
На днешния ден преди 1 месец
Е загинал един велик бэлгарин. Вероятно предаден от някой "Беевски" и застрелян от някой "толуп". Въпреки това, шепа бевмозъ4ни боклyци привиждат във всичко Русия. Жалко племе, болни хора. Поне днес склонете глава и замълчете бе оTpeпки.
134
11
 
3
 
! Отговори
Думи на С.Аксаков преди 1 месец
"Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!"
133
6
 
6
 
! Отговори
думи на Стамболов преди 1 месец
"Какви хора бяхме тогава (1876г.) ние, които разклатихме и подкопахме цялата турска империя? [...] Тогава ние с ненавист и омраза гледахме не само на турците, но и на немците, австрийците и англичаните, които високо викаха, че Русия не идва да ни освободи, а да ни пороби, завладее и погълне [...] От тогава минаха 10 години и днес всеки разумен българин, всеки патриот, като вижда какво вършат русите в България, ще признае, че са били прави да ни предупреждават така."
132
8
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До всички: Да се отъждествява Русия със СССР е грешка , да се мрази един народ заради един човек е глупост. Не всички обичат Путин в Русия, но всички обичат Русия.
131
4
 
9
 
! Отговори
думи на Ботев преди 1 месец
"А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."
130
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти не си от свестните, гащник!! Така че не влизаш в това число, така или иначе.
129
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВСИЧКИ НАШИ ГЕРОЙ,ПИСАТЕЛИ И ВЪЗРОЖДЕНЦИ СА БИЛИ РУСОФИЛИ, НО СА УМИРАЛИ КАТО РУСОФОБИ!ЧЕТИ БОТЕВ!ВАЗОВ!ЛЕВСКИ И СПИСЪКА Е ДЪЛЪГ!ЧЕТИ!НЕ ТОВА КОЕТО ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ЦЕНЗУРИРАНИ ОТ РУСКИТЕ ПОД..ЛОГИ!ИСТИНАТА ТАКАВА КАКВАТО НЕ НИ БЕШЕ ДАДЕНО ДА ЗНАЕМ!ЗАЩОТО РУСИЯ ПРОМИВАНА МОЗЪЦИТЕ БЪЛГАРИТЕ АТ НЯКОЛКО ВЕКА!
128
17
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
г-н Президент,Чест и почитания !
127
12
 
14
 
! Отговори
Той да не би да е св преди 1 месец
Той да не би да е свестен!? Той е нещастието на България! Ако не беше той още на 01.01 2021 г. щяхме да сме в Шенген и Еврозоната!
126
8
 
17
 
! Отговори
ЦИК цок преди 1 месец
Радев оставка
125
6
 
17
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Слабите поколения е разпиляват, а напълно посредставените като днешните я унищожават. Свободата на физически план е лишение и способността да го понесеш. Ако можеш да се лишиш от удобствата, комфорта и желанията на този свят си свободен. През останалото време си слуга, роб. Дали ще е турчин, руснак или днешните англосакски, все тая. Ти си слуга. Работи за тях, за техният свят, защото си неспособен да създадеш своя и си страхлив да не загубиш, това, което трябва да загубиш!
124
23
 
26
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Много добре го е казал! Поздравления за думите. Сигурно краварските лакеи са започнали с "ласкавите" коментари от рано. Така само потвърждават думите на Ботев.
123
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русия НА Шипка отидоха 15 хиляди "българи" организирани с платени автобуси и платени сандвичи със сирене и луканка от Възрждане. Иначе щяха да си седят по махалите.
122
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 174 Радев е радикален русороб, и всеки, който твърди обратното, работи директно за него.
121
7
 
8
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Кинефити са бяха скрили след като на "3ти март" на Шипка отидоха 200х българи. Посолството пак ги е натирило да сират срещу българти.