Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място

Шест партии влизат в парламента, 3 са на ръба
Обновена: 2 юни 2024 11:37 | 2 юни 2024 11:10, Петър Бойчев
538
Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място
Снимка Медиана

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория "Възраждане", сочи представително прочуване на социологическа агенция "Медиана". Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Моментната картина, седмица преди изборите, показва, че, ако вотът е  днес, за ГЕРБ-СДС биха гласували близо 29 на сто от българите, за "Възраждане" – близо 15%, а в битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто  и ПП-ДБ – с близо 13%.

От "Медиана" уточняват, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно събрание, според проучването, са БСП – с близо 9 % и "Има такъв народ" - с малко над 6 на сто.

С шансове за преодоляване на 4-процентната бариера са още "Синя България", "Левицата" и "Солидарна България".

Седмица преди изборите 2 в 1 от "Медиана" отчитат, че все още голяма част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват и това са над 400 000 избиратели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната една седмица преди изборите, подчертават от социологическата агенция.

* Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
0
 
5
 
! Отговори
Асен преди 4 седмици
ПП-ДБ щом на проучване са четвърти, ще бъдат и още по-назад
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до Коки ; - Много телевизия гледаш ! Време ти е за детокс ,оттам ще ти се проясни и мозъкът ...
395
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 4 седмици
Явно герб пак е успял чрез заплахи да манипулира фирми близки до него, че ако харата им не гласуват за ГЕРБ няма получат заплати и ще им бъдат пратени проверки за да ги санкционират и доведат до фалит. Нещо познато от предходните избори.
394
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
ПП-ДБ ще изгорят яко на тия избори
393
3
 
6
 
! Отговори
Митрандир преди 4 седмици
Айде юруш бизнесмените без табели и ддс измамите. Гробаджиите пак се опитват да вменят нещо но най накрая цялата крадрива *** *** ще яде дървото.
392
4
 
7
 
! Отговори
Коки преди 4 седмици
Демократично мислещ човек съм но осъзнах че една агресивна идеология каквато е червения болшевизъм и неговите последователи не можем да се преборим по демократичен начин.За тях важи поговорката: на зло куче ама много голям зъл прът.Трябва да не забравяме кой и как ни натресе бкп 1944г и последващите насилия след това.А сега е време разделно и време за цивилизационен избори не се отнасят безгрижно да не ни доведат пак червения феодализъм и ни оградят пак с бодлива тел от останалия свят.Проводник
391
9
 
13
 
! Отговори
Коки преди 4 седмици
Първо беше партията на Слави итн, след това ппдб, а сега тези които ще ни оправят възраждане.Бе вие съвсем оглупяхте бе
390
0
 
10
 
! Отговори
Д-р Фройдашки преди 4 седмици
Така като чета в коментарите - доста хора са за психиатричен преглед юай.... Идвайте, не се срамувайте. Няма нормални хора - има непрегледани!
389
17
 
4
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 седмици
Трагично е че русофилската про-путлерова партийка е втора... но така ще е, като не гласуват 60% от хората.
388
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЛКО УДОБНО,ЗА БЛАГОТО НА ДОЛИНАТА И СВЕТА МЕДИАНКИТЕ НАПРАВИЛИ ИЗСЛЕДВАНЕ СЪС СОБСТВЕНИ ПАРИЧКИ - ЕДИН ВИД БЛАГОДЕТЕЛИ БЕ!!! МЪРСУЛАТА И ВЕБЕРЪТ ЛИ ДОКАРАХА КУФАРИТЕ С МАНГИЗИ, ТА ДА КУРДИСАТ БОКОТИКВИЕТО СЕДЕСАРСКО НА ВРЪО НА СЛАДОЛЕДА ДЕЛТА??!!!...
387
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИЗВИКА ЦИК цок "Радев оставка" И ПИЯН-ЗАЛЯН ПАДНА В ЦУКАЛОТО...
386
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МАРКИЗ БОНГО ДЬО ГЛАМОНГО БЕГАЙ В КОНГО ИЛИ ПРИ ПАПУАСИТЕ ОТ НОВАТА ГУИНЕЯ ДА СЕ РАДВАТ НА ТВОЙТА ГЛАМАЛЕЯ!!...
385
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А В ПОНЕДЕЛНИК АЛФАРЕТКИТЕ ЩЕ ДАДАТ, ЧЕ ГЕРБ-ът ЩЕ ИМАТ- 35% , ВЪВ ВТОРНИК ТРЕНД-афорите ЩЕ ЗАЛОЖАТ НА 52%, В СРЯДА ЛИНКС-МАРКЕТЬОРИТЕ ЩЕ ПОВИШАТ НА 71%, В ЧЕТВЪРТЪК ЕКЗАКТА ПЪРЧОВЕТЕ - 88%, А В ПЕТЪК ИНТЪНАШАНЪЛНИТЕ ГАЛЪПИ ЩЕ ЗАТВОРЯТ СЪС 102% ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ. У СЪБОТАТА МЪЛЧИМ ЗА ДА РАЗМИШЛЯВАМЕ И ВОАЛЛА У НЕДЕЛЯТА ХОП НА ИЗБОРИ - ХОП ЕДНА МУХА,ХОП ДВЕ ХИЛЯДИ МУХИ,ХОП ТРИСТА ХИЛЯДИ МУХИ,ХОП ЧЕТИРИ МИЛИОНА МУХИ... И БУДА СЪС 103% ПОБЕДИ...
384
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
О, ЖАЛНИ Груйо Михайлов, ОДИ СЕ ЖАЛВАЙ НА АРМЕНСКИОТ ПОП!!...
383
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО,НАПУК НА "От правешките ливади Тато измуча,България я дадох на Москва..." В ПЛЕВЕН И И ОКОЛНОСТИТЕ МУ ОТ 30 КИЛОМЕТРА НЯМА НИТО ЕДИН ПАМЕТНИК ЗА РУСИЯ ПОСТРОЕН СЛЕД СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА,КАТО ИЗКЛЮЧИМ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНАТА "ПАНОРАМА ПЛЕВЕНСКА ЕПОПЕЯ",ПОСТРОЕНА С ПАРИ И ПО ИНИЦИАТИВА НА ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛЕВЕН ВЪПРЕКИ НЕСЪГЛАСИЕТО НА СОФИЙСКИТЕ ПАРТИЙНИ ВЕЛИЧИЯ!!!...
382
2
 
8
 
! Отговори
БУДА ХИМН преди 4 седмици
НАД РОДИНАТА РАЗПЪВА ТОЙ МАРКУЧА - НАД ПОЛЕТА И БАЛКАНИ,НАД СЕЛА И ГРАДОВЕ,НАШИЯТ ВЕЛИК КОРМЧИЯ БУДА, С УРСУЛАТА И ВЕБЕРА, НА ВОЙНА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ НИ ЗОВЕ. ЗА КОГО СТРОИТЕ ПЪТЯ ТУКА С ТОЗИ ТРЯСЪК И ИСКРИ - ЗА ВЕЛИКИЯ КОРМЧИЯ БУДА, А ЧИЯ Е ТАЯ НИВА СЪС СОЛАРЕН ПАРК - НА ВЕЛИИЯ КОРМЧИЯ БУДА ДА НИ ДАВА СВЕТЛИНА, А СЕЛАТА ЩО СА ПУСТИ - ЩОТ НА ГОСТИ СА В ГРАДА ПРИ ВЕЛИКИЯ КОРМЧИЯ БУДА, КАТО НЕГОВИ ДЕЦА. СТРОИ НЕУМОРНО БУДА ОТ ЕДНА БЪЛГАРИЯ НАПРАВИ ТРИ И НЯМА, НЯМА НИВГА НИКОЙ С НЕГО ДА НИ РАЗДЕЛИ!!
381
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Явно мартвите души не спят за Корнелия с 9% ахахаха те даже и комунистите няма да гласуват за нея ахахахахах
380
6
 
4
 
! Отговори
До обективен преди 4 седмици
Ми що не.До онзи ден Мутрафанова в продължение на години имаше почетно място в парламента на България.На нея кой разреши и от дек на дек
379
4
 
7
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 седмици
А бе само едно не ми е ясно - БСП как ще събере близо 9% като електората им съвсем се срина?! Това е може би на миналогодишния основа. На тези избори няма как да съберат повече от 6%..!
378
5
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 4 седмици
Чета в един друг новинарски сайт,че 9 членна делегация на ПАСЕ ,водена от УКРАИНЕЦА Гончаренко , ще наблюдава ПАРЛАМЕНТАРНИЯ вот у нас ??????? Кой е допуснал украински наблюдател да присъства на парламентарните избори у нас ???? И откога Украйна е член на ЕС ,за да изпращат делегация,водена от украинец??????