Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен196 "Подвеждането е умишлено." Няма "подвеждане". Крейг Тили се е опитвал да вкара Джокович по втория начин и Джокович с удоволствие му е асистирал. За негово нещастие, уж незнанието не е извинение: вече беше обсъдено: при усложнената обстановка с Ковид в Австралия Джокович, и неговите скъпоплатени адвокати, са били длъжни да си свършат работата, още повече, че австралийските власти предупреждават от месеци, че трябва да си ваксиниран, за да влезеш в страната.
184
4
 
3
 
! Отговори
Хитлер преди 2 години
Бях прав навремето! Имах аргументи. Сега за сополи и кашлица , каквато ВИНАГИ е имало и преди ви затвориха! Подадохте и се предадохте! Не вярвах . Имах ви за корави! Гърци и французи ? Къде сте ? Протестирахте за всичко и ...подменения Грип ви прекърши?!? Бил Гейтс е по - силен ! Парите казват не миришат ... Просто е ..Страха и стреса ви сринаха ? От каски ,маски и дизенфиктанти станаха милиардери,! Не говорим за цинк, селен и витамини! Жалки сте
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПодвеждането е умишлено. Семейството постъпва правилно, а мерките да се допускат само ваксинирани са безсмислени, тъй като това са именно хората, носещи зараза.
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 191Сърбия ще спаси православните в България, слава Богу///Сърбия не може да спаси себе си камо ли някой друг. Явно не знаеш, че СПЦ е горда членка на Световният съвет на Църквите, където Православните са в трета глуха и затова БПЦ, Грузинската, Йеросалимската не са в това Ново движение.
181
3
 
3
 
! Отговори
С такъв глупав баща преди 2 години
Сак се е пръкнал толкова умен син. Готов е за дипломат с тези 7 езика и красноречие. Мани тениса... той е за удоволствие.
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 187 "Колко пъти да ти се обяснява, че човекът е отишъл с изискуемите документи." Хихихи. Пробвай да минеш граничен контрол в Щатите дори без да си си попълнил декларацийката и виж какво ще ти се случи. Камо ли за ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН здравен документ. А ако се опиташ да го фалшифицираш (както Джокович е направил най-вероятно) и РЕШАТ да те гонят И за това - ще лежиш. Впрочем, той дори не е подал документи за правилната виза, да не говорим, за "изискуемите". Такива той НЯМА.
179
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставете тоя глуп-ав сърбин. Това че играе добре тенис не означава че става за нещо. Нека да играе шах като е толкова пък читав.
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия ще спаси православните в България, слава Богу
177
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Quantum Dot tattoo, търсете в нета. Знакът на звяра, носещ информация за ваксинационния статус.
176
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вива Ноле Виваа
175
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата не е читав.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Австралийската миграционна служба казаха, че Джоко ще лежи 2-3 дена в ареста с други мигранти, след което ще бъде пуснат в Австралия, тъй като се очаква в ареста с помощта на мигрантите, да премине целият ваксинационен план.
173
5
 
6
 
! Отговори
Политика убива спорт преди 2 години
На всички е ясно, че ваксинираните са преносители на вируса, колкото и неваксинираните. Ваксината евентуално предпазва теб, а PSR теста предпазва околните. Аргументите на австралийските власти издишат. Всички европейски държави вече искат на влизане и негативен PSR тест и не те питат имаш ли ваксина и сертификат. Случаят е изцяло политически. Щом има две изключения може да има и трето. Факт е че че решението е субективно, а цел е да унизят Джокович и да му попречат на кариерата.
172
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четох доста за ситуацията околро Джокович и останах с впечатлението, че той е подведен от турнирния директор на АО. Той не се сесъобразил с ясните изисквания на държавата за реда на влизане в страната и задължителната ваксинация. При сегашната ситуация на 70 000 заразени на ден в Австралия шансовете Джокович да остане в страната клонят към нулата. А семейството му с днешните си изпълнения никак не му помага. По-скоро остава впечатление, че търсят скандал и превръщането му в антиваксърски герой.
171
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
173 за Австралия ваксините на Русия и Китай не са признати. Но както виждаме Китай е ок. За руската вакса не знам, но вече сумати латиноси са с нея, пък за проблем в тоя регион не чувам. Та интересно ми е ако си ваксиниран с руска или китайска ваксина защо не я признават? Ние да спрем ли англичаните защото са ваксани с Астра и я спряха на ЕС територия? Неадекватно е! Човека е здрав. Има пср, тогава какъв е проблема? Освен може би пропускане на мач или да бъде смачкани психически!?
170
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гений "либералната диктатура" Всичко наред ли е?
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 176 "Добре, щом казваш... Ти лично ли го прегледа?" Мне. Просто прочетох официалните изявления по въпроса.
168
4
 
6
 
! Отговори
хххх преди 2 години
Бащата на Джока е един злобен *** който беше оплюл и Григор преди време. сега искал всички по света да се вдигат на бунт.... защо? защото един Балкански тарикат решил ,че може да заобиколи закона .
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най честно беше Новак да излезе и да каже че не иска да се ваксинира и на турнирите където където се изисква да си ваксиниран няма да участва. Другото не е честно и спрямо колегите му тенесисти които са спазили това правило.
166
0
 
10
 
! Отговори
Гений преди 2 години
Джокера се подигра с либералната диктатура, която терористите наричат демокрация... Робството е вашето верую, ***....