Ноле мачка наред, класира се за 18-ти четвъртфинал

Срещата бе четири часа
3 юни 2024 23:30, Стела Стоянова
36
Ноле мачка наред, класира се за 18-ти четвъртфинал
Снимка БГНЕС, архив

Новак Джокович се класира за своя 18-и четвъртфинал на Откритото първенство на Франция по тенис, след като пречупи съпротивата на Франсиско Серундоло с 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3. Срещата продължи малко над четири часа и 35 минути.

На "Филип Шатрие" световният номер 1 изигра почти перфектен първи сет, в който даде само един гейм на аржентинския си съперник. След третия гейм на втората част обаче Ноле поиска медицински таймаут заради проблем в коляното. Това оказа влияние на сърбина, който трябваше да отразява цели седем точки за пробив пред Серундоло в рамките на три сервис гейма. В крайна сметка, Джокера се пропука в 12-ия гейм и статуквото бе изравнено. 27-ият в световната ранглиста аржентинец имаше нужда от само един пробив в третата част, за да поведе в резултата. Серундоло дръпна с брейк и в четвъртия сет, но ситуацията на корта се промени в осмия гейм, когато Джокович намери сили да изравни. Номер 1 в мъжкия тенис започна да се движи по-добре, докато съперникът му правеше повече грешки, което доведе до изравняване на сетовете. В началото на решителния пети сърбинът стартира с брейк, но моментално загуби предимството си. Серундоло обаче се пропука още веднъж в края на частта и загуби титаничния сблъсък с действащия шампион.

Джокович спаси 15 от 19-те възможности за пробив пред Серундоло. Той направи една непредизвикана грешка повече, както и 16 уинъра по-малко от аржентинеца, но въпреки това съумя да се промъкне до четвъртфиналите след още една петсетова драма във френската столица.

Победа номер 370 в турнирите от Големия шлем прати Джокера в последните осем на Ролан Гарос, където го чака победителят от мача между Тейлър Фриц и двукратния финалист в Париж Каспер Рууд. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: тенисНовак Джокович
Още от Тенис
Гришо след победата: Подготвях се повече психологически
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За операцията в Югославия имаше решения на Съвета за Сигурност към ООН т.е. това не беше самостоятелна акция на Щатите. За ваше сведение Русия и Китай не посмяха да гласуват "против", а "въздържал се", защото доказателствата за сръбските зверства бяха смазващи. А за раковите заболявания може да обвинявате другарите от Политборю, които до последно криха за аварията за Чернобил и принуждаваха българчетата да маршируват под радиоактивния дъжд на 1-ви май!!!
29
2
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 2 седмици
Нарича се справедливост. Сърбите бяха агресори и си получиха заслуженото, както ще се случи и с руснаците (дай Боже!). Съвестно ми е единствено за децата, които не са виновни, че са се родили в подобни зверилници.
28
4
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 2 седмици
Отлично казано. Сръбският пpocтак е най-голямото недоразумение в тениса. Класа с пари не се купува. Елементарен.
27
7
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 2 седмици
И какво от това. Отговаряй на престъпността с още по-голяма престъпност. САЩ (НАТО) да не са междугалактически съдия, та да колят и бесят навсякъде по света. Знаеш колкко хора заболяха от рак след техните бомби с обеднен уран?
26
2
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 2 седмици
Преди Белград имаше Сребреница, имаше Божик... И още много други сръбски престъпления.
25
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 2 седмици
В момента коментираме спортни постижения, не сме на дискусионна сбирка на кръжока " Нравствена полиция" Ама иначе да хвърляш бомби над болниците в Белград е много морално някак си.
24
5
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 2 седмици
Коментарът ти няма нищо общо с написаното в 22. Отдавам го на факта, че си функционално неграмотен. В такъв случай е обяснимо защо си фен на сърбина. Путин те спасява, а на 9-ти ще гласуваш за Възраждане, нали?
23
3
 
0
 
! Отговори
do 22 преди 2 седмици
Едно неравенство от 1 клас: 24>22>20
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И 500 титли от ГШ да вземе си остава най-противния играч в историята. Класата не се купува нито с пари, нито със статистика. Да гледа големите шампиони в другите спортове и да се учи от тях на поведение, но се опасявам, че му е късно...
21
2
 
5
 
! Отговори
Беше преди 2 седмици
мъка да гледаш номерата сръбският симулант.
20
3
 
1
 
! Отговори
Ха дано, ама надали преди 2 седмици
Много е гадно вечно да си втори и все някой друг (Надал) да прибере титлата във Франция. Тази година Рафа му пусна гювеч като отпадна бързо, да видим дали ще има топки или ще отпадне преди Григор Димитров.
19
2
 
8
 
! Отговори
Sotir преди 2 седмици
Тоя Ноле досущ като Гришо станал
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Страхотен е Джоко - прави се на "умряла лисица" 2/3-и от мача и на финала ги обръща набързо, без да даде на противника време да се опомни.
17
2
 
1
 
! Отговори
ЕГНето преди 2 седмици
Не прощава
16
1
 
15
 
! Отговори
Хах преди 2 седмици
Брех, колко много заприличал сърбина на нашия хасковлия! Да не си е правил пластична операция?
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачкай, Ноле, евроатлантическата с..га.н, дето те бомбардира с бомби и бутилки. Евроджедърчетата долу ще се пръснат от яд и жлъч, мед ми капе от сърцето. Най- великият - 24
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
не стига само да знаеш кога какво и колко да те заболи за да спечелиш мач - треа си да моеш да лопатиш с лопатата и да меташ топката у кьошетътаъаа.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сръбски номера
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Професионалните комарджий отдавна поне 15г. не залагат на Гришо, щото почва добре и после губи мача!!! Докато беше с Мара имаше потенциал, ама отдавна залага срещу себе си и губи, как не са го yбили букитата не знам.! И сега нищо няма да направи. Мачккай Гришшшо вече е смешка!!!!! Хасковия Хамериканец дет ми говори на Хамерикански диалект - cмешнuк!!!
11
3
 
1
 
! Отговори
старец 60+ преди 2 седмици
Гришо и Джокера - финал! Това е като ФРГ - Холандия 1974 г. Бекенбауер срещу Кройф!