Гришо след победата: Подготвях се повече психологически

В следващия мач ще се срещне с Яник Синер
3 юни 2024 07:18, Инна Ангелова
8
Гришо след победата: Подготвях се повече психологически
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров ще играе на четвъртфиналите на “Ролан Гарос” след като победи Хуберт Хоркач. Тенисистът ни записва най-доброто си представяне до момента в турнира. Следващият му мач ще бъде с Яник Синер. След мача, Димитров каза, че е доволен от представянето си.


"Много съм доволен как се разви денят. Подготвях се повече психологически, отколоко по някакъв друг начин. Знаех, че ще е много труден мач. Успях да остана солиден през целия мач и той завърши положително", сподели той след двубоя.

Димитров допълни, че винаги се е надявал на добро представяне, но до сега все нещо му е пречило. “Чувствах, че нещата се развиват в моята посока, но в същото време се опитвах да играя моята си игра и да бъда колкото е възможно по-агресивен", допълни той.

Тенисистът на няколко пъти падна на корта. За да не изпусне нито една топка, в третия сет след воле и падане дори разрани ръката си.



"Толкова бях концентриран върху мача, че не обръщах внимание на това. Чак след това видях, че грипът на ракетата ми е целият покрит с кръв. Нямам проблем с това. Всъщност ме връща в детството, когато играех на различни настилки у дома. Имам хубави спомени от този период. Даже не знам кога се случи. Това са просто рани, няма да имам никакви проблеми за следващия мач. Ще се възстановя възможно най-бързо", каза Димитров.

Въпреки не добрата подготовка за клей, тенисистът се представя изключително добре до момента. Целта му е да изиграе колкото се може повече мачове в турнира.

“В Монте Карло можех да бъда на четвъртфинал, малшанс там, изпуснах мачболи. Нямах достатъчно време да се подготвя след Маями. Прибрах се и нямах никаква почивка. Толкова много различни фактори има", коментира още Григор.

През последната година играта на Димитров е много постоянна. "Никой няма да ти даде точки, трябва да използваш всеки един момент. Днес имах доста шансове. Третият сет можеше да свърши например 6:1. В два гейма имах брейк пойнта, не успях да ги взема. Той игра много добре. Останах спокоен, знаех на какво мога да разчитам, какво трябва да направя”.

"Всички тези неща ми дават сигурност. В началото на тайбрека, първите две точки са изключително важни, успях да го накарам да се бори. Според мен мога да бъда още по-агресивен в тези моменти", сподели още Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Тенис
"Ролан Гарос" спира алкохола на трибуните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
до троя преди 2 седмици
Прекалено се задълбочаваш.
6
1
 
6
 
! Отговори
Троя преди 2 седмици
Забравих да уточня - всичките са ти на Ролан Гарос
5
3
 
7
 
! Отговори
Троя до Анонимника 4 преди 2 седмици
Затова пък ти имаш само финали. И всичките са ти спечелени, особено като взимаш сутрин от мама пари за цигарки.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гришка, всеки знае че си до 1/4 финал макс или 1/2.Повече не можеш.
3
0
 
12
 
! Отговори
Мачкай Гришо преди 2 седмици
И двамата играха много силно и бяха пределно концентрирани. За Бъркач това беше най-силния мач, но Гришо беше по-добър.
2
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво Григор губи мачове, защото вместо да мисли за играта започва в ума си да обръща наградния фонд в каки и фиеста
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
$443 ooo