Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно сега слуша песента на Камелия и се забавлява.
224
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да той освен,че е символ на свободния свят е представител на балканския патриотизъм,който си е чист популизъм.Джокович плаща данъци в Монако,а не в Сърбия.Същото важи за неговия съсед и приятел в Монако великия Български патриот Григор Димитров,който също плаща данъците си в Монако.Тр двамата общо са платили над 15 милиона евра данъци в Монако,вместо в България и Сърбия.Патритизъм на маса и за пред медиите.Свобода за кой и каква свобода?
223
30
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Браво на Австралия! Сложи на мястото му този надут комплексар. Никой не е над закона. Това липсва на малодушните. Стига вече толерантност, които ненспазва правилата, чао! В Сърбия, ако иска да им пробутва глупостите ьа веганство и т.н. Преди няколо кодини за малко щеше да умре заради диетите и щуротиите по които беше се зарибил!
222
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия свободен свят?
221
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До //////Пълни измислици. И трите държави са независими и имат собствени законодателства и права. Да не говорим, че САЩ никога не са биличаст от Британската Общност. От друга страна това означава, че Австралия е в пълното си право да определя реда за влизането в държавата. На когото не му изнася, не влиза.
220
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 251Заводите им все още са в състояние да произведат автомобил, камион, танк, самолет///Кви, танкове, какви самолети сънуваш?В Сърбия има завод на Fiat, произвеждат по старите модели на Fiat, заплатите на работниците са най-ниски от всички заводи за автомобили в Европа. Вучич вска година
219
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заминава за Русия или за Южна Корея и там да се прави на "свободен". ***!
218
19
 
10
 
! Отговори
////// преди 2 години
Така че, една простотия може да му провали живота. Със сигурност дори и не си е помислял за последствията като е тръгнал натам в опит да шикалкави. Най-малкото трябваше да си мълчи и да се мъчи да мине между капките, а той вместо това най-демонстративно обясняваше как едва ли не ги е прецакал, още преди да е влязъл в страната.
217
21
 
9
 
! Отговори
////// преди 2 години
В момента най-вероятно се моли на властите в Австралия сам да си тръгне, без да го депортират. По закон някой депортиран от някоя от страните в британската общност, разбирайте Австралия, Великобритания и САЩ, няма право да стъпва 3 години в нито една от тези три държави. Общо взето ударят ли му черния печат сега, със сигурност ще му прекратят и кариерата на тенисист.
216
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адвокатски кантори и ХАГА очакват. голями наказания, позорища и компенсации се напинят. Като ги почнат с отнемане на правото да си имат голям Шлем, и им наложат че след изтичане на наказанието и изплатят на Джоко десеторна награда за победител в Австралия опън, да имат правот да си върнат януарския турнир под името DJOKOpen'22
215
14
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Защо директно, с отворено писмо ме уведоми Австралийските власти че е преболедувал корона хремата?Те щяха да му отговорят изобщо да не пътува. Щеше да има отклик от фенове, съперници, медии. Може би щеше да има бойкот на турнира, протести и т.н.Явно пак е заговорила сръбската му ц_гания да се пробва да влезе, да не изпусне големите пари. Хем борец за човешки права, хем борец за тлъст чек от Големия (ч)шлем(н)....?
214
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 243 "И то сърбин! говори много за сърбите -, свободни и горди хора, които не се подчиняват на всяка тъпотия идваща от кукловодите." Хихихи. Съветвам те да намериш видеото на Вучич целуващ китайския флаг, за да разбереш какви небивалици си написал. Буквално цяла Сърбия е разпродадена. Или ако са от Пекин и Кремъл те не се борят за "кукловоди"?
213
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми правилно е казал баща му, той даже май е първата известна личност, дръзнал да се противопостави на правилата на глобалната диктатура И то сърбин! говори много за сърбите -, свободни и горди хора, които не се подчиняват на всяка тъпотия идваща от кукловодите. Браво, мисля, че светът тайно му се възхити.
212
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Символ е на простотията. Сега като го депортират няма да може да стъпва в Австралия следващите 3 години. Някъде тук му приключва кариерата. Другите три турнира са във Франция, Англия и САЩ. А познайте дали и там ще го пуснат?
211
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО "Само ще отнележа, че сръбският шовинизъм е дебело подплатен, спечелили са всичките си важни войни," Нищо не са "спечелили". Да яхнеш нечия чужда победа не е да спечелиш. Означава да се възползваш. Млатили сме ги като маче у дувар във войните. А Тито е бил точно това, което казах - продавал се е на тоя, който успее да прикотка с обещания. Сега пак са същата история: на китайците са си продали някои от важните инфраструктури, останалите на руснаците.
210
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 "Баща му е набил в главата типичния за сърбите шовинизъм и разбирането , че цели ясвят е срещу сърбите." Ахахахах. Сърбите са леката ж-а на света. И по времето когато до тях е била Австро-Унгария са се продавали за кинти, след това през комунизма, Тито се е продавал едновременно за Изтока и Запада за кинти, и сега пак се продават на Китай/Русия и ЕС за кинти. Няма такава парцаляшка нация, че и с комплекси, та трябва да се самоубеждават с лъжи.
209
8
 
19
 
! Отговори
Ракета преди 2 години
Хм. Свободен свят? Тогава да напуска ,,мизерията" в Австралия и да заминава за Русия или Сърбия.
208
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аборигени сър. Подлежат на дресировка и го доказаха. Балканците са интелигентни и го доказахме - не се ваксинирахме, Джокович е балканец. Торлът от сайта да се пеняви. За друго не става.
207
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е типичен балкански хитрец. Установил се е в Монако заради данъците. Ако е в Сърбия ще го дерат яко. Феновете на Партизан често пеят на мачовете с любимата на Джоко Цървена звезда - Ноле, ку.во, плати си данъците! Иначе умело върти имидж в Сърбия с дарения за детски градини и при природни бедствия. Баща му е набил в главата типичния за сърбите шовинизъм и разбирането , че цели ясвят е срещу сърбите. Тъпо е в края на кариерата си да прави скандали и да се занимава с антиваксърство.
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
231, цанова че не иска за се боде с отровния препарат? Голяма си овца.Той има милиони и нямя да го принудят да се набоде ,на такива като теб да се гатвят за абокат , за да отидат на работа.Всяка сутрин игла !