Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мда "Сериозно, бащата се е увлякъл." Бащата се прегръща с Вучич, който пък целува китайското знаме и защитава китайска експлоатация на нелегални азиатски работници в Сърбия. Едва ли бащата има и БЕГЛА представа какво значи "свободния свят".
204
6
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 години
'Лидер на свободния свят'? Ще разсърди и американците, които си мислят, че са абонирани за тази 'титла'. Сериозно, бащата се е увлякъл. Не виждам Джокович да поведе част от човечеството...
203
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 "Джока стига се излага. Излез нареди ги тея клоуни и си тръгни." Вместо това се е вкопчил в сламката, щото ... кинти бате. Кога ще пораснете и ще разберете, че на "Джоко" не му дреме за вас, нито за спортсменство, нито е "мъж", нито има някакви скрупули (както се вижда и по жалките му опити за медицинско "доказателство")?
202
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз само да припомня на припадащите по австралийския цирк ... че скоро тояа ще ви дойде и на вашата глава. Тогава ще видя, колко сте сладкодумни: ) женчовци
201
3
 
4
 
! Отговори
Я помислете преди 2 години
Защо в Австралия имат 70 000 заразени и 13 починали?
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдебни решения в ХАГА по казусaДжоко:1.Играл/Неиграл на Аустралия Затворен(Australia Closed)-1ва компенсация равнавяща сена премията за1во място; 2.Морална и матерялна компенсация на всичките му роднини,приятели и съседи(вкл Надал,Фредо и Мрльо);3.До спортното му пенсиониране дасе отнеме правото наАвстралия дапровежда Australia Closed/Open;4.За същотовреме Януарският турнир,по желание на Ноле,да се провежда в различни държави;5.След наказаниетоТурнирът се връща в Австралия под името DJOKO'22
199
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 213Да не забравяме, че Австралия е заселена от каторжници, заточени там от Великобритания..."////Това е изтъркана плоча!Първите заселници са такива, в последствие идват не осъдени и свободни британци, както и от други части на Европа.
198
3
 
9
 
! Отговори
така е преди 2 години
Само да напомня на припадащите по Сърбите сънародници,че за тях ние сме едни черни Роми. в случая Джокера се е подвел по организаторите на турнира,че ще мине метър.. Австралийските гранични са известни със стриктността си. на мен преди време ми конфискуваха перли купени в Таити. Абсурд е да внесеш храна или пръст по обувките си. Хората са с принципи Сърбите щяха ли да се застъпят ако това се беше случило на Григор Димитров?
197
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаеше се от 10 дни, че ще има спектакъл около Джокович. Но отговорността за 80000 заразени на ден при 90% ваксинирани е 100% на неадекватните действия на австралийските власти. Как може такъв умствен упадък и такъв резултат за държава без сухопътни граници, която е на път отникъде за никъде!? Да не забравяме, че Австралия е заселена от каторжници, заточени там от Великобритания...
196
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега Австралия спешно трябва да приеме закон който разрешава на тъмният балкански субект Новак Джокович, да не спазва здравните изисквания на континента.
195
2
 
1
 
! Отговори
До 205 преди 2 години
Има и друга веротност: не го допуснаха, за да го опазят от заразата. Все пак е с уникални спортни гени и физически данни. Истината е тайна
194
2
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До АнонименА бе аланкоолу,кого ще зарази Джокович,след като вече е изкарал ковида!?Тия глупости ги разправяй другаде!
193
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим колко тенисисти предстои да припаднат по кортовете.
192
4
 
9
 
! Отговори
Това е цената преди 2 години
Спотристът имаше кураж да се подиграе с либералната диктатура с красивото название "демокрация". Трябва да го подкрепим.
191
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър и свободен свят?! Тоз е символ на бабаитлък и балкански ***! Да си мре ако иска, но да не заразява хората излишно. Западът такива герои много ги обича!
190
2
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 години
Трябва да се шуми достатъчно по темата и то от видни личности,за да излезне истината наяве!А тя е,че преболедувалите имат многократно по-силен и траен имунитет от ваксинираните и ваксиниране НЕ им е нужно!Ако някой не е добил имунитет от преболедуване,то няма да го получи и от ваксина!
189
3
 
4
 
! Отговори
Сърджан е преди 2 години
Задръстен отвсякъде. Лидер на свободния свят е бай Дън. Всички го знаят.
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дедо му кво изръси по въпроса?
187
1
 
6
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
До 184Нали всички са ваксинирани, как така 80 000 нови заразени за ден в този концлагер???Или т.н. ваксина не е ваксина???
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера татко му каза ,че е нов Спартак. Днес вече го издигна до нов Христос! Спартак не си го даваме на други, той е тракиец, наш човек. Споменаването всуе на името Господне е грях!