Поискахме от НАТО брегови системи за корабна защита

Утре пристига генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг
26 май 2024 14:20, Петър Бойчев
113
Поискахме от НАТО брегови системи за корабна защита
Снимка БГНЕС

В София от вчера заседават комисиите към НАТО, а в понеделник се очаква в страната да пристигне генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

“Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и ако има държава, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита в Черно море.”

Това заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти. По-рано по време на заседанието на Комисията по сигурност и отбрана към НАТО той на няколко пъти поиска алиансът да инвестира в укрепването на Източния фланг, част от който е България.

В понеделник ще бъде приет и общ документ на асамблеята, в която членуват 32-те съюзнически държави. С документа Алиансът ще отиде на срещата на върха през юли във Вашингтон. Поводът София да приеме заседанието на парламентарната асамблея е 20-годишнината от членството на България в НАТО.

“Ние имаме приложение на конвенцията от Монтрьо и алиансът не участва с кораби в Черно море. Стана дума вече, че в противоминната операция, която провеждаме с Турция и Румъния, сме поканили определени способности и екипи от НАТО да участват. Това е една посока (б.а. - по която алиансът може да помогне)”, коментира министърът.

Той напомни, че Турция се притеснява, че присъствие на кораби от държави извън Черноморския регион, може да ескалира конфликта и ние уважаваме това решение, “но не можем да си позволим да не се грижим за морската безопасност”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от Общество
Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
0
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
и от кого ще се защитаваме - от лошите руснаци, които никога няма да ни нападнат освен ако управляващите ни евро-атлантически *** не настанят някоя военна база, вкарат ядрено оръжие в страната ни или извършат някоя подобна простотия.
93
0
 
2
 
! Отговори
Повиквателна за мола преди 3 седмици
Поискахме "първи" ние нещо от НАТО, защото знаем, че те ще поискат нещо от нас съвсем скоро. Та после на нас ще ни неудобно да откажем на тяхната неустоима и трогателна молба.
92
0
 
2
 
! Отговори
Защитник преди 3 седмици
Да качват едно оръдие на бункера край Шабла и сме готови. Непробиваеми и непобедими.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мечтииииии,ама сиренето не е без парииии.Сега са настанали години да се прееbават и роднини,а тия си мислят,че номера им ще мине.
90
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
НИКОЙ--- НИЩО НЕ ДАВА НА РУСКИТЕ *** В БЪЛГАРИЯ.....МЪКА, БРАТО...МЪКААААА......САМО СУЛТАН ЕРДОГАН ЗНАЕ, КАК ДА СЕ ОПРАВЯ С ПРО СТАТА РАЯ....!
89
3
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
Корабите на Русия, вече всички, станаха подводници....НЕ знам от кви кораби ще се защитаваме......ХАХАХАААА
88
2
 
2
 
! Отговори
Как по какво? преди 3 седмици
До И по какво ще "стреляме?" По "заблудили" се руски летящи консерви. Проблем?
87
1
 
6
 
! Отговори
И по какво ще преди 3 седмици
стреляме? Вероятно по платноходките с туристи на Бойко Борисов. Българите наистина сме били много *** народ. Поискали сме - мама на тато без пари не дава.
86
2
 
7
 
! Отговори
Запрянкоолу преди 3 седмици
"Поискахме от НАТО..." В превод :Получихме новите си инструкции от Атланшитския клуб...
85
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
До ПроСоТо Не съм се изразил аз грешно а на руските наколенки зависимостите не им позволяват да направят нищо, което да ги направи хора които разбират възможностите които означават да си част от свободния свят.
84
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
"Българин",грешно си се изразил ..Не "Колкото по-тясно работим СЪС..",а " Колкото повече работим ЗА останалите в ЕС.."..Госродаря и слугата НЕ ЯДАТ ЗАЕДНО,защото единия яде,другия му слугува...Но за робски психики като твоята ,разлика няма..
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вие хората ли ще защитаватe или корабите ?
82
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
До ПроСоТо Руските наколенки губят разсъдъка си, защото господарите им губят контрола си върху страната ни. Колкото по-тясно работим с останалите европейски и демократични държави, толкова повече ще се увеличават писъците.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ПроСоТо Това събрание се провежда на ротационен принцип постоянно в различни страни членки. Пак се хвърли на амбразурата без никакъв резултат. Язък.
80
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
"Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и ако има държава, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита в Черно море....Тояизмекярин ДИРЕКТНО ПРЕДЛАГА НА НАТО ДА СЕ НАНЕСЕ по нашето черноморие...Губим си държавата,хора !!!!
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И от кого ще ни пазят, моля ви се??
78
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
отан си направиха сборището в София,защото САМО в Бг няма да има протести..Където и да е другаде по дмета "яз-сам-блея"-та им щеше да предизвика буря от протести..Но не и в Бг,о,не!
77
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
А руския чорап, който се правеше на "натовски генерал" избяга чак в Унгария от страх да погледне в очите българските съюзници. Знае, че знаят какво представлява.
76
3
 
15
 
! Отговори
Лодка в гората преди 3 седмици
На езерото Ариана си сложете противокорабни ракетни защити. Този е по изкукал и от тагаренко.
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ГЛУПОСТИ.. Toя фъфлеш фашист не трябваше да е дори заместник на Отбраната, а те го направили командир. Не е чудно защо живеем във фашизъм!Немедлено да се отстрани!