Поискахме от НАТО брегови системи за корабна защита

Утре пристига генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг
26 май 2024 14:20, Петър Бойчев
113
Поискахме от НАТО брегови системи за корабна защита
Снимка БГНЕС

В София от вчера заседават комисиите към НАТО, а в понеделник се очаква в страната да пристигне генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

“Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и ако има държава, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита в Черно море.”

Това заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти. По-рано по време на заседанието на Комисията по сигурност и отбрана към НАТО той на няколко пъти поиска алиансът да инвестира в укрепването на Източния фланг, част от който е България.

В понеделник ще бъде приет и общ документ на асамблеята, в която членуват 32-те съюзнически държави. С документа Алиансът ще отиде на срещата на върха през юли във Вашингтон. Поводът София да приеме заседанието на парламентарната асамблея е 20-годишнината от членството на България в НАТО.

“Ние имаме приложение на конвенцията от Монтрьо и алиансът не участва с кораби в Черно море. Стана дума вече, че в противоминната операция, която провеждаме с Турция и Румъния, сме поканили определени способности и екипи от НАТО да участват. Това е една посока (б.а. - по която алиансът може да помогне)”, коментира министърът.

Той напомни, че Турция се притеснява, че присъствие на кораби от държави извън Черноморския регион, може да ескалира конфликта и ние уважаваме това решение, “но не можем да си позволим да не се грижим за морската безопасност”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
13
 
! Отговори
ей аман от предатели преди 3 месеца
Тия двамцата на снимката са готови и майките си да продадат на ПОСОЛСТВОТО....
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО ще ви прати само 2 надуваеми лодки, защото толкова заслужавате.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"......ако има държава, която би желала да разположи такава система..." щяла да укрепне тяхната защита защита в Черно море. Ти да видиш, повече няма да има "Вера Су". Спрете да дрънкате бе, спрете да пишете, спрете да мислите! Вредни сте за всички останали.
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ни пратят чертежи на корабна защита по Еконт.
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След 20 години членство в НАТО, армията ни е докарана дотам да се моли някой да прати техника назаем...
68
2
 
9
 
! Отговори
Фотографът преди 3 месеца
мн.добър момент е уловил на снимката.И двамата смутени,гузни,та чак не си вярват те самите.Той и радевия Н.Милков при една среща с Блинкен му приплака от какво имаме нужда.До този момент нищо,та и сега.Пък и коя ще е тая държава,дето ще ни даде техника без нейн персонал и контрол!Остава и министър да поискат от вън!
67
3
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Отдавна казвах, Ние се превръщаме в ус ра и на,ревем и молим, благодарение на продажните политици, много скоро ще гледат на българите като на бандероФашаги.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и ако има държава, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита в Черно море.-----------------А защо не си ги купите? Нали членството в ЕС и НАТО носело "просперитет"?
65
6
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Русия Вече Няма Черноморски Флот - Но, Ние Пак да си Имаме Защита
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който не храни собствена армия, ще храни чужда. бГ са модерни западни роби. След години ще сме изстискани, унижени, безгласни и зависими за всичко от запада. Всичко върви по план.
63
1
 
11
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Не сте толкова добри просяци кат Зеленски, нищо няма да в дадат некадърници!
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Давай народе, следващите няколко млрд за някакви си система. И тази ще има да е чакаме няколко години и ще е на тройна цена за нас защото много ни ценят нашите западни приятели.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доколкото разбрах , поискахте Кумчо Вълчо в кошарата..... по негова " молба " .
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
като нямаме собствена техника да защитаваме външната граница на НАТО, най-нормално е да ни предоставят, докато се снабдим с наша, най-нормално е да се притесняваме от нашествие на руски oрkи
59
12
 
2
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 3 месеца
Вуггаритте се обединиха с майка си Туркия, срещу Склавянска Россия - своя Създател и Ослободител от 1877-1878 года.....РУСИЯ СИГУРНО ПОДСКАЧАТ В МОСКВА, и ГАЗЗ ПИКАТТ .
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо нямаме собствени кораби, а каним чужди? По тази логика защо трябва да имаме собствен парламент?
57
6
 
11
 
! Отговори
Варна преди 3 месеца
Разгеле. Трябва да си купим такива комплекси . Трябват и Пейтриът. Трябват и 2 модерни подводници.
56
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние се нуждаем от защита! От кого ще ни защитаваш? Кои сте вие? В качеството на какво временно назначена алчна пенсия която не знае къде се намира ще определя съдбата на цяла България.
55
2
 
7
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ.. преди 3 месеца
МИНИСТЪРА ЩЕ Е СЪЩИЯ , ПОНЕ ДО 2026г. Защото няма да има редовно правителство...ХАХАХА...ПАК ще е служебно или от ДПС и ГЕРБ!
54
6
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
ДАЙТЕ НЕФТОХИМА НА ТУРЦИЯ----И РУСИЯ ЩЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ЕДИНСТВЕНО ДГД...ХАХАХАААА